-
opos
wracając do tematu, mało facetów sie tak naprawde ineteresuje kinem.
a ci, którzy sie interesują i których znam też się nią zachwycają :)
a reszta..? ja myślę, że chodzi o dzisiejsze rozumienie piękna i kobiety prosto z american pie. w ten obrazek, na szczęście, audrey sie nie wpisuje. moze dlatego? :) -
Aleksandra
>opos™ wrote:
>wracając do tematu, mało facetów sie tak naprawde
>ineteresuje kinem.
>a ci, którzy sie interesują i których znam też się nią
>zachwycają :)
>
>a reszta..? ja myślę, że chodzi o dzisiejsze rozumienie
>piękna i kobiety prosto z american pie. w ten obrazek, na
>szczęście, audrey sie nie wpisuje. moze dlatego? :)
jest dla nas wzorem elegancji i piękna, a mężczyźni może wolą blondynki w typie Monroe :] -
carrie.lotte
a co ma do tego kolor włosów? juz nie przesadzajmy.. jedni wolą brunetki inni blondynki.. a czy blondynki są złe? bo tak to odebrałam.
Tak samo jedni wolą Audrey inni Paris.. Cieszmy się, że chociaż jest jakaś garśc mężczyzn, którzy cenią Audrey..no może przesadzam ale wiadomo, że większość kobiet wielbi Audrey... a dlaczego? nie umiem odpowiedzieć na to pytanie... -
Aleksandra
>Karolina wrote:
>a co ma do tego kolor włosów? juz nie przesadzajmy.. jedni
>wolą brunetki inni blondynki.. a czy blondynki są złe? bo
>tak to odebrałam.
> ...
to było tzw mrugnięcia do czytelnika, taki żart... -
-
M
blondynka, brunetka, szatynka, ruda? jakie to ma znaczenie?
wracając do tematu: myślę, że współczesne kobiety mają dość sztucznych lalek typu doda, pamela i wiele innyc; kochamy ją za naturalność i bijące od niej piękno, subtelność, a przede wszystkim kobiecość przez duże 'K', która nieco różni się od tej rozumianej przez mężczyzn
-
chojęsia
po dłuższym przemyśleniu stwierdzam, że:
chrzanienie.
i kobiety i faceci szaleją za Audrey, po prostu nie trafiacie na facetów. ja uważam, że fanów obu płci jest po równo. -
carrie.lotte
mnie się jednak wydaje, że to kobiety bardziej cenią sobie Audrey.. ale nie sprawdzimy tego -
chojęsia
-
Milena
Ha! Napisałam na polski rozprawkę tak zwaną, na temat: Wielka postać. Uzasadnij dlaczego był/ była niezwykła. I oto co stworzyłam:
Audrey Hepburn była jedną z najznakomitszych aktorek początku II połowy XX wieku. Kobieta, która swoją urodą, talentem, wdziękiem, a przede wszystkim niezwykle ujmującą, wrażliwą osobowością zachwyciła cały świat. Muza Huberta de Givenchy. Wielka gwiazda. Niestrudzona działaczka UNICEFu. Nawet teraz- prawie szesnaście lat po jej śmierci, jest podziwiana przez miliony ludzi na całym świecie.
Uważam, że Audrey Hepburn, była niezwykłą kobietą, z której warto brać przykład. Z całą pewnością mogę ją nazwać swoim autorytetem.
Jednym z najważniejszych „rozdziałów” w życiu Audrey była działalność na rzecz UNICEFu. Hepburn, jako dziecko przeżyła wojnę. Na własnej skórze przekonała się, czym jest głód, ból i niedostatek. Doświadczenia te, uczyniły ją bardzo wrażliwą na ludzkie cierpienie. Przez wiele lat, aż do końca życia, Hepburn zbierała fundusze na rzecz biednych i pokrzywdzonych, wyjeżdżała do najbiedniejszych zakątków Afryki, gdzie razem z innymi wolontariuszami zajmowała się chorymi i wygłodzonymi dziećmi. Wkładała w to całe swoje serce, robiła co mogła, aby tylko pomóc jak największej grupie ludzi.
Jednak to nie działalność charytatywna przyniosła Audrey ogromną sławę. Była znana przede wszystkim z aktorstwa. Ogromny rozgłos zyskała grając w „Śniadaniu u Tiffany’ego”. Audrey kojarzona jest przede wszystkim z niezwykłym wdziękiem i inteligencją. W przeciwieństwie do swojej „koleżanki po fachu” Marilyn Monroe, Hepburn nie była skandalistką. Wiodła normalne, spokojne życie, pełne ciepła i miłości.
Ponadto, Audrey Hepburn była oddaną matką. Chcąc spędzać jak najwięcej czasu z synami, zrezygnowała z kariery aktorskiej- swojej największej pasji. Obecnie, w czasach nieustającej pogoni za bogactwem i chęci robienia kariery, jest to rzadko spotykane. Myślę, że wiele matek powinno brać z niej przykład.
Podsumowując, Audrey Hepburn z całą pewnością była „wielką postacią”. Jej wrażliwość, wdzięk i urok osobisty wciąż urzeka miliony ludzi na całym świecie. Swoją postawą zafascynowała również mnie. Po prostu: kobieta z klasą.
Teraz jak to czytam widzę dużo błędów, ale co tam :) -
Karolcia
>Marthe napisała:
>blondynka, brunetka, szatynka, ruda? jakie to ma znaczenie?
>
>
>wracając do tematu: myślę, że współczesne kobiety
>mają dość sztucznych lalek typu doda, pamela i wiele
>innyc; kochamy ją za naturalność i bijące od niej
>piękno, subtelność, a przede wszystkim kobiecość przez
>duże 'K', która nieco różni się od tej rozumianej przez
>mężczyzn
>
Dokładnie . To czas , historia, środowisko i sposób patrzenia na piękno kobiet , wprawia , że więcej kobiet uwielbia Audrey , a ona żyła zupełnie w innych latach. Milenko , bardzo mi się podoba ta twoja rozprawka .
-
Milena
Dzięki :) <dziś był szok na egzaminie, bo zamiast rozprawki była charakterystyka xD> -
Judytka Julka B.
Myślę, że mężczyznom się podoba a przez kobiety jest podziwiana. Givenchy powiedział, że nie ma kobiety, która nie chciałąby wyglądać jak Audrey i pewnie miał rację. W Niej było coś z dziecka, była skromna i mimo swego niezwyklego czaru, nie była uwodzicielska sesnu stricto , stąd może bliższa jest kobietom :) Mężczyżni jednak wolą uwodzicielskie kobiety, jeśli któryś z nich ma jednak poczucie tego, co jest prawdziwie piękne, pokocha Audrey, jak my :) -
Qar.
Mężczyźni może i lubią Audrey, a może jest dla nich trochę za szczupła i ma za mały biust. Cóż... Nie moja wina, że większość ma tak wąskie gusta.
Kobietom się podoba, bo jest ładna, szczupła, ma charyzmę, dobrze gra, jest wrażliwa, tajemnicza, i dziecinna. Ma w sobie tą idealną mieszankę dorosłości, taktu, dziecinności i tajemniczości, którą my uważamy za ideał, którą chcemy osiągnąć, ale gdzieś się gubimy. Audrey się to udało - i za to ją podziwiamy.
A wiecie, że znalazłam na Wikipedii, że Audrey miała przodków w rodzinie królewskiej - francuskiej i chyba holenderskiej. Widać to w jej klasie :) -
Anonim
to zależy jacy faceci. znam takich co szaleją, ale to raczej ci, co zwracają uwagę na urodę i wdzięk, a nie biust. dziś to zbyt wysoki wyznacznik 'piękna'.
a kobiety.. widzimy w Audrey czyste piękno (zresztą mężczyźni też) i chcemy być takie jak ona, nie upodabniać się wizualnie, ale takie "coś" z siebie czerpać, co czerpała Audrey i dzięki temu jest tak wspaniała. -
Anonim
My szalejemy za jej klasą i wdziękiem.
Pewnie są mężczyźni, którzy ją ubóstwiają. -
Anonim
ja uwazam,ze ona jest piekna, idealna! chcialabym moc wygladac jak ona,ehh... -
Anonim
ja tez uwazam, ze była cudowna osoba, ale takze dzieki temu, ze byla po prostu dobrym cżłowiekiem -
ola.
zgadzam sie, nie tylko świetna aktorka ale też człowiek właśnie, a kobiety w niej widzą poprostu cos więcej niż wygląd itp, ale wydaje mi sie, że mężczyźni ją równie bardzo uwielbiają -
Catherine.
mysle ze zarowno kobiety jak i mężczyzni odnajduja w Audrey coś dla siebie. KObiety chcą brac z niej przykład, a mężczyznom taka kobieta jak ona się poprostu marzy :) co tu więcej mowic, uczmy się od Audrey:D hehe -
madzinek
Audrey to sam szyk i styl. Może jestem niesprawiedliwa, ale mężczyźni chyba, ąż tak bardzo tego nie doceniają. Dlatego jest jak jest. Wolą Monroe...