Arctic Monkeys [1442]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • eee aa

a to nie jest tak że wobec zespołu wysoce skomercjalizowanego oczekiwania stają się zupełnie inne, zindywidualizowane podejście traci rację bytu, ze względu na konieczność zaspakajania oczekiwań szerokiej grupy odbiorców. Wykonawcy, którzy pojawiają się w 4fun tv muszą godzić się na kompromis artystyczny, inaczej nie znaleźliby się tam.

komercjalizacja niekoniecznie jest określeniem pejoratywnym, w tym kontekście oznacza popularność która n i e jest zła, wręcz przeciwnie, to dobrze że dużo ludzi słucha dobrej muzyki

bo chyba o to cho.

Jeżeli chodzi o mnie to ja jestem z innej bajki muzycznej i gdyby nie obecność AM w 4fun tv prawdopodobnie z dotarciem do nich miałbym pewien problem, bo bawię się w innym undergroundzie pppppppp.
  • ADAM ...

staram sie sluchac odnalesc cos w tej plycie , i powoli mi sie to udaje , jednak nie jest zla i klimat ma specyficzny. Apropo Korna , nie wiem nie znam , siedzie w odrobinie innej muzyce niz korn,LP RDCHP,mychemical romance czy cos w tym stylu, powiem wam jednak , że w naturalnym procesie ewolucji muzycznej rock idzie w strone elektro , niby skad teraz ten boom swiatowy na synt-pop , dance punk?? . Co by nie powiedziec to rock nigdy nie umrze ale wciaz ewoluuje i jezlei wychodzic ma z tej mieszanki cos tak bajecznego jak plyta Funereal-Arcade fire to ja jestem za , ale wciaz lubei posluchac tego co trzyma sie klasyki ( np. The Hives)
    I ważne że AM trzymaja sie tego co wypracowali , bo jezlei ktos porownywal pierwsza i druga płyte Razorlight to wie do czego pije , pierwsza turbo piekne klasyczne rockowe brzmienia , druga jakies popowy syff .No nic ja wciaz słucham i wydaje mi sie ze Am to jeden z lepszych zespolow ktory nagral druga plyte nie pieprzac jej przy tym( za nadto; p) AMEN
  • the ugliest weenie

>ADAM ... napisał
    >wicie co niestety nie pokazali za duzo takie moje zdanie ,
    >ale porownujac do spadku formy bloc party z pierwszej na
    >druga plyte, czy razorlight , to z malpami i tak jest nie
    >najgorzej. Ale da sie zauważyc tendencje to takiego
    >uspokojenia wszystkich tych zespolow jakies ugrzecznienie ,
    >moze wypalenie z pomyslow ?? , nie wiem czym to jest
    >spowodowane ale mnei sie nie podoba , robi sie taka papaka
    >muzyczna zdolna mnie uspic. NO nic poslucham moze sie
    >przekonam na pewno daje im szanse jeszce ...

spadek formy bloc party? a co, przesluchales, zauwazyles, ze jest wolniejsza i od razu przeszedles do banalnego stwierdzenia,ze jest gorsza? tekstowo jest moim zdaniem dojrzalsza, a o takim czyms jak spadek formy w ogole bys nie pomyslal, gdybys pokusil sie: po pierwsze - posluchac kawalek dalej niz pierwsze 30 sekund (np. 'song for clay'), a po drugie - posluchac b-sidów, np. 'secrets', ktore sa genialne.
    plyta jest po prostu INNA.

a co do 'FWS' AM, to 'teddy picker' i 'old yellow bricks' czy chociazby singiel 'brianstorm' moim zdaniem absolutnie przemawiaja za ta plyta. rock'n'roll w czystej postaci.

pozdro elo 5 2 0.
  • ADAM ...

