-
spadochron:)
-
satan claus
Oj dają ..czadu bio-chem kobyła strch sie bać w czwartek poprawka ,wóz albo przewóz :( -
-
satan claus
Kurde ,najgorsze ,że mam teraz podobny przedmiot (troche) enzymologie cw. 8 godzin wrrr:/ -
-
_madzia_2
-
♥ Marcin
Tak ogólnie to ciekawy przedmiot, tylko te wzory do wykucia (NAD; FAD; Co-A...) i cykle jak pentozofosforanowy, mocznikowy, glikoliza z CKTK, etc.
Ale później przydaje się to w życiu... -
satan claus
Ano, samo zycie ,wzory nawet ,gdyby nie ich ilość :( boje sie jutro poprawa ,zarywam nocke :/ -
ja zdalem ale zarwalem nie jedna nocke i nie jeden dzien;( ale juz za mna tobie zycze powodzenia harper z Toba;)) -
satan claus
-
Eldrin
ja ostatnia poprawke z biochemii mam 11.03 w piatek... ehh... ostatnia szansa... nie wiem... nie czuje sie... nie wchodzi mi to... na 1. poprawce trafilam nawet w ten sam zestaw co w pierwszym terminie, najprostszy, ktory czytalam jeszcze dzien wczesniej i lipa... ehh... boje sie... i nie wiem jak sie za to wziac... :/ -
spokojnie wszystko jest do przejscia wiem ze enzymy sie pierdola roznica syntaza syntetaza ktory aktywny ufosforyzowany ktory nie tysiace zwiazkow budowa koenzymy kazdej reakci ale jak sie zabierzesz od podstaw czyli gdzie jak a pozniej dopiero jak sie nauczysz wszystkiego tak to moze n sie zaglebiac w szczegoly typu koenbzymy reakcji itd u mnie podzialalo!! -
Stryer jest o wiele lepsza ksiazka nizeli haper ale moja panie prof tlumaczyla harpera wiec on jest swiety;) -
satan claus
halleluja ,ale stryer jest jak enzym wielofunkcyjny po egzamie można nim gwoźdźie wbijać ,wszystko jest dla ludzi ,bio-chem jest nieludzki ale ktos go jednak zdaje ,ja zamierzam ! -
Yarpen
Ja mialem genialnego prof. od biochemi wiec i z egzamem nie było źle, zdałem i to całkiem nieźle.A co do religii pod wezwaniem Stryera to też wyznawcą jestem, ale lubie tez nie wymienianego Lehningera, szkoda tylko że polskich tłumaczeń brak jeszcze; -) -
♥ Marcin
Sorry, że tak późno, ale przypomniało mi się, że jest jedna dobra stronka:
http://www.aw-bc.com/mathews/ (nie)stety po ang.
Jest na niej (prawie) cała biochemia, ładne rysunki reakcji etc. Na moich wykładach mnostwo folii pochodziło właśnie z tej strony.
-
Eldrin
U nas podtstawowa ksiazka na biochemie ogolna jest ksiazka Kączkowskiego "podstawy biochemii"... harpera mam teraz, na biochemii bialek i kwasow nukleinowych... -
-
Eldrin
ale podali nam harpera jako glowna i obowiazkowa ksiazke... swoja droga nie do dostania w bibliotece raczej... :/ i w ogole w Szczecinie dostac cos to masakra czasem... -
no ja nie mam problemu w ksiegarniach jest wszystko harpera musialem kupic nie bylo w bibliotece!! -
satan claus
Nio ja to sobie uzywane kupuje albo z jakas skaza z drukarni czy czegos np. stryera z mala dziurka w grzbiecie za 80zl(najnowsze wyd.) ,albo "genomy" Browna za 70 bo 8 srtr. nie wydrukowali :))))) w bibliotece trzeba sie spieszyc zeby cos porzyczyc ,zadko to robie