- 1
- 2
-
Czy macie jakieś problemy podczas biegu albo po nim ?
Ja tak !
Jeszcze miesiąc temu biegałem jak głupi a teraz po chwili mi drętwieją nogi. To może mi brakuje czegoś ? Wy wpieprzacie jakieś białko, creatyne czy coś tam do biegania ? :( Może dlatego że ja nie to moim mięśniom czegoś brakuje :(
Słyszałem że to może być brak magnezu!?
Dokładniej chodzi mi o mięśnie za piszczelami; p Łydki czy jak to się nazywa; p -
Anonim
każdy ma jakieś problemy , od paru lat biegam regularnie i raczej mi się nie zdażają powtarzające się bóle lub inne dolegliwości , chyba że mam kontuzję spowodowaną "nagłym"czynnikiem ... typu złamię palec , to se nie pobiegam ....
ale na początku kiedy zaczynałem biegać , i pracowałem nad techniką ... bardzo mnie bolały łydki, prostowniki, i wogóle nogi od kolana w dół ....
ale z czasem wszystko wytrenowałem
Nie biorę żadnych suplementów ... ale zdrowo się odżywiam ...
A z tym drętwieniem , moze po prostu biegasz za dużo ..i organizm nie daje rady się zregenerować ? -
Anonim
ja nie wpieprzam zadnego bialka, kreatyny i innych odzywek a jakos biegam (nawet calkiem niezle). Mi wystarcza Multi Pack czyli kompleks witamin. A co do bolacych miesni to faktycznie moze to byc sprawka niedoboru magnezu
dobre :D:D
>Gogo <Praga_Płn> napisał
>Dokładniej chodzi mi o mięśnie za piszczelami
>;p Łydki czy jak to się nazywa; p
-
Miesiąc temu biegałem tak 4 - 5 razy w tygodniu. Ale od miesiąca nie biegam prawie wcale bo nie daje rady :( Bieganie to już nie jest przyjemnością tylko poprostu dużym bólem :(
I właśnie mam problemy od kolana w dół :(
Ijesli chodzi o mięśnie i o piszczel; / -
-
.: Kęcior :.
Na mieśnie kup sobie aspargin (to jest magnez+potas) powinno wystarczyć. A co do bólu piszczeli to zalecam okłady lodem i/lub zimne prysznice na nogi. -
Anonim
No i zrobiłbym jednak przerwę w bieganiu ... a potam stopniowo cierpliwie dalej próbował ..... bo przeciez nie chodzi o to żeby sobie krzywdę zrobić .... -
Ide zaraz kupić; )
Przerwa trwa już miesiąc!
W poniedziałek ide do lekarza na morfologie ! :)
Pzdr. -
Kobieta,która kocha siatkówkę
Na piszczele okłady z lodu...hm to niech ktoś mi zrobi bo mnie bolą :P
Pozdrawiam:)
-
-
Mary V :)
mi też kiedyś drętwiały, że najpierw pewien czas biegałam bez problemów, dopiero potem zaczęły mi drętwieć i strasznie mnie to wkurzało bo chciałam nadal biegać ale ledwo zaczynałam a już musiałam skończyć...później zrobiłam sobie przerwę w bieganiu i jak zaczęłam na nowo to też nie miałam problemów a później raz jak biegłam to mi zaczęły drętwieć, zatrzymywałam się kilka razy ale biegłam dalej i jak to rozbiegałam to jakoś przeszło:) -
♥.La folle fille.♥
strasznie mnie bolą nogi w okolicy piszczeli.. ból nie daje mi biegać! co mam zrobić? -
Anonim
okolic piszczeli troche jest... mozesz sprecyzowac w miare dokladniej? -
no jak okolice piszczeli to moze okostne.. albo jakis zakwas, bo ja miałam taki zakwas jakis gleboki czy jakos tak, ze biegac nie mogłam.
-
Madziulenitka
nom chociaż sama nie jestem...:(ostatnio troszkę się przeforsowałam i jak zwykle coś mi się stało z lewą łydką:/ech...zobaczymy jutro ,nie mogę sobie zrobić zbyt długiej przerwy w bieganiu więc walić ból!:) -
Anonim
bol moze byc spowodowany naderwaniem miesnia....
nieleczone naderwanie czesto prowadzi do zerwania... co potem? co najmniej kilka tygodni zycia w plecy; )
zastanowcie sie 2 razy, zanim znow zignorujecie bol :P -
Madziulenitka
nom prawdę tu piszesz..niestety..:) po dzisiejszym moim "kaleczeniu" chyba jednak dam sobie spokój na pewien czas..:/ -
Anonim
Z moich doświadczeń wynika, że boli tylko jeśli zrobię mało pożądną rozgrzewkę, jeśli dobrze się rozgrzeję i porozciągam to prawie zawsze jest ok, czasami dopada mnie coś po kilku minutach, wtedy rozmasowuję łydki, przechodzę do marszu i po chwili jest ok. -
Kamil
Pamiętajcie, że najważniejsza jest dobra rozgrzewka i dobrze rozciągnięte mięśnie. Podejrzewam, że wasze bóle spowodowane są właśnie brakiem odpowiedniej rozgrzewki. -
madeleine
Mnie bardzo boli ścięgno w lewej stopie,od pięty do palców.W czasie biegania jest dobrze,gorzej jest,gdy się zatrzymam lub maszeruję.A najgorzej wieczorem,po dłuższym czasie od zakończenia treningu w ogóle nie mogę rozciągnąć stopy:( -
Anonim
nie jestem lekarzem ani nie mam zamiaru studiowac biologii, ale wydaje mi sie ze scigno nie biegnie przez cala stope (prosze mnie poprawic, jesli sie myle)
z wlasnych doswiadczen wiem, ze moze to byc bol miesniowy, co moze byc spowodowane stanem zapalnym lub naderwaniem/naciagnieciem
moze to byc takze bol kostny
- 1
- 2