-
evi_dzi
chciałabym przgotować sie do egzaminów na architekturę. interesują mnie kursy w warszawie bądź w łodzi. pragnę się sprawdzić czy wogóle mam z czym startować do ludzi.za pomoc z góry dziękuje -
My hovercraft is full of eels
w wawie Labirynt i Domin
http://www.labirynt.pl i http://www.domin.pl
rywalizują zs sobą :P he he można też chodzić na bardziej kameralne ale droższe kursy
http://www.suffczynski.art.pl/gal1p... -
Anonim
jeszcze jest fajna szkola rysunku,bardzo dobra i jedna z tanszych u Piotrka Zawadzkiego. bardzo dobra szkola,podobnie jak u Michala Sufczynskiego wolna od konfliktow(patrz Domin i Labiryt)
niestety tel nie mam,musisz kogos znalezc.
postaram sie dopytac kogos jak cie to interesuje. -
Anonim
co do Labiryntu i Domina to najlepiej jakbys przeszla sie i tu i tam zeby samemu ocenic atmosfere i wszystko co Cie interesuje
moja opinia jest subiektywna, bo ja chodzilam do Labiryntu i to bym tylko polecala, bo mi te kursy daly bardzo duzo i przede wszystkim studia dzienne za pierwszym podejsciem, ale domyslam sie, ze zaraz ktos od Domina napisze, ze lepiej isc do nich; ]
zatem decyzja nalezy do Ciebie :))) -
-
Anonim
-
Anonim
-
architecture sucks
pan suffczynski niestety uczyc nie umie..a szkoda..bo nie znam osobiscie lepiej rysujacej osoby:) labirynt troche sie opuscil no i nie kazdemu pasuje osoba P.Z. ale do domina bym nie poszedl (moj osobisty uraz do kilku osob z tamtego srodowiska)..wiec moze cos innego..sa jeszcze dwie szkoly powstale z bylych asystentow z labiryntu:) -
Anonim
a tak wogole to najlepiej jest zrobic rekonesans i nic ci sie nie stanie jesli pochodzisz troche to tu to tam.
sama chodzilam do 3 szkol - i do labiryntu,do suffcza i do piotrka. raz mialam zajecia z dominem (ale zle to wspominam). kazdy z nich powie ci cos nowego, pokaze inny styl.
trudno powiedziec czy sa lepsze czy gorsze szkoly. jesli duzo pracujesz to masz.
i zapomnialabym...jest jeszcze jeden kurs na PW na samej Architekturze prowadzony przez katedre rysunku. slyszalam rozne opinie, ale tak ogolnie to glownie daje pojecie o Wydziale Warszawskim.
-
Anonim
tyle ze pojecie o wydziale nie daje dobrego przygotowania do samego egzaminu - przynajmniej ja tak to odebralam jak tam kiedys chodzilam...
jak Olla napisala, trudno powiedziec czy sa lepsze czy gorsze szkoly, one wszystkie sa rozne...i jedni czuja sie dobrze tam gdzie inni gorzej i na odwrot :) -
architecture sucks
to cos co funkcjonuje na wydziale ciezko nazwac szkola..banda starych zarozumialych balwanow i tyle -
Anonim
nie chodzilam na Wydzial wiec nie wiem.
Teraz tam studiuje i chwale sobie ze juz zdalam na 3 rok bo jak bym dluzej miala miec rysunek z tymi Panami to....uuuuuuu.niewiele mi dala tam nauka, i mimo ze jestem na dziennych(czyli rysowac umiem w teorii) to z rysunku mialam same 3 i 4 i mocno sie zniechecialm do rysunku.
Kurcze rysunek jest to forma egzaminu na ten Wydzial, ale to nie jest najwazniejszy przedmiot. Najwazniejsze jest projektowanie.
trzeba sie przygotowac ze wszystkiego,duzo czytac ogladac zdjecia robic. - ale to moje zdanie. bardzo wiele daja samotne plenery - na starowke,do jakies wsi,innego miasta - wakacje sa w koncu mozna jechac.
