-
Anonim
w zwiazku z tym, ze grono zostalo zalozone glownie z mysla o NIM- moze jakies Wasze wrazenia?
szczegolne upodobania?
co widzieliscie na zywo?
mala dyskusja?
;o) -
Anonim
przedewszytkim to wczesne malarstwo niestety grafiki komputerowe juz tak nie zachwycają czyli raczje takie standardowe upodobania; )
teraz w moim kochanym mieśćie jest wystawa Beksińskiego i jutor wybieram się na nią poraz 5 tysiecy któryś bo 22 listopada koniec już :( -
neeта
j∂ tëż r∂czëj kl∂sykę prëfëruję, gr∂fïk∂ przy obr∂z∂ch moïm zd∂nïëm wyp∂d∂ dość cïënko.
u n∂s w p∂ł∂cu op∂tøw od j∂kïëgoś cz∂su wïsï jëdën obr∂z bëksy, odwïëdz∂m go z∂wszë gdy jëstëm w okolïcy :)
n∂ st∂łëj wyst∂wïë w s∂noku mï∂ł∂m szczęścïë 2 r∂zy goścïć. ï cïąglë m∂ło; ] -
Anonim
Do Sanoka jeszcze niestety nie miałam przyjemności się wybrać i boję sie,ze nie zdąrzę...a nuż jednak zlikwidują ?; /...
Mój dom...a raczej posiadówy u mnie kojarzą sie ludziom z Beksińskim :D...Bo często w obieg wchodzą moje/jego; ) dwa albumy i komentarzom nie ma końca; ))...Robi się intelektualno-metafizyczny klimat...:D
Jednak uważam ,ze oglądanie całego albumu naraz jest złym rozwiązaniem w przypadku Beksińskiego....Żeby naprawdę go poczuć trzeba skupić się nad jedną pracą...jest tyle szczegółów...barw ,że oglądając to wszytsko naraz tak naprawdę nie obejrzy sie nic; )....
Tu potrzebna jest kontemplacja... -
-
morf
mam go tylko w albumie ale lubie od czasu do czasu otworzyc go i gapic sie w ta senna rzeczywistosc. moze to dziecinne ale prawie przy kazdym obrazie rozmyslam jakby to bylo gdybym sie tam znalazl i na przyklad przeszedl pod monumentem katedry albo uciekal z "domu plonacej czaszki"..
wlaczam przy tym Tiamat - Wildhoney i nie ma mnie :) -
nieUrabiAjącNikOGo....
nie widziałam za żywo, heh kiedy wystawa zawita do lublina lub okolic? jak narazie zostaje mi stronka -
Anonim
w Lublinie na zamku w dziale malarstwa współczesnego dwie prace Beksinskiego byly w styczniu jeszcze... -
Marta
W Radomiu ani śladu po twórczości Beksińskiego (za to pełno uroczych malowideł naściennych - wykonanych Sprayem Najtańszym + uryna obowiązkowo). Za to album z pracami starszymi stoi na półce razem z Schulzem, Winterson, Puchatkiem i Szymborską.
Sanok obowiązkowo Kiedyśtam, może ktoś ma ochotę mnie zabrać? :> -
Homik
hej... a wiecie może czy przypadkiem nie bedzie jakiejś wystawy Beksińskiego gdzieś w trójmieście?...bo jakoś nie jestem zoriętowany.. ale z przyjemnościa w końcu bym sie wybrał na takie coś; P -
Z
Na wystawie byłam raz - tego lata w Szczecinie -; )
Co do grafik.. Jest 5, czy 6 interesujących, ale większość..
Malarstwo ma to do siebie, że obraz powstaje jeden, jedyny, niepowtarzalny. Mogą się oczywiście powtarzać, na płutnach tego samego autora, niektóre z elementów, ale sporadycznie, a nie jak w grafice, w której znajduję po 5, 6 wersji tego samego projektu. Do tego najczęściej niezbyt interesującego, prostego.. A to co mnie m.in. w Beksińskim urzekło to właśnie szczegóły. -
Anonim
za Beksińskim jezdzilam op Polsce ponieważ niemogłam pogodzic sie z myślą ,że jego prace wyjechaly z mojego miasta...
to co tworzy przypomina obrazy z moich snów,niesamowity ma warsztat-wiem bo sama maluję -
Anonim
blackAngel... tez maluje i powiem Ci, ze Beksiński stal sie moja fascynacja odkad w podstawowce otrzymalam album z jego pracami od Ojca; o)
a btw: amsz gdzies mzoe swoje prace zgromadzone? -
Grono.Net
-
Anonim
Droga Dottti to nie znaczy ,że skoro teraz jeździłam po Polsce za Nim ,to dopiero teraz zaczęła sie moja fascynacja...:-)
pozdrówki dla Twego Ojca
gdzieś mam -nawet teraz szykuję swoją
wystawę... -
Anonim
dziekuje w imieniu mojego Ojca; D
wystawa milo- jaki temat? jakies szczegoly? -
neosierpień
-
Anonim
Troche mojej duszy.....Trochę z pracowni....trochę początków....i najwięcej nieprzeniknionej i nieprzebytej otchłani jaką jest podła teraniejszość w ,której nawet Aniołowie zapomnieli o nas.... -
Anonim
-
Anonim
Czyżby PANI była z Łodzi?
"...uświęcę słowem Anioły-One pomogą mi wzlecieć..."
COMA -
Anonim