musze cie zmartwic niestety przesluchalem cala plyte BP i no warto ja miec dla kilku piosenek ale nie przesadzaj ze jest znowu taka genialna , to ze jest mym zdaniem gorsza od pierwszej wynika tylko z tego ze wszyscy mamy jakies chore wymagania w obec tej calej garagerock revivalowej mieszanki, a ze kolektyw angielski sprawuje sie w sprawach muzycznych wysmienicie i nagrywajac nie raz i nie dwa kosmiczne debiuty nie sa w stanie juz wyzej podniesc poprzeczki bo za wysoko ja sami sobie zawiesili i tu w gre wchodza nasze wymogi i oczekiwania , tak wiec sami skazujemy te mlode zespoly na nie powodzenie , choc w gruncie rzeczy sami sa sobie winni bo sa zbyt dobrzy; p
  • ADAM ...

no ale co racja to racja song for clay , hunting for witches, the prayer , where is home o tak te kawalki sa swietne ale reszta plyty w porownaniu do silent alarm musisz przyznac jest juz sporo slabsza
  • the ugliest weenie

ej no nie przekrecaj moich slow. nie napisalam, ze 'weekend in the city' jest genialne, tylko B-SIDY ('secrets', 'version 2.0', 'the once and future king', 'rhododendron' itd.), a to jest roznica. dziwie sie, ze nie dali ich na plytke, bo sa o niebo lepsze od 'sxrt' czy 'i still remember'.
    i nie musze przyznac, ze jest slabsza :P slabsze sa tylko niektore kawalki - to chyba bedzie pewien kompromis; )
  • ADAM ...

no i na to sie godzimy wszyscy jak kraj dlugi i szeroki; p
  • ewa

Płyta wydaje mi się strasznie smutna. Jak dla mnie to fajne piosenki zaczynają się od 5 i już do końca, no i oczywiście Brianstorm.
  • Anonim

płyta całkiem całkiem, ale nie porównywana z pierwszą.
  • stephanie

1. płyta była jak dla mnie bardziej energiczna... ale ta tez mi sie podoba :P
  • Anonim

też mam "Favourite Worst Nightmare" i mi ta płyta podoba się bardziej od debiutu, chłopaki grubo grają :D
  • Lena.

Ach, a ja dziś zakupiłam Favourite Worst Nightmare, tylko chyba trochę przepłaciłam, bo książeczka beznadzieja :P.
    Jak ją w empiku zobaczyłam to nie mogłam się powstrzymać^^

Mimo, że wcześniej już słyszałam te piosenki, to za każdym kolejnym przesłuchaniem wciągają mnie coraz bardziej. Niby słychać, że to ten sam zespół z co za 'Whatever People Say...', ale klimat trochę inny.
  • stephanie

dokładnie
  • Klaudyna

chcecie płyte za 40,5zl? :)
    zamowcie w necie w empiku:
    http://www.empik.com/showobject.jsp...

jest za 44,5, jesli macie karte nokia, macie 4,5zl rabatu, i mozna ja odebrac w wybranym salonie, nie placac za przesylke :)

bardzo smieszne to w sumie, bo wczoraj widzialam FWN w empiku za 69,99zl!!
    a teraz to chyba nie ma co, zamawiam i zaplace w tym samym miejscu 3dychy mniej :)
    troche tylko czekania bedzie.. no ale :)
  • Lena.

Och, bo ja zapłaciłam 69,99 xD
    Ale jak ją zobaczyłam to nie mogłam już czekać i musiałam ją mieć zaraz ^^
  • ewa

No co Ty, w arkadii wczoraj kupiłam za 49,99.
  • Lena.

Czuje się głupio, że tylko ja taki debil, tyle kasy wydałam -_-'

Ale nie chciało mi się biegać po całym Poznaniu, a Empik miałam po drodze. Przynajmniej jakieś to tłumaczenie ^^
  • ewa

Głupio to dopiero będzie jak (być może) zostanie wydana w "polskiej cenie", ale bez książeczki, za 35 zł.
  • Lena.

Bardzo głupio, bo książeczka do niczgo jest xD

Co tam będe marudzić, już płyte mam i jestem dumna :P
    O!
  • e

Ogolnie w Empiku na sklepie jest znacznie drożej niż gdziekolwiek indziej. Pamiętajcie dziatwo:] Chyba najbardziej sensownym składowiskiem płyt w dobrych cenach jest Media Markt.
| |

Oh there ain't no love no, Montagues and Capulets We just banging tunes 'n' DJ sets 'n' Dirty danc...

Fotki

Miejsca grona (0)