Beksiński [1882]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

w zwiazku z tym, ze grono zostalo zalozone glownie z mysla o NIM- moze jakies Wasze wrazenia?
    szczegolne upodobania?
    co widzieliscie na zywo?

mala dyskusja?

;o)
  • Anonim

przedewszytkim to wczesne malarstwo niestety grafiki komputerowe juz tak nie zachwycają czyli raczje takie standardowe upodobania; )
    teraz w moim kochanym mieśćie jest wystawa Beksińskiego i jutor wybieram się na nią poraz 5 tysiecy któryś bo 22 listopada koniec już :(
  • neeта

j∂ tëż r∂czëj kl∂sykę prëfëruję, gr∂fïk∂ przy obr∂z∂ch moïm zd∂nïëm wyp∂d∂ dość cïënko.
    u n∂s w p∂ł∂cu op∂tøw od j∂kïëgoś cz∂su wïsï jëdën obr∂z bëksy, odwïëdz∂m go z∂wszë gdy jëstëm w okolïcy :)

n∂ st∂łëj wyst∂wïë w s∂noku mï∂ł∂m szczęścïë 2 r∂zy goścïć. ï cïąglë m∂ło; ]
  • Anonim

Do Sanoka jeszcze niestety nie miałam przyjemności się wybrać i boję sie,ze nie zdąrzę...a nuż jednak zlikwidują ?; /...

Mój dom...a raczej posiadówy u mnie kojarzą sie ludziom z Beksińskim :D...Bo często w obieg wchodzą moje/jego; ) dwa albumy i komentarzom nie ma końca; ))...Robi się intelektualno-metafizyczny klimat...:D

Jednak uważam ,ze oglądanie całego albumu naraz jest złym rozwiązaniem w przypadku Beksińskiego....Żeby naprawdę go poczuć trzeba skupić się nad jedną pracą...jest tyle szczegółów...barw ,że oglądając to wszytsko naraz tak naprawdę nie obejrzy sie nic; )....

Tu potrzebna jest kontemplacja...
  • morf

mam go tylko w albumie ale lubie od czasu do czasu otworzyc go i gapic sie w ta senna rzeczywistosc. moze to dziecinne ale prawie przy kazdym obrazie rozmyslam jakby to bylo gdybym sie tam znalazl i na przyklad przeszedl pod monumentem katedry albo uciekal z "domu plonacej czaszki"..

wlaczam przy tym Tiamat - Wildhoney i nie ma mnie :)
  • nieUrabiAjącNikOGo....

nie widziałam za żywo, heh kiedy wystawa zawita do lublina lub okolic? jak narazie zostaje mi stronka
  • Anonim

w Lublinie na zamku w dziale malarstwa współczesnego dwie prace Beksinskiego byly w styczniu jeszcze...
  • Marta

W Radomiu ani śladu po twórczości Beksińskiego (za to pełno uroczych malowideł naściennych - wykonanych Sprayem Najtańszym + uryna obowiązkowo). Za to album z pracami starszymi stoi na półce razem z Schulzem, Winterson, Puchatkiem i Szymborską.
    Sanok obowiązkowo Kiedyśtam, może ktoś ma ochotę mnie zabrać? :>
  • Homik

hej... a wiecie może czy przypadkiem nie bedzie jakiejś wystawy Beksińskiego gdzieś w trójmieście?...bo jakoś nie jestem zoriętowany.. ale z przyjemnościa w końcu bym sie wybrał na takie coś; P
  • Z

Na wystawie byłam raz - tego lata w Szczecinie -; )
    Co do grafik.. Jest 5, czy 6 interesujących, ale większość..
    Malarstwo ma to do siebie, że obraz powstaje jeden, jedyny, niepowtarzalny. Mogą się oczywiście powtarzać, na płutnach tego samego autora, niektóre z elementów, ale sporadycznie, a nie jak w grafice, w której znajduję po 5, 6 wersji tego samego projektu. Do tego najczęściej niezbyt interesującego, prostego.. A to co mnie m.in. w Beksińskim urzekło to właśnie szczegóły.
  • Anonim

za Beksińskim jezdzilam op Polsce ponieważ niemogłam pogodzic sie z myślą ,że jego prace wyjechaly z mojego miasta...
    to co tworzy przypomina obrazy z moich snów,niesamowity ma warsztat-wiem bo sama maluję
  • Anonim

blackAngel... tez maluje i powiem Ci, ze Beksiński stal sie moja fascynacja odkad w podstawowce otrzymalam album z jego pracami od Ojca; o)

a btw: amsz gdzies mzoe swoje prace zgromadzone?
  • Grono.Net

... po prostu wyznanie życia w objęciach śmierci
  • Anonim

Droga Dottti to nie znaczy ,że skoro teraz jeździłam po Polsce za Nim ,to dopiero teraz zaczęła sie moja fascynacja...:-)

pozdrówki dla Twego Ojca

gdzieś mam -nawet teraz szykuję swoją
    wystawę...
  • Anonim

dziekuje w imieniu mojego Ojca; D

wystawa milo- jaki temat? jakies szczegoly?
  • neosierpień

on jest genialny
    nic dodać nic ująć
    [dziękuję bardzo]
  • Anonim

Troche mojej duszy.....Trochę z pracowni....trochę początków....i najwięcej nieprzeniknionej i nieprzebytej otchłani jaką jest podła teraniejszość w ,której nawet Aniołowie zapomnieli o nas....
  • Anonim

"... Anioły żrą kiełbasę, maja w dupie żywych" <COMA>
  • Anonim

Czyżby PANI była z Łodzi?

"...uświęcę słowem Anioły-One pomogą mi wzlecieć..."
    COMA
  • Anonim

Dottti-znasz może twórczość Leszka Mądzika?