- 1
- 2
-
Anonim
Kochani, na ostatniej radzie wydziału została poruszona kwestia zmiany nazwy wydziału.
W związku z tym do 7.01.09 mam złożyć pisemnie propozycję w dziekanacie.
Władze chciały nazwać Wydział Lingwistyki Stosowanej, usuwając część z filologiami wschodniosłowiańskimi. Nie dajmy się:)
Czekam na Wasze pomysły :-).
-
ИГОРЬ
-
Anonim
To nie nasz pomysł tylko dziekana i reszty....
Chyba nie podoba im się to, że za długa...
Moim zdaniem też bez sensu jest zmieniać. -
marchewka
Ooooo nie! Rzucę się niczym Reytan pod drzwiami dziekana jeśli to zrobi! -
-
Fruzia sadłowska herbu Korybut
Co za tupet????? Niech usunie lingwistykę stosowaną a zostawi wschodnisłowiańskie!!!!!!!!!! -
Anonim
-
Maciek
to może skoro ma za długą nazwę, to może Wydział Lingwistyczny? będzie sprawiedliwie; ) a tak na marginesie, to czy Pan Dziekan nie ma przypadkiem za dużo pieniędzy do rozdysponowania? przecież to pociągnie za sobą wymianę wszystkich tabliczek, pieczątek, strony itp. itd. Może chciałby to przeznaczyć na dodatkowe materiały do sal, albo remont budynku? -
marchewka
ja bym wpierw proponowała uszczelnienie okien (jeśli na całkowitą ich wymianę nas nie stać). -
i na kaloryfery - może trzeba je odpowietrzyć to będą mocniej grzały???? -
Anonim
Wszystko rozumiem i się z Wami zgadzam, ale my mamy mało w tej kwestii do powiedzenia niestety....
Postarajmy się chociaż coś z tą nazwą zrobić skoro pewnie i tak ją skrócą...
Czekam na propozycje:) -
ИГОРЬ
-
-
ИГОРЬ
-
Марта Ш
z tego co ja pamiętam to już istenieje studium europy wschodniej, także może się później mylić...
ja też nie rozumiem dlaczego ma zostac tylko lingwistyka stosowana, skoro kjs to tylko jedna część, a wszystkie ksi to kulturoznawstwo europy środkowo- wschodniej, białorutenistyka, ukrainistyka i rusycystyka teraz też już nie są tylko filologiami, a przekształcają się w studia kulturoznawcze właśnie i w dodatku jest ich większość...zatem jeżeli byśmy zostali przy nazwie wydział lingwistyki stosowanej to byłaby ona nieadekwatna do rzeczywistego stanu... to po co w ogóle zmieniać? -
bo ktoś ma widzi mi się;
bo ktoś ma teścia/brata/szwagra co robi tabliczki z różnymi nazwami a ostatnio gorzej mu się wiedzie;
bo potem będę mówić, że obecny dziekan nic nie zrobił
bo UE dała kasę i trzeba wykorzystać (więc może jednak te okna albo ocieplenie);
i w końcu bo chcą nas zdenerwować by potem oświadczyć, że to była jakaś plota
innego wytłumaczenia znaleźć nie umiem :D
-
marchewka
Wiecie co!? A ja bym zmieniła nazwę naszego wydziału.
Na Wydział Filologii Wschodniosłowiańskich i Lingwistyki Stosowanej :) -
Anonim
Nazwę trzeba zmienić, bo podobno na Uniwersytecie panuje moda na łączenie i może być tak, że trzy filologie wschodnie będą chcieli przenieść na wydział neofilologii - to wersja oficjalna. Poza tym zmiana nazwy Wydziału była już chyba głosowana na Radzie i jest po tak zwanych ptakach. Jesteśmy na Wydziale Lingwistyki Stosowanej. -
Anonim
Nie jest po ptokach i nie jesteśmy na Wydziale Lingwistyki Stosowanej.
Na radzie wydziału pojawiały się tylko propozycje, a decyzja jeszcze nie zapadła.
Jeśli jako członek rady wydziału chciałabym zaproponować inną nazwę niż przedstawiona przez kolegium dziekańskie to do 7 stycznia muszę pisemnie to zrobić.
Właśnie dlatego założyłam ten wątek, abyście też mieli coś do powiedzenia,a ja jako wasz przedstawiciel złożę pisemną propozycję w dziekanacie. -
k k
Wydział Kulturoznawczo-Lingwistyczny
Wydział Kultury i Lingwistyki (Stosowanej)
Wydział Kulturoznawstwa i Lingwistyki (Stosowanej)
Wydział Kultur i Języków Europejskich -
ИГОРЬ
przyłączyć nas do neofilologii?? na krakowskie przedmieście ??
kiedy?? BO JA CHCE TERAZ :D
- 1
- 2