- 1
- 2
-
DS
Mam na myśli studia i pracę. Czy trzeba dużo czasu poświęcać na naukę itp? I w ogóle jak się w tym czujecie? Wciągnęło was, czy macie dosyć? Ja mam jeszcze rok żeby zdecydować się gdzie pójdę na studia i chciałam wiedzieć czy jest ciężko na studiach, czy ciężko dostać pracę itp. Jakie cechy musi posiadać taki przykładowy student architektury?:> -
lu
fajnie, jak jestes dobra, jak chcesz to robic. z praca nie ma problemu.
na studiach czasmi jest ciezko, szczegolnie przez stare metody nauczania i niski poziom w szkolach, ale nie jest zle.
architekt uczy sie cale zycie. -
qlulik
-
DS
-
-
T°m²
Na brak pracy na studiach nie licz. Ale możesz liczyć na to, że nie zauważysz, że pracujesz. Chyba, że tego nie lubisz i jedynie słowo 'architekt' Ci się w tym całym zawodzie podoba - ale myślę, że tak nie jest, skoro poważnie o tym myślisz. -
mamoń
kiedys mowilam, ze pracuje w domu, teraz czesciej, ze mieszkam w pracy...i to- jak wszystko- ma zle i dobre strony. bywa ciezko, nie powiem, ale jezeli naprawde pasjonujesz sie architektura, to nie widze problemu -
Anonim
na naukę, jeśli ci zależy poświęcasz sporo czasu. czasem mam dosyć, zwłaszcza w sesji ale po wszystkim jest satysfakcja, że jednak coś potrafię! A cechy: cierpliwość dla profesorów; -) -
Anonim
jak to mój zacny kolega powiedział:
"...architekrura to fajne studia tylko trzeba im sie bezgranicznie poświęcić..." -
goszęmuszę
tak, trzeba bezgranicznie się oddać i przyzwyczaić się do tego ,ze kiedy twoi znajomi robią grile , umawiają się na mieście ,śpią , robią sobie maseczki , maluja paznokcie itp itd , ty cały czas masz tylko jedno pasjonujace zajęcie , a mianowicie krślenie , renderowanie , wymyślanie .... aczkolwiek przynosi wiele radości i satysfakcji :) -
DS
tzn. brak wolnego czasu?:> Bo akurat z moją organizajcą.... (jest kiepsko) -
Anonim
Hej Dominka
nie wiem na jaki wydzial chcesz zdawac,czy na ASP czy na WAPW. Z reka na sercu polecam ci WAPW, moja uczelnie. ale powiem tak - jak studiujesz to rob to od pocztaku do konca,a nie tylko na samym koncu - ja teraz mialam mega nauczke.
Pracowalam a i owszem ale w grafice bo w zawodzie zwlaszcza jako architekta/studenta (do wklepywania w cada) chca cie na 4/5 roku. wczesniej mozesz liczyc na uzadzanie wnetrz w mieszkaniach przyjaciol i znajomych i zdobywanie fotek i renderow do porfolio.
Jak chcesz cos wiecej zeby ci na napisac o studiowaniu to mi wyslij wiadomosc przez grono
Pozdrawiam -
Jimski
Hmmm... ale może powinniście jej powiedzieć, że jeśli jeszcze nie zaczęła kursów rysunku to jej szanse już mocno zmalały :P
<bo rok to wcale nie jest szmat czasu :/>
Ja sam chciałem uderzać na architekturę, ale wiem, że bez pożądnego przygotowania to porażka... puki co się polądówczę może ze dwa latka :P
No i mam do Was pytanie... jak to jest, że egzaminy obejmują tylko rysunek, a nie ma w nich ani matmy ani fizyki? Czy to znaczy, że zajmujecie sie jedynie suchym projektem który później ktoś musi przerabiać żeby to mogło wogóle skutecznie walczyć z siłą grawitacji, czy poprostu PW wychodzi z założenia, że matematyki to da się każdego nauczyć w przeciwieństwie do rysunku? :|
<Całość postu nie miała być offensywna, to tylko pytanie człowieka który kiedyś chce dołączyć :P> -
architecture sucks
rysunek to tylko jedna czesc egzaminu..
na 3 czesci jest test ktory ma niby wylonic umiejetnosci logicznego rozumowania oraz pewne wiadomosci z fizyki matematyki i wielu innych dziedzin...a potem ludzie cierpia na mechanice i wszystkich przedmiotach konstrukcyjnych...a odpowiadajac bezposrednio na pytanie...nie..nie jest tak ze nasze projekty sa jedynie forma czysto plastyczna rzucona od niechcenia wyrwana z kontekstu i bez podstaw technicznych i technologicznych pozwalajacych zaistniec danemu budynkowi w swiecie realnym..;p -
Anonim
przejrzyj sobie program studiow to sie czegos na ten temat dowiesz. polecam strone
http://www.arch.pw.edu.pl -
Anonim
Do JIMSKI:
Jako studenci architektury mamy pojęcie o matematyce mechanice konstrukcji, konstrukcjach drewnianych stalowych i żelbetowych bo takie przedmioty oprócz rysunku mamy w progamie. Zreszta kolega powyżej podał ci adres naszej strony.
Tylko architekci od inżynierów różnią się tym że oprócz wiedzy praktycznej mamy umiejętności pogodzenia techniki i sztuki,zeby budynki wygladały.
PW nie wychodzi z zalozenia ze bedziemy robić rzeczy oderwane od rzeczywistości. Z reszta na architekture jest 20 osob na 1 miejsce co swiadczy o randze tego Wydzialu.( Ladowka chyba nie ma takich osiagów?) i raczej nikt nie pozwolil by sobie na fuszerke.
Architektura jest super a rysunek nie jest wcale wazny. Tylko umiejestnosc projektwania, a to jest o wiele, wiele wiele trudniejsze. -
Anonim
a dodac trzeba ze na 100 absolwentów wydziału za 10 lat jedynie 10% bedzie rzeczywiscie projektować obiekty (czytaj domy:) ) ... a reszta chcąc niechcąc zajmie sie np wnętrzami, formami przemysłowymi i ogólnie pojętym desingiem:) ... imo to własnie cały urok tej "architektury" -
hm....czy do archwnętrz...niezbedna jest matma?....powiedzcie mi....wydaje mi sie ze duża robote robi wyczucie gust no i oczywiscie wiedza....al czy konkr matematyka?
-
marcin
moze to troche patetycznie zabrzmi ale z architektura to jest troche tak ze jesli decydujesz sie na to i wkrecisz sie w bycie architektem to jestes nim, powinnas mysleec jak architekt 24h/dobe, chocby przy zasranym scieleniu łóżka......................poz drawiam -
lu
matma nie jest potrzebna - tzn. jest potrzebne dodawanie, odejmowanie, dzielenie, i mnozenie...czasami jakies pole czegos :> -
ciah-ciah
To i tak za Ciebie robi kalkulator
ew. sam AutoCad wiec matma nie jest potrzebna ; )
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Nauka
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne