Arctic Monkeys [1442]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Wieczór

wiem, że to może być trudne pytanie (niektórzy mogą nie pamiętać), ale ciekawi mnie od czego się u was zaczęło, bo dla mnie to chyba I bet...

poza tym osobiście uwielbiam Oasis, a muzyczna historia Małpek przypomina mi tą sprzed kilkunastu lat;)
  • Johnny

Albo "when the sun goes down" albo "the view from the afternoon"... ciezko stwierdzic;)
  • emila yyyyy

no zaczęło się jak mój brat przyjechał i puscił mi kilka kawałków Małpek juz nie pamietam dokładnie o to było tez chyba 'when the sun goes down' albo 'fake tales of san francisco' przesłuchałam pare razy, michał pojechał a ja co? wielkie poszukiwania kolejnych kawałków:D
    z kolega się zgadałam słuchamy całkiem podobnej muzyki, ja mu podałam pare grupek on mnie, plus jeszcze jakieś tytuły, pożyczył płytki... i jakoś tak wygladały 'poczatki':d
    a słucham bo zapodają pozytywną bardzo energię obok której nie można sobie przejsc obojetnie:P
    taka muza bardzo "mi leży":D
  • Black Whisper

Ja usłyszałam ich w radiowej Trójce. Nie pamiętam nawet jaka to była piosenka (na pewno z 1 albumu), ale wiem, że zapisałam sobie nazwę zespołu, bo mi się spodobało. Później pożyczyłam płytkę od wujka i tak się rozkręciło; )
    Uwielbiam świetne gitary, przyjemny wokal i to, że nie dołują swoimi tekstami.
  • Chiyo

when the sun goes down ! oj tak od tego sie zaczelo,pozniej dostalam plyte i odrazu sie zakochalam, wlasnie slucham sobie '505' z plyty nowej
  • Skye

usłyszałam będąc w pracy 'mardy bum' w xfm scotland i cały dzień ta piosenka chodziła za mną.słyszałam wcześniej ich kawałki,ale dopiero mardy mną wstrząsnęła i zakochałam się w ich muzyce- od tamtej pory nasza miłość kwitnie i się utwierdza.
  • Mart.

u mnie zaczelo sie od 'view from the afternoon' ogolnie jakos mnie to nie wciagnelo;p
  • paulina

jakoś mi też od mardy bum
  • Anonim

U mnie rowniez zaczelo sie od "When The Sun Goes Down". No a potem juz poszlo. I maniactwo zostalo;)
  • kkk

z Arctic Monkeys poznałam się przy Mardy Bum, potem było Dancing Shoes, When The Sun Goes Down i jest wielka love ^^
  • pjetruszkα

i bet you look good, a konkretniej od cytatu z tejze piosnki:
    i wish you'd stop ignoring me, because you're sending me to despair
    i od tamtej pory tak jak wyzej -wielka love; >
  • Nosek

A certain romance uslyszalem gdzies potem bylem jeszcze niepewny i zaczelo sie od when the sun goes down
  • japko

pamiętam, że koleżanka pokazała mi teledysk do Leave Before The Lights Come On, to było chyba pierwsze zetknięcie z małpami, potem po paru tygodniach zaczełam ściągać inne ich piosenki i mi sie wkręcili :D
  • Avocado Ranger

Ja usłyszałam ich w Esce Rock i od tego czasu sie zaczelo.
  • Sajmon

Ja po raz pierwszy o Arctic Monkeys dowiedziałem się z magazynu "Ślizg" [*] R.I.P., gdzie przeczytałem pochlebną recenzję ich debiutanckiego albumu. Potem czytałem jeszcze inne pozytywne opinie o tym zespole, ale od przeczytania tamtej recenzji minął ponad rok, kiedy wreszcie zdecydowałem się na ściągnięcie "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not". To było w lipcu tego roku. Przesłuchałem album i jestem zauroczony! Tym bardziej lubię tego słuchać, że muzyka Arctic Monkeys kojarzy mi się z Anglią, z której niedawno powróciłem, a to jak najbardziej świetne i piękne wspomnienia :).
  • zoozia

u mnie to się zaczęło jakoś 1.5 roku temu [?] tak, że moja siostra kiedyś słuchała AM na komp. i tak jakoś mi wpadło do ucha 'when the sun goes down', więc ściągnęłam więcej piosenek, potem zgrałam od niej płytę, a teraz też mam 'favourite worst nightmare' no i po prostu się wkręciłam. z resztą uwielbiam ich dobrą muzykę i przyjemny wokal Alexa :)
  • ♪ Dorota ♪

ja zaczęłam od początku czyli końcówka roku 2005 wielki debiut AM z "I bet you look good on the dancefloor" to wszytsko przez to RADIO1 i NME.
  • Aga Cudna

eska rock niedawno sie nimi podniecała i ja zaczełam a jeszcze wieksza miłość sie zaczeła od piosenki ' when the sun goes down '; P
  • ewucha

wstyd sie przyznac ale ja zaczęłam fascynacje am bardzo niedawno... cos tam o nich slyszalam i czytalam tu i tam ale jak uslyszalam brianstorm to mnie po prostu powalilo na kolana:) jakis czas mialam faze na ta piosenke ale teraz jak zaczelam szperac stwierdzam ze malpki maja wiele fajnych i fajniejszych utworow:)
  • Anonim

teledysk 'i bet...' na mtv hits ok.stycznia2006 po 23 zadziałał poruszająco.
    ale zespół sam w sobie poznałam po usłyszeniu tej oto piosenki przez Sugarbabies!

Od tamtej pory non stop AM;)
| |

Oh there ain't no love no, Montagues and Capulets We just banging tunes 'n' DJ sets 'n' Dirty danc...

Fotki

Miejsca grona (0)