Arctic Monkeys [1442]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

A więc Cornerstone ma teledysk. Piosenka super, ale jak dla mnie teledysk zwalony, mimo że ciekawy pomysł, to jednak mi nie przypada do gustu. Za nudny.

http://www.youtube.com/watch?v=tX1v...
  • Anonim

nudny? ja płakałam ze śmiechu a nieczęsto mi się to zdarza :D
  • Krzyży

Mi się podoba i to bardzo.
    Jest prosty jak i piosenka, jest też zupełnym przełożeniem sfery audio w sferę video. Nie ma tego co jest w wielu amerykańskich produkcjach:
    - zespół śpiewa o tym, że facetowi podoba się dziewczyna w dodatku piosenka jest słaba, a w teledysku latają 152 helikoptery, 64 samochody wybuchają i główny bohater ratuje świat.
    Później ktoś kojarzy tą słabą piosenkę i mówi, że "o to ta w której rozjebali tego zajebistego astona" zapominając o rzeczy podstawowej, czyli muzyce.

O tym teledysku można powiedzieć tylko tyle, że śpiewa sobie Alex z dyktafonem, co ja odbieram jako zapis przemyśleń, wniosków, za plecami ma białą ścianę która symbolizuje-nic, w związku z czym oczy oglądającego są cały czas skupione tylko na Alexie i jego przemyśleniach/wnioskach. To tego dodaje kilka gestów odnoszących się do tego o czym aktualnie śpiewa i... i tyle. Ot teledysk.
  • Chmiel

a i tak najbardziej zajebista mina Alexa w niektorych momentach jak spiewa:P ta powaga:P
  • jan žižka z trocnova

co Ty! a ta podczas solówki? :D
  • Chmiel

na solowce to widac ze on stara sie niezwyc sam z siebie,ale jak spiewa,jak sie wczuwa mnie sie bardziej podoba:P
  • jan žižka z trocnova

w ogóle cały klip jest strasznie z jajem i dystansem, bardzo mi się podoba :D
  • Anonim

zajebi*ty :P
  • Anonim

genialny, strasznie go lubię!
  • teddy picker

hahaha, 'to myself' to jest dobry moment, 'walls were wet' cudowne i jeszcze jak śpiewa 'i'm worried i forget your face' :D

dawno mnie jakiś teledysk tak nie rozśmieszył! myślałam że chłopcy są raczej poważni, a szczególnie Alex, ale okazuje się, że nie i bardzo pozytywnie mnie to zaskoczyło

zgadzam się z przedmówcą, który pisał o tych zajebistych teledyskach do słabych piosenek, dla mnie Cornerstone to raczej ironiczny utwór, zlewa z typowych piosenek o miłości aczkolwiek bardzo dobrze napisana i nie uważam żeby w tym momencie jakikolwiek inny teledysk pasował tam równie humorystycznie jak ten :) i nie jest nudny!
  • asia

raczej poważni?! dziewczyno, to są kompletne świry:P w każdym razie Helders napewno;]
    a sam teledysk mistrzowski. i nawet nie mam już objekcji do włosów Alexa;]
  • teddy picker

no jakoś wydawało mi się, że raczej są zamknięci w sobie, szczególnie Alex
    ale dobrze, że okazało się inaczej

ja tam nigdy nie miałam obiekcji do jego włosów, nie wiem w sumie czemu niektórzy więcej mówią o tych włosach niż o samej muzyce :D
  • asia

taka aluzja do takich ignorantów jak ja? dzięki;]
    nie widziałaś nigdy żadnego filmiku 'view from..' robionych przez Matta? albo nie słyszałaś żadnego wywiadu?;P śpiewania 'tears in heaven' w autobusie?:P
  • teddy picker

nienienie, broń boże do ciebie :D raczej do artykułu w NME ktory ostatnio czytałam, ktos tam napisal list o takim temacie;)

tak sie sklada ze widzialam wszystkie te filmiki, łącznie z tym z USA chyba jak Alex spiewa 'born to be wild' na motorówce :D:D ale nie sadzilam, ze moze zrobic takie teledysk do Cornerstone ktory pojdzie na caly swiat (bo o filmikach nie wszyscy musza wiedziec) i jeszcze ze wytrzyma tyle czasu w totalnej powadze :)
  • asia

może nie jest to Wielka Improwizacja w wykonaniu Holoubka, ale Alex dał radę:P jak bym już ze 20 razy się roześmiała, a on nic;]
  • Anonim

>asia napisała:
    >raczej poważni?! dziewczyno, to są kompletne świry:P w
    >każdym razie Helders napewno;]
    >a sam teledysk mistrzowski. i nawet nie mam już objekcji do
    >włosów Alexa;]

ooo tak xD

świry świry świry!
  • Justyna.

ten teledysk jest zajebisty i oryginalny, w ogóle alex jest fajny
| |

Oh there ain't no love no, Montagues and Capulets We just banging tunes 'n' DJ sets 'n' Dirty danc...

Fotki

Miejsca grona (0)