-
ジャツェック
-
.:Andraya The Vampire:.
-
Anonim
Szybko pracują. Ciekaw jestem efektów tej kolaboracji z wielkim joshem hommem. -
-
cińcia
ja też jestem ciekawa z pewnością jak każdy tutaj, zobaczymy co wyjdzie z tego "niepośpiechu":) osobiście stawiam na styczeń -
Anonim
dzisiaj w Metrze wyczytałem:
"Co jakiś czas pojawiają się również informacje o trzeciej płycie gwiazd alternatywy, czyli Arctic Monkeys. Są głosy, że zespół maksymalnie zaskoczy i wyda 'miażdżący' materiał. No bo skoro już nagrane w zeszłym roku demo miało niezłego kopa...?"
ktoś ma pomysł o jakie demo chodziło szanownemu redaktorowi?? -
cińcia
abstrahując, że Metro jest gazetą, która na swojej pierwszej stronie umieściła napis używając drukowanych liter "MUSICIE WZIĄŚC" to ja nie mam zielonego pojęcia.
kwestie muzyczne, w metrze to dla mnie wielka zagadka.
przykro tylko, że niektórym po prostu się nie chce poszukać, poszperać, i napisać jak jest naprawdę.
a pan redaktor nie wspomniał kto jest producentem?
może biedaka trzeba uświadomić by napisał jeszcze jeden świetny indie artykuł.
maksymalnie to on się może zaskoczyć,poziomem swojej wiedzy tudzież niewiedzy. -
asia
być może szanowny pan redaktor ani piszący w tej gazecie dziennikarze nie mają zielonego pojęcia o AM, indie i alternatywie, i wydaje im się, że skoro oni nie wiedzą, to ciemny lud wszystko kupi;] -
Anonim
"alternatywa" kolejna nazwa... to jest po prostu muzyka.
nie chodzi psimpadkiem o "nettles" bądź "love machine"?; P
"spaghetti western influence" --> http://www.youtube.com/watch?v=fGIe... -
vec
"nettles" odpada, jest na dvd i zresztą na singlu teddy picker było.
love machine cover.
-
jan žižka z trocnova
i to z 2006 chyba nawet
ja właśnie czekam tylko na ten spaghetti western :D -
cińcia
am już dawno nie są alternatywni fakt.
ktoś się machnął po prostu. szkoda. jak pisałam wcześniej.
a są jakieś niusy o longpleju? -
Anonim
to ze na singlu tp było to nie wiedzialem a love machine to taki zbycik, żarcik hahaha. -
Anonim
Mówiąc spaghetti western, mogę się założyć, że chłopaki mieli na myśli nieco więcej galopujących gitar, oraz melodii lekko inspirowanych the shadows (np. solówki gitarowe puppetsów, gdzie w taki na przykład age of understatement jest solówka gitarowa bardzo mi przypominająca rzeczone the shadows oraz the ventures).
Myślę, że płyta będzie więc nieco ostrzejsza, szybsza i miejscami retro i nie będzie miała wiele wspólnego z kowbojami i pojedynkami w samo południe. Poza tym ma być ostrzej, więc pewnie będą trochę bardziej Queens Of The Stone Age. Ale jestem pewien, że wciąż będzie to 100% arctic monkeys.
Nie ma już co po nich się spodziewać genialnych w swej prostocie bezpretensjonalnych melodii z pierwszej płyty. Będzie genialnie, ale bardziej wymagająco i technicznie. Byłoby to rozwinięcie tendencji drugiej płyty. Chłopaki naprawdę potrafią dobrze grać. Matt Helders, co udowodniłw Brainstorm, jest wyjątkowym perkusistą. -
-
Anonim
"Poza tym ma być ostrzej, więc pewnie będą trochę bardziej Queens Of The Stone Age. Ale jestem pewien, że wciąż będzie to 100% Arctic Monkeys."
Nieco niefortunnie to napisałem: P Chodziło mi o to, że będą grali nieco ostrzej, czyli w stronę zespołu Josha Hommea, w końću nagrywali dużo w jego studiu i Alex oraz Jamie uczyli się gry na gitarze na jego utworach, ale Arctic Monkeys wciąż zachowają swą wyjątkową indywidualność - bo to jeden z tych zespołów, których nie da się z nikim pomylić i nikim zastąpić. Jedyni z swoim rodzaju. -
Litha
Dangerous Animals
Pretty Visitors
Go-Kart
Crying Lightning
Red Right Hand
tytuły nowych piosenek, które zagrali w Wellington. -
vec
pełnyy:
Arctic Monkeys played four new songs in New Zealand last night (January 12) as they played their first gig in "over a year".
The Sheffield band played 'Dangerous Animals', 'Pretty Visitors', 'Go-Kart' - which frontman Alex Turner introduced as being called 'Would You Like Me To Build You A Go-Kart?' - and 'Crying Lightning' at Wellington Town Hall.
After opening with former B-side 'Da Frame 2R', Turner said: "Hello everyone, this is our first gig for about a year, so you might have to bear with us."
The Sheffield band have been recording with Queens Of The Stone Age frontman Josh Homme, and made the most of the pause in work on their third record to play the new songs.
Towards the end of the night, a cocktail-sipping Turner told the crowd he was playing a "new one with a Les Paul" before performing 'Go-Kart'.
Some of new material saw the band using a little toy piano and a slide guitar.
The set also included plenty of the band's favourites, plus a cover of Nick Cave And The Bad Seeds' 'Red Right Hand' in the encore.
Arctic Monkeys played:
'Da Frame 2R'
'This House Is A Circus'
'Still Take You Home'
'The View From The Afternoon'
'Dancing Shoes'
'Dangerous Animals'
'From The Ritz To The Rubble'
'I Bet You Look Good On The Dancefloor'
'Pretty Visitors'
'Brianstorm'
'When The Sun Goes Down'
'Leave Before The Lights Come On'
'Go-Kart'
'Crying Lightning'
'Fluorescent Adolescent'
'Do Me A Favour'
'Red Right Hand'
'If You Were There, Beware'
The band are now due to play the Big Day Out Festival in New Zealand and Australia before continuing work on their third album. -
Anonim
że też na youtube nie ma nagrań. jeśli ktoś z Was by na jakieś wpadł - koniecznie wrzucajcie na grono linki!: ) -
ジャツェック
-
jan žižka z trocnova
-
ジャツェック
http://www.nme.com/news/arctic-monk...
Posting on NME.COM, fans have been giving their verdict on the new tracks.
"The new tracks are electrifying; a real progression from their previous work," wrote "ashaas". "Still keeping to Turner's signature melodies, their new riffs are dirtier and more spaced out. The crowd went off during the songs we all knew, but we were all really listening intently to the new material. By the end of 'Crying Lightning' we were singing along. The new album is going to be a stunner."
Nzviolator agreed that 'Crying Lightning' was the best of the new songs, saying it sounded "very Last Shadow Puppetsy".
Another NME.COM user, Mike13, was less impressed though, saying: "New songs were pretty good, although nothing blew me away as much as 'Brianstorm' the first time I heard it."
Arctic Monkeys are now set to play the Big Day Out Festival in New Zealand and Australia before continuing work on their third album