- 1
- 2
-
kasia
Pytam tych, którzy robią projekty na zlecenie i orientują sie w stawkach. lle można wziąć za aranżację przestrzeni 30 m2, niezbyt skomplikowany rzut w autocadzie w skali 1:50 (bez widoków, bez 3d), dostałam schematy mebli (dwg), które mają się tam znaleźć, i przykład podobnej aranżacji przestrzeni do wglądu.
Ile kasy za to wziąć? Z góry dzieki za porady. -
Dragon Art
po co zakładasz kolejny temat skoro już są 2 podobne wystarczy sprawdzić tytuły chyba "projektowanie a kasa" i coś tam z wnętrzami jeszcze "wnętrza ceny" -
Anonim
Ceny są różne na rynku to zalezy od architekta ja płace 50zl\m2
W tym mam:
projekt podlog
-scian
-oswietlenia
-sufitow
-propozycje aranzacji meblowej
-kolorystyka + materialy
-opisy realizacyjne dla wykonawcow
-wizualizacje
-wycene przyblizonych kosztow realizacji
-
R H
-
-
Anonim
-
R H
-
Anonim
-
R H
-
Mały
A moze pochwal sie kto Ci takie projekty robi... student I-roku czy architekt wnetrz z tytulem i z wlasna pracownia... -
Anonim
-
R H
-
aga
-
bartek
Powiedz mi czy dowiedzialas sie czegos wiecej? Ja jestem na etapie projektowania rozkladu scian w swoim nowo budowanym mieszkaniu 73m i do tego zatrudnilem architekta polecanego przez znajomego. W kolejnym etapie bedzie mi projektowal elektryke, wode a nastepnie pelna aranzacja wnetrza (duzy salon z kuchnia, kominek, duze kino domowe i 2 sypialnie). Tutaj nie wiem do konca jakie ceny obowiazuja, wiec pytam czy obeznalas sie juz wiecej w temacie...
dzieki -
P.
To jak z tymi cenami ???? Czy 60 zl/m2 to podejrzanie mało czy okej ? -
P.
może jeszcze dodam, że babka jest już po studiach, ma swoje biuro projektowe...... -
Dragon Art
normalnie w biurze projektowym bierze się 50zł/m2 za projekt podstawowy i do 100zł/m2 za pełny projekt włącznie z wizkami i projektem mebli -
lu
normalnie to znaczy w warszawie, wroclawiu czy bialymstoku, za 50 m2 czy za 250 m2 ?
nie ma normlanie. -
P.
My daliśmy do wyceny nasz dom, ale nie w calości. Wyszło jakieś 120 m2 do zaprojektowania i Pani policzyła 60 zeta za metr (oprócz holu ze schodami gdzie policzyła 40zł/m2). Nie jestem w "temacie", nie orientuję sie, dlatego sie spytałam- czy taka cena jest okej ? Czy nie za tanio i mogę sie spodziewac marnego projektu , a może za drogo ?????? -
Dragon Art
>lu napisał
>normalnie to znaczy w warszawie, wroclawiu czy bialymstoku,
>za 50 m2 czy za 250 m2 ?
>nie ma normlanie.
W trójmieście w biurze z 30letnim doświadczeniem a co to za różnica czy jest to 50m2 czy 250m2 wycenia się tam tak samo a cena za m2 różnicuje się od poziomu rozbudowania projektu dlatego cena 50zł-100zł/m2
ja wyceniam projekty we własnym zakresie i moge powiedzieć że 60zł/m2 do projektu podstawowego to nie biore bo wtedy to raczej zaczęłabym odstraszać klientów a w większości moi klienci to osoby które mieszczą się w przeciętnym przedziale i wiem że taka cena za metr skutecznie by ich odstraszyła -
Dragon Art
kiedy jest to projekt 50m2 wiem że moge policzyć w normalnych swoich stawkach i będzie ok ale kiedy dochodzi to 300-400m2 to przedstawiam cene klientowi i jest ona wtedy do negocjowania
- 1
- 2