-
architecture sucks
yyy.....ze niby wieczorowi rysowac nie potrafia?
moze za malo na samotne plenery chodzili -
Anonim
sluchaj wielu ludzi ktorzy rysowac nie potrafia a sa na dziennych,i nie mi oceniac czy rysowac potrafie czy nie. napisalam "w teori umiem rysowac" a to subtelna roznica od "jestem zajebista", ale moze to jest dla ciebie mimo to problemem. nie wiem tego.
jestem na dziennych. to tyle. powiecilam temu duzo pracy i duzo czasu i oplacilo sie. pewnie tez mialam odrobine szczescia.
nie ma zlotego srodka na dostanie sie. egzam jest niesprawiedliwy i to bardzo.
-
Anonim
ja jakos sie odnalazlem u Wojtka D. fakt aktem przychodza tam naprawde rozni ludzie, ktorych z imienia nie bede podawal, ale w wiekszosci trafiaja sie naprawde mile osoby. z reszta tak jak wszedzie. proponuje dokonac wyboru pomiedzy labi i dominem. 2 chyba najsolidniejsze firmy na rynku. -
Kamila
ja bardzo chcialabym dostac sie na architektore tylko nie wiem od czego moge zaczac..[?!]... mam niby jeszcze troszke czasu jednak prosze o rade... jak sie przygotować???? -
Anonim
mysle ze im wczesniej tym lepiej, 2 lata spoko wystarczaja, bo po jednym roku potem w klasie maturalnej wiesz, ze nie zaczynasz wszystkiego od samego poczatku :) co do przygotowania to bym radzila poszukac sobie szkoly rysunku, ktora przygotowuje do egzaminu (wczesniej najlepsze byly wymienione) i zaczac sie uczyc :) bo oni tam juz wiedza co i jak :) -
evi_dzi
czy moglibyście podać tytuł jakieś ksiązki poświęconej technikom rysunkowym.
-
mik peryferik
sporo jest takich ksiazek. przejdz sie do empiku i po prostu je przejrzyj. na pewno nie nauczysz sie dzieki temu rysowac, ale jest tam troche rzeczy, ktore ulatwia prace. znajdziesz w nich np. rozroznienie rodzajow farb, przyklady zastosowan roznych pedzli itp. wszystko najlpiej weryfikowac w praktyce.
w rysunku architektonicznym pomocna jest tez ksiazka suzina (ojca TEGO suzina :) "geometria (albo perspektywa?)wykreslna dla architektow" wydawnictwa arkady, wznawiana co jakis czas. tam znajdziesz podejscie scisle geometryczne, ktore bedziesz walkowac na zajeciach z geometrii wykreslnej, jesli zdasz na wydzial do warszawy. jak jak nauczysz sie zawartych tam metod, zaczniesz od razu lepiej rysowac, szczegolnie jesli chodzi o prawidlowe proporcje i perspektywe. przy okazji bedzie ci latwiej na egzaminie zaliczyc rysunkowa czesc geometryczna (to znow dotyczy warszawy). -
Anonim
a to cos nowego :D
i co kazesz dziewczynie usiasc i zaczaac rysowac klady i rzutnie Oo
jak juz skonczy punkty przenosic to sie czas skonczy :>
olej ksiazke o kresce i wszystkie inne ksiazki o rysunku i zapisz sie na zajecia, gdzie wytlumacza ci pozyteczne rzeczy a nie pierdoly o prawidlowym geometrycznie wykreslonym cienu rzuconym.
-
mik peryferik
nie kaze, tylko proponuje.
jesli z tej ksiazki wynika dla ciebie tylko przenoszenie punktow, to nie dziwne, ze nie pomogla ci w nauce rysunku.
- Przeglądaj grona w kategorii Nauka
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne