architektura [3273]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • piotr

czesc, wlasnie zostalem szczesiwym posiadaczem swiezo osteplowanej ksiazki praktyki zawodowej, zapoznalem sie z trescia rozporzadzenia z instrukcja obslugi, niestety owa instrukcja jest napisana dosc lakonicznie i niewiele z niej wynika...

CZY KTOS MOGLBY MI PODESLAC FOTKE ALBO SKANA KILKU STRON UZUPELNIONEJ KSIAZKI, na przykladach zawsze latwiej

z gory thx
  • Anonim

mam ten sam problem i nie bardzo wiem jak wypelnic to cuś....bylabym wdzięczna za podpowiedz...
  • Anonim

mam ten sam problem i nie bardzo wiem jak wypelnic to cuś....bylabym wdzięczna za podpowiedz...
  • Anonim

no to niech ktos poda maila, to sie moze uda wrzucic. :P
    pzdr,
    mak
  • narcolepsy

to i ja poprosze... angel.fm@poczta.fm
    z gory dzieki
  • fatMouse

a czy ktos wie czy praktyki zagraniczne trzeba raportowac z dokladnoscia miesieczna, czy tez nawet po roku czy dwoch wystarczy podac ile godzin sie spedzilo nad jakim rojektem etc. (wiem ze w przypadku praktyk zagranicznych sporzadza sie zaswiadczenie)
  • ===mgr ola===

"Obowiązku przedstawienia książki praktyki zawodowej nie stosuje się w odniesieniu do praktyki zawodowej:
    I. odbywanej za granicą - odbycie praktyki zawodowej za granicą, zgodnie z § 5 ust. 2 rozporządzenia, powinno być potwierdzone zaświadczeniem wydanym przez kierownika jednostki, w której odbywała się praktyka zawodowa, z poświadczeniem osoby nadzorującej, posiadającej uprawnienia budowlane odpowiednie w danym kraju. Przedmiotowe zaświadczenie powinno zawierać:
    1. wyszczególnienie robót budowlanych i obiektów budowlanych, przy których projektowaniu bezpośrednio uczestniczyła lub pełniła funkcję techniczną na budowie osoba odbywająca praktykę zawodową, z określeniem: rodzaju, przeznaczenia, konstrukcji oraz, odpowiednio do wnioskowanej specjalności uprawnień budowlanych, inne charakterystyczne parametry techniczne lub użytkowe, a także lokalizację i nazwę inwestora,
    2. potwierdzenie czasu trwania praktyki zawodowej z podaniem dat rozpoczęcia i ukończenia praktyki przy projektowaniu lub budowie obiektów budowlanych, z określeniem charakteru wykonywanych czynności;
    3. ogólną ocenę teoretycznej i praktycznej wiedzy z zakresu wnioskowanej specjalności, dokonaną przez osobę, pod której nadzorem odbywana była praktyka. "

A moze ktos sie orientuje czy jesli podstepluja mi ksiazke w Gdansku to egzamin bede musiala zdawac tez w Gdansku? tego w moim mądrym źródle nie znalazlam...
  • Agnieszka Szpila Szpiglewska

zastanawiam sie czy ktos za was otrzymala na maila skany z ksiazki jak to wypelniac?
    jak jest to mozliwe to i ja poprosze o przeslanie na : doloren@o2.pl
    pozdro
    aga
  • Dragon Art

ja też poprosze: anna.sokolowska_arch@interia.p l lub mollyjam@interia.pl
  • fatMouse

w sumie i ja sie dolaczam, w koncu kto wie : karol@ap.com.mt
  • Dragon Art

dzięki wielkie za maila:)
  • narcolepsy

a ja nic nie dostałam :( też bym chciała...
  • fatMouse

hej, ja tez nie ....
  • Anonim

gosiaczekz5@wp.pl.... bardzo prosze o przeslanie
  • Agnieszka Szpila Szpiglewska

wszyscy proszą o przesłąnie a nikt nie wysyła; (
    beeee

bo ci co już dostali to nie zaglądają tutaj już bo muszą

beee beee
  • Dragon Art

mnie nurtuje pytanie w jaki sposób wypełnia się książkę jak np robi się 2 projekty jednocześnie w danym tygodniu? czy wtedy trzeba opisać obie inwestycje? czy jak się jedną z tych inwestycji przerwie na 2 miesiące to potem mmożna dalej o niej pisać? i jak to jest jak się ma umowe zlecenie albo o dzieło czy na każdą bzdure którą się robi trzeba mieć osobną umowe? czy wpsiauj eise do książki tylko większe inwestycje i do tych inwestycji kompletuje się umowy i czy można to wszystko na jednej umowie czy trzeba każdą z osobna na daną inwestycje???? nie orientuje się totalnie w umowach dlatego takie dziwne pytania zadaje.jak by ktoś mi mógł pomóc to będę wdzięczna bo chciałabym książkę praktyk zacząć uzupełniać
  • hool ojjajja

ja przykłady znalazłem na stronach

forum.uprawnieniabudowlane.pl
  • Bartek Gacek

hej. też mam podobny problem z książką, a mianowicie nie wiem jak ją wypełnić. jeśli ktoś był by w stanie wysłać jakieś przykłady na bartekgacek@vp.pl był bym bardzo wdzięczny:)
| |

TO FORUM MA JUZ 3 LATA... TYM KTORZY SA OD POCZATKU DO TERAZ SERDECZNIE DZIEKUJEMY ZA WKLAD JAKI WN...

Fotki