-
...Marcia...
chce się dostać na tą uczelnie dokładnie na wydział biologiczny,,,, tylko nie wiem jak jest w tamtej szkole słyszałam że trzeba się dużo uczyć a wole się dowiedzieć od kogoś kto tam chodzi a nie z informatora:) prosze o pomoc!!!:) -
blasta!man
1. NIe ma wydziału biologiczego . Jest wydział rolnictwa i biologii .
2. Uczyć się trzeba dużo , ale nie znajdziesz kierunku związanego z biologią, gdzie się uczyć nie trzeba . Da sie wytrzmac :)
3. Co jeszcze chccesz wiedziec ? : ) -
...Marcia...
kurcze a ja słyszałam że właśnie dużo nauki ale na wszystkich kierunkach studiów tak jest.....wiem ale chodzi mi o kierunek:D- biologia
ciekawe ile trzeba mieć pkt maturki żeby tam się dostać??:) -
blasta!man
Kilka tematów niżej masz post "Progi punktowe na SGGW" . Tam jest dokladnie napisale ile trzeba bylo miec punktów. -
-
Anonim
-
Wojtas
Kurcze no lubie biologie ale jakos żaden kierunek z sggw mi nie przypasował:-(( -
Paulina [:
A jest możliwość dostania się na biologie, na SGGW zdając mature z biologii na poziomie podstawowym?? Ktoś tego dokonał?? x) Być może głupie pytanie ale strasznie mnie to interesuje;p -
blasta!man
Wątpie . Spójdz na przelicznik . 04x podstawowa + 06X rozszerzona . Mając 100 % z podstawowej masz tylko 40 pkt a próg mozesz sobie sprawdzic wyżej . -
Paulina [:
-
NOname
Jak to przelicznik? NIe rozumiem zasad rekrutacji. Przypuśćmy, że mam 80 i 90 procent z obu matur. Jak to przeliczyć na punkty?? :| -
Anonim
-
blasta!man
POdejrzewam, ze umiejętność czytania przyda Wam się na studiach ..... wiec DO DZIEŁA ! -
NOname
nie no super... ale nadal nieco nie rozumiem. Jak wygląda dokładnie instrukcja przeliczania punktów? Czy to jest gdzieś na stronie SGGW? szukałem, a mają tylko ilość miejsc i przedmioty wymagane na dany kierunek.. -
blasta!man
Na niektórych kierunkach jest nieco inaczej . Wsztko jest dokładnie opisane w informatorze .
0,4 * wynik z matury podstawowej + 0,6 * wynik z rozszerzonej = ilość punktów.
Czy to takie trudne ? -
Paulina [:
Obliczenie nie jest trudne xD... Ciekawe jest dla mnie co innego x) Teraz na maturze pisze się jeden poziom. Jak ktoś decyduje się pisać rozszerzony to pisze rozszerzony, a nie tak jak kiedyś podstawa+rozszerzenie. Więc... pytałam się dzisiaj w szkole jak to jest i otrzymałam odpowiedz, że ten przelicznik który mi podałeś jest pewnie dla starych maturzystów. -
blasta!man
>ღPalisiaღ napisała:
>Obliczenie nie jest trudne xD... Ciekawe jest dla mnie co
>innego x) Teraz na maturze pisze się jeden poziom. Jak
>ktoś decyduje się pisać rozszerzony to pisze rozszerzony,
>a nie tak jak kiedyś podstawa+rozszerzenie. Więc...
>pytałam się dzisiaj w szkole jak to jest i otrzymałam
>odpowiedz, że ten przelicznik który mi podałeś jest
>pewnie dla starych maturzystów.
Przelicznik byl aktualny, kiedy ja zdawałem na studia . Pisałem maturę rozrzerzoną a punkty z matury podstawowej zostały mi naliczone wg. tzw. "przelicznika Giertycha" .
Podejrzewam, ze tak samo bedzie i w tym roku . -
Anonim
Apropo szkoły -SGGW , mam pytanie czy szkoła jest naprawde dobra tak jak sie o niej mówi ?? prosze o rzetelne komentarze ktych którzy tam uczęszczaja , pozdrawiam :) -
blasta!man
>_marta_ napisała:
>Apropo szkoły -SGGW , mam pytanie czy szkoła jest naprawde
>dobra tak jak sie o niej mówi ?? prosze o rzetelne
>komentarze ktych którzy tam uczęszczaja , pozdrawiam :)
Co chcesz wiedziec dokladnie ? -
Anonim
czy zainwestowanie w ta uczelnie opłaca sie, czy może inne szkoły które oferuja nauczenie równiez dietetycze ( bo o ten profil sie rozchodzi) nie okażą sie lepsze od tej..chodzi czy opinia ma potwierdzenie w zdaniach studentów uczacych na sggw. -
Delirium
Obecny przelicznik to podstawa x 0.7 i rozszerzenie x 1.0
Niezbyt o fajne, mimo to będę składać papiery z biologią podstawową.
Ktoś z podstawą musi się dostać, inaczej chyba w ogóle nie byłoby tego przelicznika.
Ja osobiście uważam uczelnię za bardzo fajną, z miłą atmosferą i przyjaznymi ludźmi. Znam jednego wykładowcę :)
Dziś byłam na dniach Otwartych SGGW i - jak zwykle - super.