-
Michał Śliwiński
Polecam banana, jest lekki, zawiera łatwo przyswajalne cukry i szybko zamienia się na energię, której przypływ na pewno poczujesz przy porannym biegu :). Co do szczegółów, najlepsze są banany żółte i miękkie, byle nie niedojrzałe. Adam Małysz podobno w czasie swoich największych sukcesów jadał tylko bułki z bananami; D.
Możesz wypić też przed treningiem jogurt naturalny.
Z chemi podobno niezłe są też żele energetyczne lub Vitargo, ale sam ich nie wypróbowałem. Być może ktoś z obecnych na gronie może się w tej sprawie wypowiedzieć.
pozdrawiam
-
adam
Czesc
mam pytanie. chce zacząć biegać i chciałem biegać rano przed pracą.
mam taki organizm (żołądek), że nie mogę robić wysiłu przez 2h po jedzeniu.
Dlatego mam pytanie, czy można biegać na czczo?
Sprawa komplikuje się dodatkowo, że absolutnie nie chcę przy tym spalać mięśni i tkankę tłuszczową w jak najmniejszym stopniu (bo i tak mam jej minimum:)
Co byście radzili?
Ps. Celem biegania ma być wyrobienie kondycji fizycznej no i zdrowie :)
-
«ಇγﻯթαղἵαטαಇ»
oczywiście, że można biegać na czczo - jeśli masz siły i szybko nie zgłodniejesz;) - mam na myśli jaki dystans chcesz pokonywać każdego dnia;).
jednak nie zaszkodzi przed biegiem zjeść sobie kawałek czekolady - szybko zamienia się w energię. Nieważne czy będzie to czekolada pod postacią batonika, czy po prostu kawałek z tabliczki czekolady;)
pozdrawiam;) -
adam
dzięki za odpowiedź:)
Niestety czekolady jeść nie mogę.. to jedna z podstawowych zasad mojej diety (żołądek :/) -
-
(=M@RIUSZ=)
Heja.
chce niedługo zrobić coś takiego że przebiec 10 km potem z 1h iśc potem znów 10 km potem iśc znów 1h i potem następne z ok 10 km biec.
Co powinienem zjeść przed czymś takim i co miedzy dwoma biegami zjeść by jak najwięcej uzupełnić Energi i wszystkich składników??
-
Asia .
Ja przed bieganiem zawsze zjem jogurt, normalnie rano nic nie jem, ale kilka razy przed bieganiem nic nie zjadłam i nie czułam się za dobrze. Po bieganiu wystarczy mi tylko dużo wody, czasami sama sobie potrafię dać taki wycisk, że nie jestem w stanie nic jeść aż do późnego obiadu, a raczej obiadu w porze kolacji.