architektura [3273]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • michał

Mam pytanie do osob "doswiadczonych" i zorientowanych.
    Chodze do kasy o proflu plastycznym.
    Super. Ale ostatno stwierdzilem, ze nie wiem co moge robic po tej klasie.
    Myslalem o architektorze, ale jak pomysle o matmie i fizyce to ciarki chodza mi po calym ciele.
    Z tych przedmiotow jestem calkowicie do dupy.
    Nawet jesli bym sie dostal na architektore to watpie czy bym tam wyrobil

Chcialbym sie zapytac czy tak zeczewiscie jest (z ta matma i fizya na wydziale).
    Jesli tak to moze ktos mi moze polecic jakis ciekawy kierunek po ktorym mialbym przyszlosc (milo by bylo jakby propozycje byly z linkami lub innymi inforacjami o kursach przygotowujacych na te studia)
  • Majewski

a z matmy kojarzysz chociaz bryly 3d? i jakies obliczenia objetosci itp
    bo jesli nie to nawet na wnetrza kiepsko...

tyle ze ponoc sie mozna wszytskiego nauczyc jak sie chce
  • Jan von Hinten

halo moze ASP.
    polecam wzornictwo.
  • mgws

a ja nie polecam
  • mgws

strasznie duzo obliczen, dynamiki konstrukcji wlokien weglowych, gestosci wtryskiwanego aluminium, normy rysunku technicznego europejskie i amerykanskie, mierzenie miarko, modelowanie na oko fi, stopnie ultleniania polistyrenu, nie mowiac o ergonomii i centylach. fuj
  • Anonim

slucham Michal ? matma ... strasznie duzo obliczen ? przejabena ? co Ty facet czy baba :) zawsze mozesz isc na UW :0
  • Anonim

Jak praktyka pokazuje nawet antytalenty fizyczno-matematyczne jakoś sobie radzą na Architekturze na PW...
  • Tri aRchi

dasz rade... matematyka traktowana jest pobierznie, fizyka to sztampowe zadania
    - dotychczas tylko po jednym semestrze
    Jedynie zaliczenie mechaniki moze byc problemem, ale da sie go obejsc; -)
  • Anonim

matma to pikus, mimo ze jestem po humanie, naprawde da sie to zaliczyc, chociaz czasem niewiele sie rozumie;-D

a mechana... fakt ciezkie zaliczenie, ale to tez zaden wstyd jak sie noga podwinie, bo wiekszosc ma z tym klopoty.

najwazniejsze jest projektowanie i rysunek, reszta to przedmioty pomocnicze:-)
  • Anonim

Ja bym nawet powiedział , że najważniejsze jest projektowanie:)
  • Anonim

ja pozwolilam sobie zacytowac mojego ulubienca, mr Wnuka :-)
  • Majewski

JA mam problem jeszcze z konsrukcjami stalowymi. Nie ma jak zły wykładowca który z tak prostego programu moze uczynic cos nie do przeskoczenia:D
  • Anonim

architekt_U_ ra od tego warto zacząć.
  • maczQa

spoko nie pekaj... dasz rade; ]

• michał

mam nadzieje.
    a co z matura?? co trzeba zdac i w jakim stopniu??
  • Anonim

spokojnie ziąą widze, ze jestes z cervantesa, ja skonczylem plastyczna w sobieskim i jakos sie udalo, wiec nie pekaj!!! rysuj duzo matma sie nei przejmuj, na pewno podstawy kumasz, z panem cyganem na wydziale sie dogadasz, a mechanike zdasz jak wykazesz troszke zainteresowania przedmiotem. z ta nowa matura to ja nie wiem jak jest, ale z tego co slyszalem to ona nie ma zadnego zwiazku z rekrutacja na wydzial (choc nie mam pewnosci-upewnij sie), iwec nie musisz zdawac matmy.z wlasnego doswiadczenia polecam na mature historie sztuki-przyjemnijesze i chyba potem bardziej przydatne.przede wszystkim duzo rysuj.o.
  • Anonim

napisalem to jako matematyczny imbecyl i impotent( thnx to my liceum, ktore mnie oduczylo liczyc, a podobno bylem zdolny)....a zarowno matme, jak i mechanike i dotychczasowe konstrukcje mam do przodu, wiec nie ma rzeczy niemozliwych!!
  • Anonim

impotent matematyczny oczywiscie. chyba juz czas spac...
  • maczQa

ja zdalam na maturze fizyke... huehue nooooo to byl zajebisty wyczyn...heh nie moge... jak sobie mysle to od razu mi sie smiac chce... ale to nie jest chyba konieczne zeby zdawac... mnoza punkty razy dwa wiec wykalkulowalam sobie ze nawet jak na trzy zdam to i tak lepiej na tym wyjde niz z 4 na swiadectwie... no!!! w kalkulowaniu to zawsze dobra bylam... i tu sie konczy moj mamtma... wiec serioserio koncentruj sie na rysunku tylko to sie liczy reszta to takie dodatki dla tyuch co rysowac nie potrafia zeby niby mieli szanse;P
  • agnei

jak miales matme z Klekiem albo fizyke z Kilian to musisz dac rade. joł man
| |

TO FORUM MA JUZ 3 LATA... TYM KTORZY SA OD POCZATKU DO TERAZ SERDECZNIE DZIEKUJEMY ZA WKLAD JAKI WN...

Fotki