-
Grono.Net
zapewne część z was miała w dzieciństwie spore sukcesy w zakresie słowotwórstwa, zachęcam do chwalenia się. -
amber is the color of my energy
-
Anonim
-
kaha
ja mówiłam na królewnę "kubeba" i analogicznie na królewicza - "kubebicz".. :D
a dźwigi w Stoczni Gdańskiej to były dla mnie "dzibachy" (żyrafy po mojemu :D) -
-
hania
-
Anonim
-
wera vel nika
swej radosnej twórczości nie pamietam, za to mój brat zamiast 'rowerek' mówił 'jojejek' i w ogóle zamiast 'R' wymawiał 'J'-tak niekonwencjonalnie:) -
Anonim
-
zołza
a ja jak bylam mala to na szambiare mówiłam słoń tak mi jakoś przypomniała słonia:) -
hey jane
-
Asiksa: Don't cha?
gomik kubek -chomik kuba (zwierzak kolegi z piaskownicy; ))
asia chce na oncinki - asia chce na rączki
asia idzie piać - asia idzie prać -
zołza
Marta-mata
Paweł-pała
Madzia-mada
moj braciszek cioteczny tak na nas wołał:P -
clint eastwood.
mój najmłodszy brat mówił na straszego Kunia, choć miał na imie Marcin. -
malejowo mi :)
moje sliczne imię Lalolina (Karolina)...; ]
chciałam jeździć tambajem (tramwajem)...; ]
moja mama miała fajne garnizonki (garsonki)...; ] -
zołza
no to teraz tak torche mniej kulturalnie napisze kiedys uslyszalam jak male dziecko jechalo rowerkiem i sie wywalilo a jego text do tego: Kuna mać i znów sie jebalem...to znaczy kurna mać i znów sie wyjebałem...ciekawe z kad zna takie słowa??? -
jak byłam mała to na mojego tate mówiłam "łysy huj" a to dlatego, że wszyscy wujowie i wszystkie ciotki chcieli mojemu tacie na złość robić i uczyli mnie takich słówek...; ] a zresztą, nie tylko ja tak na tate mówiłam bo moje rodzeństwo też...; p -
Anonim
Mam pytanie: Twoj tata utrzymuje jeszcze kontakt z Toiwmi wujkami i ciotkami? :P
Ja pamietam, ze mowilam 'lowelek' i 'Alek' na mojego brata. O dziwo, przez jakis czas wymawialam normalnie 'r', potem tak jakos mi sie zapomnialo... -
hehe utrzymuje... tylko u nas w rodzinie już tak jest, że małe dzieci specjalnie uczy się brzydkich słów, żeby ich rodzice mieli później ubaw i problem...; p -
zołza
-
Kaszmir
ja&moja siostra: (nie pamiętam która które)
- cipki - klipsy :D - i to tyle co pamiętam, może jeszcze fiatek to był kwiatek :]
a teraz wypowiedzi Misia, którym obecnie sie opiekuje moja siostra:
- gum gum - guma do żucia
- sip - ryba (jakieś zaciąganie z ang)
- stękanie - chce kupe
- jenia - do widzenia
- ka- to ja czyli Kasia
- kakkkga - kaczka
- ij - idź
- jeeeeeeeeee - cieszy sie
- bam - to wiadomo - coś spadnie
- pi - śpi
- bjum bjum - to okrzyk na wieść o wycieczce samochodem