- 1
- 2
-
siejo
czym uzupelnaicie poziom weglowodanow po treningu? jakies odzywki czy moze naturalne produkty ?? piszcie :) -
RaPee
niedawno był podobny temat i został usunięty, dlaczego? nie wiem.
braki najszybciej uzupelnisz łyżką miodu, ale to w chwili kryzysu.;p
najlepiej sporządzić sobie coś na bazie siemienia lnianego, amarantusa, albo zwykłą owsiankę:) tudzież ryż.
bomby węglowodanowe, a zarazem bialkowe jak w morde strzelił.
trzeba pamiętać że "po bieganiu" to jakieś 10-20min po, a nie 1h.
moja receptura regeneracyjna to objętość jogurtu naturalnego, na dwie objętości amarantusa ekspandowanego + dwie łyżki siemienia prażonego:) a gdy przemęczenie bierze góre to do tego ZMA. prysznic... a potem jabłko.
btw niekiedy prysznic pierwszy.;) -
siejo
-
Anonim
carbo... a trenujesz ostro? czy dla zabawy? jeżeli chodzi o mnie to pomimo, że biegam w kubie i mam tam jakieś wyniki to odżywiam się normalnie :) -
-
siejo
no ale po treningu musisz wyrownac poziom weglowodanow. carbo chyba jest najlepszy i tani. -
Fabian.
Nie mam o tym zielonego pojęcia. Nie biorę żadnego carbo i odżywek.
Jogurt, płatki owsiane, tabletki z potasem i magnezem, i duuużo owoców :) najlepsza odżywka :) -
...?
carbo przed w czasie i po treningu:) no jest dobre tanie i popularne;) -
Ivi
Podzielam zdanie Fabiana. Nie widzę powodu, by sztucznie uzupełniać węglowodany, chyba, że rzeczywiście trenuje się zawodowo. Dbałość o zdrowe żywienie dające dużo energii to jest podstawa jak dla mnie. -
RaPee
>siejo napisał
>podobno banan dobry jest po treningu.
banan jest dobry ale z innego względu:) zawiera wit. b6, która chroni Cie przed ogólnym zmeczeniem, niedokrwistością, drgawkami mięśni, czy też skurczami podczas snu i nie tylko.
>Fabian II napisał
>Jogurt, płatki owsiane, tabletki z potasem i magnezem, i
>duuużo owoców :) najlepsza odżywka :)
duuużo owoców nie jest dobre, chyba że naprawdę prowadzisz intensywny tryb życia/treningi. Owoce zawierają cukry proste, które nie wykorzystane zostają zmodyfikowane w wątrobie do glikogenu i odkładane jako materiał zapasowy w wątrobie, mięśniach i mózgu(zamiana glukozy na tłuszcz), ponadto jedząc dużo owoców narażamy wątrobę na nadmierne produkowanie insuliny.
lepsze w tym wypadku są węglowodany złożone, które są uwalniane stopniowo w procesach katabolizmu (trawienia), a potem wykorzystywane w anabolizmie, czyli np.: budowaniu nowych tkanek.
podsumowując:) lepsze duuużo warzyw, niż duuużo owoców.
-
sodek
-
RaPee
orzechy zawierają to co ZMA czyli b6, Mg i K dodatkowo jeszcze fosfor<ale jak jesz produkty pochodzenia zwierzęcego to fosforu w sobie masz wystarczające ilości:)>
jest jeden problem z orzechami... są ciężko strawne....ale! jest alternatywa:) wyżej przeze mnie wspomniany amarantus, lub też inne pestki, pesteczki -
Anonim
Osobiście zjadam jogurt naturalny bez cukru + 2 łyżki granulowanych otrąb, ewentualnie do tego kilka suszonych śliwek...Zdrowe i smaczne :) -
Anonim
Aaaa...i koniecznie zielona herbata, ze względu na przeciwutleniacze :) -
tatajanaiadama
Po bieganiu - prysznic.
Po prysznicu - seks.
Świetnie regeneruje, rozciąga i relaksuje. -
Anonim
-
RaPee
-
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
-
RaPee
toż to tylko syntetyzowane odzywki węglowodanowe, pod srogą nazwą Carbo.;) raczej nie przypomina Twojej receptury.
kwestia zaufania do syntetyków, ja wolę zjeść jak czlowiek.:)
- 1
- 2