Białystok [4878]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Ostatnio takie cos wygrzebalem w sieci. To jest plan studentow jak zagospodarowac i ozywic nasze miasto jak dla mnie ekstra szczegolnie pomysl z opuszczana fabryka na Augustowskiej mi sie podoba. Przydaloby sie takie cos w Bialymstoku, napewno mialo by to swoj klimat i wielbicieli. Spojrzcie na linki

http://www.miastojutra.pb.bialystok...

znacie moze jakies inne miejsca gdzie przydalaby sie rewitalizacja? co byscie tam zrobili lub zmienili. Pozdro zapraszam do dyskusji!
  • Anja

taaa szczegolnie podoba mi sie pomysl z ozywieniem centrum białegostoku, no miejmy nadzieje ze po zamknieciu fragmentu lipowej pod deptak cos zacznie sie dziac w tym naszym ospalym miescie;)
  • Prezes Darou

... te projekty sa jak na nasze realia (trzezwa uzytkowosc) prawie nie mozliwe do przyjecia... szkoda!!! i to wielka! bo stworzenie na ulicy lipowej deptaka, byloby wlasnie krokiem, czyniacym z niej cos w stylu rynku gdanskiego, czy krupowek... to mogloby byc na prawde wspaniale miejsce!!! ale nasz samorzad jak juz wspomnialem tym sie najprawdopodobniej nie zajmie...
  • Anja

no i tu masz racje nasze wladze nadaja sie tylko do .... (wiadomo gdzie):/
    no ale jesli zamkna lipowa tak jak planowali od 1 czerwca to moze samo sie jakos rozkreci, no zobaczymy...
  • Anonim

..to zalezy jezeli chodzi o deptak to oczywiscie sa same koszty, male zyski wiec ciezko zrealizowac. Ale jezeli chodzi o te centrum rozrywki na augustowskiej to jest jak najbardziej mozliwe, bo napewno to przyniosloby dochod, ale raczej nie zalezy to od wladz miasta, ale od prywatnego inwestora czy takie cos by powstalo. Podobno duzo ludzi sie tym projektem interesowalo.

W ogole w tym Bialym jest malo miejsc dla malolatow, aby mogli sobie spedzic wolny czas, przez to sa zmuszeni do organizowania walsnych "centr rozrywki" typu internat przy 3 lo czy miejscowa za herami :P
  • Anja

taaa albo klatki w blokach:p
  • Anonim

na razie to są remonty przed uniwerkiem; ) ciekawe jak długo potrwają; )
  • lokko

deptak na lipowej to troche lipne; ] rozwiazanie... cos jak nowy swiat w warszawie (raz sie przejdziesz zobaczysz i tyle, poza tym drogie kafejki dla cudzoziemcow) lepsze byloby stworzenie jakiegos miejsca w ktorym skupionych byloby kilka inicjatyw fajnych (csw, bary, kluby, puby, kregielnia itp itd, a miedzy tym wszystkim przestrzen wolna gdzie sobie mozna siedziec i byc kuszonym przez otaczajace lokale...
  • Y

>Paweł W napisał
    >deptak na lipowej to troche lipne; ] rozwiazanie... cos jak
    >nowy swiat w warszawie (raz sie przejdziesz zobaczysz i
    >tyle, poza tym drogie kafejki dla cudzoziemcow) lepsze
    >byloby stworzenie jakiegos miejsca w ktorym skupionych
    >byloby kilka inicjatyw fajnych (csw, bary, kluby, puby,
    >kregielnia itp itd, a miedzy tym wszystkim przestrzen wolna
    >gdzie sobie mozna siedziec i byc kuszonym przez otaczajace
    >lokale...

A w okolicy Nowego Swiata to malo masz PUBow, klubow i innych takich???
    Poza tym sa zajebiste miejscowki plenerowe, na ktore przychodza spoko ludzie, praktycznie z calej Wawy i nie tylko.; )
  • Anonim

odgrzebujecie nielze stare tematy; ]]]
  • megazord wśród buców.

>Paweł W napisał
    >przestrzen wolna
    >gdzie sobie mozna siedziec i byc kuszonym przez otaczajace
    >lokale...

a ja przeczytałem "LALE" .. eh te zboczenie zawodowe

• Anonim

lale; pp
| |

BIAŁYSTOK - miasto seksu Lokalizacja/Localization: 53°06'57'' N 23°08'53'' E 164 m n.p.m./...

Fotki

Miejsca grona (11)