Białystok [4878]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • majek

Ktora z bialostockich szkol jezykowych jest wg. was najlepsza w tym co robi??
    Uscislajac chodzi mi o francuski i angielski xD
  • majki.

TopSchool
    na sienkiewicza
    metodą Callana uczą, wg mnie najlepsza:)
  • pytanie w stylu jaka jest najlepsza muzyka lub jaki jest najlepszy samochod. zalezy co chcesz osiagnac
  • Anonim

google to twój przyjaciel nie bój się go użyć

http://www.newsweek.pl/artykuly/dod...
  • Ifka ŚliFka

>majki prosto z jamajki napisał
    >TopSchool
    >na sienkiewicza
    >metodą Callana uczą, wg mnie najlepsza:)

no raczej

i moj najukofanszy nauczyciel
    Chris
    masta of dizasta!!!
  • kowej

A ja polecam Onho Prima na Sienkiewicza D.H Trzy kłosy.
  • Anonim

>kowej napisał
    >A ja polecam Onho Prima na Sienkiewicza D.H Trzy kłosy.

Chodziłem tam kiedyś ...nuuudy i starata czasu. Pół godziny czekasz na innych az łaskawie skończa zadanie robić. Nie po to sie płaci zeby bezczynnie siedzieć. Lektor też był jakiś flegmatyczny.

• kowej

No zależy na kogo trafisz, zawsze można się przenieść. Jak się napisało rozszerzoną maturkę na 87% to chyba nie jest tak źle z tą szkołą.
  • aGUCHa

francuski? zdecydowanie Alliance Francaise:)
  • Mr Energy

Last Minet
  • Montana

2 lata spędzone w Empiku i rok w Primie. Wg mnie Prima lepsza a i tańsza, choć tak czy siak wszystko zależy od lektora na jakiego trafisz...
  • prokop.

raczej nie empik. :|
  • Ifka ŚliFka

no wlasnie znajomi tez mni odradzali empik jesli chodzi o nauke angielskiego

a co do najlepszej....moznaby gdybac w nieskonczonosc
    przede wszystkim musisz podjac decyzje jaka metoda chcesz sie uczyc-tradycyjna czy callana
    wtedy polowa szkol ci odpadnie
    i bedziesz mogl wybrac spomiedzy mniejszej liczby

ja osobiscie pol roku uczylam sie Callanem i bardzo polecam!
  • justynka.

Ja uczyłam się 2 lata w Empiku i byłam bardzo zadowolona, potem zmienił się nauczyciel i po 3 miesiącach zrezygnowałam, tak jak połowa mojej grupy...

Natomiast ostatni rok uczyłam się w homeschool i tu naprawdę mogę polecić. Nie jest to masówka, jako jedyni w Bstoku mają PASE, naprawdę dbają o studentów. Plusem jest też to, że uczą tylko angielskiego. Moja grupa była świetnie dobrana pod względem poziomu, miałam styczność z kilkoma nauczycielkami i każda była w porządku. Zawsze przygotowana do lekcji. Uczą mówić, bardzo zwracają uwagę na speaking.
    Naprawde jestem zadowolona :) Co chyba widać w powyższym opisie.
  • Anonim

NIE polecam Języków Świata
  • majek

>Ag. napisała:
    >NIE polecam Języków Świata

A scislej cos??

Czyli jak narazie najwieksze poparcie za Top Englisch School xD
    A co z francuskim?? Gdzie warto sie go uczyc??
    A moze ktoras ze szkol jest dobra w nauce i tego i tego?
  • Anonim

Top English School , hmm kiedys tam chodziłem (około roku) i musze przyznać że całkiem niezle, ale gramatyki to na dobrą sprawę w ogole tam się nie nauczysz. Jeśli zalezy ci tylko i wyłącznie na konwersacji to bedzie najlepszy wybór.
  • majki.

gramatyki sie nie nauczysz?
    nauczysz się tak gramatyki ze nie bedziesz się nawet zastanawiał jak sformułować swoje myśli :) poprostu gramatyka wejdzie Ci w krew
  • Anonim

To chciałbym zobaczyć jak po Callanie bedziesz umiał napisac list, opowiadanie etc.

I nie jest to tylko moje zdanie.
  • majki.

przed FC tłukliśmy pół roku próbne listy, podania, dokumenty, próbne testy, zadania gramatyczne etc.

przecież właśnie z tego składa sie FC!!!
    tak samo CAE do którego się teraz ucze.
| |

BIAŁYSTOK - miasto seksu Lokalizacja/Localization: 53°06'57'' N 23°08'53'' E 164 m n.p.m./...

Fotki

Miejsca grona (11)