Arctic Monkeys [1442]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

>Litha napisała:
    >Ale ja nikogo nie skrytykowałam, a tym bardziej nie
    >wyśmiałam w swoim poście, tylko wyraziłam swoją opinię
    >na ten temat.
    >Prasę warto czytać, ale to nie znaczy, że warto czytać
    >Gazetę Wyborczą.

A przepraszam, może lepiej powinnam Fakt czy Bravo czytać? Już nie rozumiem o co Ci dokładnie chodzi. Odwołałam się do artykułu o badaniach Chrisa Andersona, który opracował teorię długiego ogona, czyli milionów piosenek wrzucanych przez nikomu nieznanych artystów do sieci i czekaniu na osiągnięcie dzięki temu fanów. AM się z tego ogona wyłamali, bo zaczęli dawać koncerty i wydali płyty. No nie ważne. Może już lepiej zakończyć tą dyskusję, bo wywołuje jakieś niezdrowe emocje u niektórych.
  • Chmiel

>Pan_J napisał
    >po tym gronie widze tylko jak sie Arctic Monkiz sprzedali...
    >zpopowali praktycznie.... kolejny argument zeby przestac ich
    >sluchac ....nie mam zamiaru sluchac muzyki ktora sluchaja
    >gimnazjalistki ... domniemam ze polowa nie wie o czym oni
    >spiewaja..ale sluchaja bo to jest trendy i trzeba byc
    >cool... Nie mam z tym problemu ...nie przeszkadza mi to ale
    >nie mam zamiaru byc zaszufladkowany jako sluchacz tego
    >zespolu na rowni ze sluchaczami ktorzy dopiero kalibruja
    >swoje gusta i chca byc na topie... i tak o to Z indie
    >powstal pop rock:( a pamietam jeszcze jak ich sluchalem na
    >Myspace gdy jeszcze nikt o nich nie slyszal ... PROSZE NIE
    >ODPOWIADAC NA MOJ POST ani w jakikolwiek sposob nadmieniac
    >moje spostrzezenia ...

Strasznie dramatyzujesz czlowieku... Masz moze 20-21 lat czyli bylo nie bylo sam zaczeles ich sluchac na koncu gimnazjum albo na poczatku liceum wiec czemu wydaje ci sie ze jestes lepszy niz inni??

W jaki sposob sie sprzedali?? Co zrobili-nagrali jakas reklame za hajs i nikt poza toba o tym nie wie?? Nigdzie nie puszczaja ich muzyki(ani w radiu ani w TV) wiec nie wiem czy sa az tak trendy.

Wielki anglista sie znalazl-tylko ty rozumiesz o czym graja...

Jak nie masz z tym ze sluchaja ich gimnazjalistki to po co o tym wspominasz?? Jak sluchales ich jak nikt ich nie znal to czemu nagle odwracasz sie od zespolu??
    Jak ATB gimnazjalistki sluchaja to ci nie przeszkadza??
  • Magda .

>Pan_J napisał
    >po tym gronie widze tylko jak sie Arctic Monkiz sprzedali...
    >zpopowali praktycznie.... kolejny argument zeby przestac ich
    >sluchac

i uważasz, że co? ktoś z tego powodu będzie płakać?

>....nie mam zamiaru sluchac muzyki ktora sluchaja gimnazjalistki

tak, masz racje. To obciach. Skoro gimnazjlistki tego słuchają. a fe. Zdecydowanie przestań ich słuchać i broń boże nie przyznawaj się, że kiedykolwiek ich słuchałeś. Bo ktoś Ci powie, że sluchałeś muzyki dla gówniarzy i już automatycznie spadasz w hierarchi społeczeństwa na poziom gimnazjalnego lansiarza.

>... domniemam ze polowa nie wie o czym oni
    >cool...
    >Nie mam z tym problemu ...nie przeszkadza mi to ale
    >nie mam zamiaru byc zaszufladkowany jako sluchacz tego
    >zespolu na rowni ze sluchaczami ktorzy dopiero kalibruja
    >swoje gusta i chca byc na topie... i tak o to Z indie
    >powstal pop rock:(

Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, ale sugerujesz, że ich piosenki nagle zmieniły gatunek z indie na pop rock? I to wszystko za sprawą gimnazjalistek? Ach, jaką one mają moc, a Ty nie chcesz należyć do ich grupy...

>a pamietam jeszcze jak ich sluchalem na
    >Myspace gdy jeszcze nikt o nich nie slyszal

Ja też to pamiętam, też słuchalam, tylko ups... byłam wtedy w gimnazjum. Nie wiem w takim razie, czy to sie liczy.

> ... PROSZE NIE
    >ODPOWIADAC NA MOJ POST ani w jakikolwiek sposob nadmieniac
    >moje spostrzezenia ...

Naprawdę naiwna prośba. Skoro napisałeś to na forum, to rozumiem, że mialeś potrzebę wyrażenia swojej opini publicznie. Jeśli nie, to następnym razem zachowaj swoje przemyślenia dla siebie i wtedy nie będziesz musiał mieć pretensji, że ktoś odpowiada na Twoj post.
  • jan žižka z trocnova

>Pan_J napisał
    >....nie mam zamiaru sluchac muzyki ktora sluchaja gimnazjalistki
    >... domniemam ze polowa nie wie o czym oni
    >cool...

