Architektura Wnętrz [1740]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • złyyyyy

Generalnie dlatego że za wpłaconą kasę nic nie dostajesz!
    Szkoła nastawiona maxymalnie na kase! o wszystko trzeba było sie bić.
    Już nie mówiąc o cyrku związanego z obronami.

Tragiczny poziom - większość profesorowie z asp i polibudy którzy przychodzą odbębnić swoje godziny i maja wszystko w dupie.
    Dodatkowo jeśli JA jestem na 4 roku to musi być kiepski poziom.

Praktyki .... buahaha jak sobie samemu nie załatwisz to nie ma szans na biuro projektowe ...szkoła oferuje wyjazdy (codziennie na własny koszt) do Magdalenki czy inej Karolinki gdzie szkoła ma swoją wille! i tak 2 tygodnie i porojektowanie mebelka ogrodowego. Urbanistyka i krajobraz mają jeszcze gorzej bo kopią tam rowy i sadzą roślinki !
    Panie w dziekanacie (przynajmniej większość) wychowane w czasach gdy sie uważało że studenci są dla dziekanatu a nie dziekanat dla studenta.

Już nie mówiąc o fatalnych laboratoriach i salach projektowych (w ciągu ostatniego semestru dopiero urządzili pracownie mebla - czyli 3,5 roku po tym jak ruszył kierunek), ani jednej "normalnej" sztalugi. O sprzęcie komputerowym nie wspomnę.

Porównanie mam do Polsko japońskiej w której pracuje. Nie mówie że to idealna uczelnia - bo takich nie ma - ale szczerze mówiąc 100 razy bardziej polecam PJWSTK niż WSEIZ.

no...jak bym sobie coś przypomniał to jeszcze dopisze :)
  • dhoxie

Spasiba.
  • Anonim

a co ma polsko-japońska do awrch.wnetrz?

a kursy archicada na wseiz?
  • złyyyyy

a ma tyle ze od października ruszają wnętrza na PJ. O kursie sie nie wypowiadam bo nie wiem.
  • ***Doti***

rusza nowy kierunek - wnetrza??? ohooh
  • R H

hajs hajs hajs
  • ***Doti***

ha ha ha
  • R H

K-K-K
  • oleczek

>enilka napisała:
    >
    >hej - jestem kolejna ktora zada pytanie
    >czy znacie moze jakas uczelnie gdzie architektura wnetrz
    >prowadzona jest trybem/ magisterskie uzupelniajace/
    >skonczylam gospodarke przestrzenna/ licencjat/ mialam sporo
    >o architekturze na tym kierunku - jednak moje marzenie to
    >arch. wnetrz

od roku 2008 otwierają na białostockiej polibudzie podyplomówkę z wnętrz. przyjęcia na podstawie dyplomu. z tego co wiem dla inż. arch. z PB bezpłatnie, reszta-nie mam pojęcia. Problem w Twoim przypadku polega na tym,że z licencjatem nie masz tytułu inż./ chyba,że masz/ a najprawdopodobniej wymagany jest inż arch. Zgodnie z unijnymi wytycznymi o dwustopniowości studiów Urbaniści mogą wybrać specjalizację z wnętrz, a inż z wnętrz-kontynuować naukę. Minusem dla osób z zewnątrz będzie fakt,iż uczelnia nastawia się głównie na swoich studentów. ale tak chyba jest wszędzie.
    jeżeli Twoim marzeniem są wnętrza-to zapraszam, zawsze możesz zrobić jako drugi kierunek.
  • oleczek

>enilka napisała:
    >
    >hej - jestem kolejna ktora zada pytanie
    >czy znacie moze jakas uczelnie gdzie architektura wnetrz
    >prowadzona jest trybem/ magisterskie uzupelniajace/
    >skonczylam gospodarke przestrzenna/ licencjat/ mialam sporo
    >o architekturze na tym kierunku - jednak moje marzenie to
    >arch. wnetrz

od roku 2008 otwierają na białostockiej polibudzie podyplomówkę z wnętrz. przyjęcia na podstawie dyplomu. z tego co wiem dla inż. arch. z PB bezpłatnie, reszta-nie mam pojęcia. Problem w Twoim przypadku polega na tym,że z licencjatem nie masz tytułu inż./ chyba,że masz/ a najprawdopodobniej wymagany jest inż arch. Zgodnie z unijnymi wytycznymi o dwustopniowości studiów Urbaniści mogą wybrać specjalizację z wnętrz, a inż z wnętrz-kontynuować naukę. Minusem dla osób z zewnątrz będzie fakt,iż uczelnia nastawia się głównie na swoich studentów. ale tak chyba jest wszędzie.
    jeżeli Twoim marzeniem są wnętrza-to zapraszam, zawsze możesz zrobić jako drugi kierunek.
  • Anna Jaroch

• Anonim

A czy jest tutaj ktoś z arch. wnętrz z ASP w Krakowie? Moim marzeniem jest się tam dostać, co wiecie na ten temat?
  • kami

adela,podobno jest wyzszy poziom niz w Wawie,
    plus ludzie niezle rysuja.
    ale kto to wie tak na prawde...

dla mnie najwieksza tajemnica jest arch wnetrz w poznaniu, jestem ciekawa jak udaje im sie pogodzic mechanike, technike, budo itd z artyzmem do tego stopnia zeby miec tytul inzyniera. no ale nie wiem,moze zle slyszalam
  • Anonim

arch wnetrz w pzn na ASP lajt
    na polibudzie podobno jebnieta atmosfera zreszta wszytsko jebniete
  • Anonim

z lajtem w poz się nie zgodzę niestety. wszystko zależy od wybranych pracowni projektowych. ale z tego co pamiętam w tamtym roku niewiele oddechu miałam ..
  • ***Doti***

ale w poznaniu arch wnetrz po ktorej ma ie tytul inzyniera jest na asp??
    jak mozna po akademii sztuk pieknych miec tytul inzyniera - to sprzecznosc sama w sobie.
  • Anonim

hmm, ale to chyba oczywiste, że jeśli chcesz być inżynierem nie idziesz na studia artystyczne... od tego jest polibuda- raczej. po asp masz mgr. jedynie w przypadku arch i urb ktora wspolpracuje z polibuda jest inż.
  • R H

>Ka napisała:
    >hmm, ale to chyba oczywiste, że jeśli chcesz być
    >inżynierem nie idziesz na studia artystyczne...

wcale to nie jest oczywiste... to tylko kwestia nazewnictwa, angole daja np. bachelor of arts w zasadzie na kazdym kieunku humanistycznym...

poza tym sa rozne wymagania zwiazane z koniecznoscia stopniowania studiow tak jak w UE i tu sie pojawiaja rozne zbuki w tytulach, bo licencjat to niby bakalarz ale nie do konca, a master to tez jak magister ale jednak nie... w jednej uczelni studiujac ten sam kierunek dostaje sie master of science, w innej m. of arts...

A tytuly inz i mgr na wnetrzach moze maja jakis ukryty sens? Inz zaprojektuje cos z glowa, co dziala, a mgr kolorowe schody wychodzace przez okno...
  • ***Doti***

i pomaluje sciane na rozowo.
  • R H

ewentualnie zostawi w kolorze szarej tektury ktory jest jedynym kolorem wystepujacym w naturze...
| |

projekty wnętrz . aranżacje wnętrz .. SZTUKA Tematy podchodzące pod wątki podpięte - a umies...

Fotki

Miejsca grona (0)