-
Dobo
Jak wrażenia? Ja ciągle nie moge pozbierać się po tym co było na dziedzińcu, muzyka z Requiem For A Dream zawsze na mnie działa... -
Velma Kelly
-
Wujek Adaś
Tak, zakończenie rzeczywiście bardzo zaskakujące i fajne.
Na festiwalu byłem pierwszy raz i wrażenia jest pozytywne, ale mam pewne zastrzeżenia... Ciągle otwarte drzwi od Auli (zarówno z tyłu jak i z boku) i wchodzący, wychodzący ludzie bardzo przeszkadzali. Poza tym zbyt krótki czas na rozstawienie się na scenie, wywołał delikatny popłoch w szeregach; ).
Niestety nie widziałem wszystkich przedstawień, ale gratuluję chłopakom od kabaretu, których niektore skecze były naprawde śmieszne (i chyba nawet większość własnych). -
Anonim
No festiwal udany, naprawdę. A kabareciarze przeszli samych siebie :) Na tańce też nie można narzekać. Tym bardziej że tańczyła moja ulubiona koleżanka (kto wtajemniczony wie o kogo biega) :P A najbardziej podobało mi się to przedstawienie rozgrywające się w tramwaju i na balkonie na 12-tym piętrze bloku :D Fajna impreza, ale i tak nawet w połowie nie umywa się do konferencji. -
-
Anonim
-
Anonim
-
Velma Kelly
-
nina!
-
Anonim
-
Dobo
Tancerz ognia + muzyka z Requiem dla Snu na całego Batorego = Piorunujące wrażenie...
Jak ktoś to nagrał, proszę o kontakt... -
zuza
tak, zakonczenie bylo niesamowite... z ta muzyka robilo naprawde naprawde ogromne wrazenie.
niestety nie widzialam wszystkiego, ale kabareciarze z władysława IV byli nieziemscy.
generalnie, atmosfera naprawde przyjemna :)
ale nie ma to jak konferencja :D -
nina!
no kurde... gdyby Daniel wystapil o 20.30 jak bylo w planie to bym zobaczyla. kwas; / -
zuza
-
Anonim
ale macie racje...kabareciarze byli genialni. Szczególnie podobało mi się jak przerabiali kabaret ani mrumru...z nasząpaniądyrektor...eh..świet ne...
No i bardzo ładny byl taniec mojego kolegi z klasy( wtajemniczeni też wiedzą o kogo chodzi). Tańczyl ze swoją dziewczyną i na serio im to pięknie wyszło.
No nie wiem czy to było takie lekkie opóźnienie...=D -
l0g1n
Chyba jesteście zbyt krytyczni, nie przesadzajcie z tą ironią. To, że kopiowali kolejne polskie kabarety(ani mru mru, halama oklasky itp) nie można traktować, jako bardzo poważny zarzut. W końću to amatorzy, ciągle się uczą i rozwijają.
A już przeciwko kpinie z dansjorów-konferansjerów muszę stanowczo zaprotestować. Ileż to wymagało odwagi! Ileż pewności siebie! Tylko bić brawo, ocena estetyczna nie powinna w tym wypadku przesłaniać ich szczytnych intencji.
(Zakładam, że poprzednie posty nie były wyrazami szczerego zachwytu.)
Generalnie to bardzo dobrze, że wreszcie coś się zaczyna dziać. Od 6 lat, od kiedu tu tkwię, nie przypominam sobie podobych 'open stage'ów' dla uczniów. A szkoda, bo młodzi mają coś do powiedzenia.
Szkoda, że tak mało było batorackich twórców, szczególnie brak jakiegoś kółka dramaturgicznego jest nieco zastanawiający. Podsumowując, bardzo słuszna inicjatywa. Aż dziw bierze, że dyrekcja pomagała przy organizacji. -
kobi
sorki że się wtrącam do Waszego grona tematycznego, ale nurtuje mnie jedno:
co było w naszym kabarecie z Halamy? Bo choćbym chciał, to nie wiem:) a z Ani mru mru to wiadomo że ściągnięte, bo o to chodziło, żeby to było widac:)
A tak w ogóle to fajnie się u Was występowało:) no i brawo dla Daniela, za pokaz z ogniem. -
Velma Kelly
"Szkoda, że tak mało było batorackich twórców, szczególnie brak jakiegoś kółka dramaturgicznego jest nieco zastanawiający."
szkoda. ja co prawda gram, ale w murach innej instytucji i to na dalekim bemowie. gdyby jakiś nauczyciel miał chęć i ochotę zająć się czymś takim to pierwsza przybiegnę się w to angażować (teatru nigdy za wiele). trochę żałowałam że nie zgłosiłam się na UFO ale nie miałam po prostu ciekawego pomysłu w tym czasie, poza tym nikt ze znajomych nie wyrażał chęci współpracy. -
Marija
UFO było świetne. Bardzo dobrze zorganizowane. Moim zdaniem kabaret (no i oczywiście występ mojego klasowego kolegi:)) był najlepszy:D Gratulacje chłopcy:) Szkoda tylko, że przegapiłam część występów siedząc (przymusowo:/) w szatni... :/:( I to zakończenie... Rzeczywiście... Wrażenie było ogromne... Brawo brawo. Oby jak najwięcej tego typu imprez! -
l0g1n
jeśli chodzi o skojarzenia z Halamą, to miałem wrażenie(jeśli chodzi o Wasz kabaret, niestety nie znam dokładnie wszystkich artystów występujących; ) że motyw z Szejkiem i tłumaczem(jakiś rok temu Halama i jego współtowarzysz wystąpili z podobnym performancem[bo było to raczej improwizowane] w "HBO na stojaka!"), jest zapożyczony. Ale, zawsze dobrze czerpać wzorce z takich tuz polskiej estrady. -
Anonim
o co tam robil kabaret z wladka? juz do batorego dotarli ze swym slynnym we wladku szejkiem z wladkowego przegladu mlodych talentow? o lol:) i ja musialam byc chora:/ tylko mi nie mowcie ze grala tez wladkowa metalowa kapela bo juz w ogole sie poplacze ze mnie tam nie bylo!
|
|
II LO im S. Batorego - dla wszystkich zwiazanych w jakikolwiek sposób z tą szkoła
II Liceum Ogólnokształcące z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Stefana Batorego
Grona tematyczne:
Miejsca grona (3)
-
Lucid Klub Aleje jerozolimskie 179 (Piętro 4), Warszawa
-
Klub Park , Warszawa
-
The Shot Polna , Warszawa
- Dodaj miejsce