ojj proszę pana. tak się składa, że niektórzy gimnazjaliści naprawdę rozumieją. nie ubierają się w rurki i nie lansują na mieście. nie słuchają Arctic Monkeys dla lansu, bo są znani. nawet nie wiesz ile niektórzy by dali, żeby na Open'era pojechać, ale wiedzą że nie mogą.
    wsadzasz choćby mnie w kartonik rozwydrzonej, wylansowanej małolaty, nie podoba mi się to, bo taką małolatą nie jestem.
    dojrzałość określa się nie po wieku, a po zachowaniu i stawianie wszystkich gimnazjalistów na równi jest co najmniej niedorzeczne. bo co? uważamy, że Turner jest przystojny? a niech sobie będzie.
    najważniejsza jest muzyka. a pisząc takie rzeczy sam udowadniasz, że jesteś niezbyt dojrzały, pomimo, że ode mnie jakieś 5 lat starszy.

ciśnienie mi skoczyło.
  • ジャツェック

A napisalem zeby nie odpowiadac .... teraz zostalem posadzony o trolling i kazdy nastepny post to spinka ..... spokojnie bo wam pikawa skoczy ....polecam utwór arctic monkeys baby i'm yours uspokoi was... niestety widze ze to prawda :((
  • Kristoff

Chillout, nie karmcie trolla:).Dla mnie tamta wypowiedź pachnie prowokacją,ale w razie czego nie będę jej kasował :).
  • Litha

Jakie oburzenie :D:D

Może skupmy się na samym przyjeździe AM do Polski, bo szkoda, żeby w takim momencie fani się kłócili..
  • ジャツェック

w sumie dla mnie nowa plyta odpowie na pytanie Quo vadis arctic monkeys i mam nadzieje ze powroca do korzeni :(
  • Chmiel

nie mow co mamy robic. jedziesz po gimnazjalistkach a sam sie zachowujesz jak jakies emo...sluchaja ich w gimnazjum,jak ja to wytrzymam,toz to hanba,koledzy powiedza ze jestem niefajny bo sluchaja tego dzieci,tylko isc i sie pociac...
  • Kristoff

A tak na wszelki wypadek, jeżeli to nie była prowokacja:

Mam nadzieję,że jesteś na tyle konsekwentny, że nienawidzisz zespołów których słuchałeś w gimnazjum/ podstawówce.
  • ジャツェック

1.wcale nie jade jak to nazywasz czyli pewnie chodzi ci o krytyke. Wiedz ze kazdy ma prawo do swojego zdania. Ale jesli tak ci sie wydaje to przepraszam cie :)
    2.Wytlumacz mi co wg ciebie znaczy emo?
  • ジャツェック

>Kristoff napisał
    >A tak na wszelki wypadek, jeżeli to nie była prowokacja:
    >
    >Mam nadzieję,że jesteś na tyle konsekwentny, że
    >nienawidzisz zespołów których słuchałeś w gimnazjum/
    >podstawówce.

a co to ma do tego moj gust ktory mialem w gimnazjum? :)
    powiem tyle ze jak bylem w podstawowce to jaralem sie Mezo i Kate Ryan xD
  • Chmiel

Dobra,moze nie jak emo ale jak osoba ktora zbytnio martwi o to jak widza go ludzie,bo z tego co napisales to strasznie ci boli to ze sluchasz takiej samej muzyki jak gimnazjalistki i ze psuje ci to wizerunek.
  • ジャツェック

.. po prostu mialem przekonanie (moze i troche generalizuje) ze muzyki typu Indie rock (czytaj pierwsza plyta arctic monkeys) sluchaja ludzie z uksztatowanym gustem muzycznym.; ) juz?
  • jan žižka z trocnova

czy osobnik lat 15 nie może mieć?

mój tata jak miał 15 lat to słuchał joy division i zostało mu do dziś, choć bardziej ze wskazaniem na new order, więc już ukształtowany gust miał, ha.
  • ジャツェック

moze miec ale sama przyznasz marioo ze wiekszosc osobnikom w tym wieku nie ma; ] czyz nie?
  • Chmiel

a ty niby juz taki stary i z uksztaltowaym gustem ze juz zawsze,przez cale zycie bedziesz sluchal tylko jednego gatunku i tylko wybranych zespolow i nie shanbisz sie zdrada swoich upodoban muzycznych?
  • vec

no właśnie. jak dla mnie nie wybierasz sobie jednego gatunku i mówisz, że inne są do kitu, nie nadają się do słuchania. przynajmniej ja staram się słuchać tego co mi się podoba i poznawać jakieś inne rodzaje lub odłamy danego gatunku.
    jak na razie słucham arctic dość długo i jakoś mi się nie znudzili. i w najbliższym czasie jakoś to nie nastąpi.

zaraz będzie, że godniej będzie się przyznać, że jest się fanem techno niż indie rocka czy też samego rocka.
  • jan žižka z trocnova

>Pan_J napisał
    >moze miec ale sama przyznasz marioo ze wiekszosc osobnikom w
    >tym wieku nie ma; ] czyz nie?

no nie, ale wątpię, żeby ludzie, którzy teraz słuchają zespołów jak arctic monkeys, kings of leon, puppetsów itp, przerzucą się potem na
    umcu umcu elo rap techno dęsss
  • kuba

ej bo jak czytam niektore wypowiedzi to zaluje ze oni przyjezdzaja.
    uspokojcie dupy!to tylko zespol.nie graja dla siebie.dla ludzi,dla kasy.wiec tekst ze sprzedali sie (i za to ich nie lubie) jest zalosny.
    sa genialni w tym co robia.jesli ktos ich lubi to tylko sie cieszyc trzeba ze polacy maja taki dobry gust muzyczny.sa pewne wypadki oczywiscie jak juz mowilem.
    dzis w h&m slyszalem 505!
| |

Oh there ain't no love no, Montagues and Capulets We just banging tunes 'n' DJ sets 'n' Dirty danc...

Fotki

Miejsca grona (0)