Architektura Wnętrz [1740]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • "...metr i żyletka wzrostu..."

hey, mam pytanie skierowane raczej do osób studiujących a.w. w stolicy :) czy ktos moze polecic jakies hmm zajęcia , grupy , kursy ktore pomogły by dostac sie na studia (oczywiscie juz nie w tym roku; ) , własna praca własną pracą ale to przeciez nie wszystko
  • Anonim

ja właściwie jeszcze nie studiuje, ale jestem po kursach, czy dały cos one to sie okaze bo za trzy tyg mam egzaminy dopiero;)
    kursy z fundacji optimi elaturi w Szkole Sztuki, dwóch profesorów: jeden wykłada malarstwo na asp, drugi jest grafikiem po asp w sumie bardzo mi sie podobalo i goraco polecam jak potrzebujesz wiecej info to daj znac;)
  • ...panna gwiazda

hej ,
    ja juz na trzecim roku bede za jakis czas mam nadzieje.. sesja pokaze:)
    ja chodzilam na kursy, ktore organizuje a. w.
    sa to chyba cztery zajecia po 4 godz. raz w tygodniu. mi osobiscie bardzo duzo daly, bo na moim egz. powrorzyl sie z nich temat. sa to typopwo projektowe zajecia. podobno na malarstwie organizowane sa caloroczne kursy z wykladami, ale one sa duzo drozsze, wiec to zalezy od kieszeni..
    pozdrawiam i powodzenia, marta
  • mAlegria~

a chodzil ktos na jezuicka?tam tez sa zajecia ze sztuki,chcialabym wiedziec ,czy warto...
  • close Your eyes..

agencja 3a przy warszawskiej asp. organizuje kursy rysunku i malarastwa i projektowe zajecia na roznych wydzialach.. odbywaja sie one w piatki wieczorem i w weekendy z tego co pamietam.. mozna poprawic sobie kreske i podszkolic z historii sztuki; ) .. kiedys jeszcze byl 'labirynt' tez jakas agencja czy cosik fajne zajecia mieli i poziom niezly podobno :) .. w zaleznosci gdzie chcesz a.w. studiowac odpowiedni kursik moge pomuc wybrac;) pozdrawiam
  • close Your eyes..

za błedy przepraszam;p

:) dzieki jest sie nad czym zastanawiac :) poszukam , posprawdzam moze sie uda i trzymam kciuki za wszystkich studiujących i chcacych a.w studiowac :)) <dalsze inf.mile widziane :) >
  • figazmakiem

buahahahah no powodzenia na egzaminach na wnętrza po kursie w Labiryncie; DDDD

nie mylcie architektury wnętrz i architektury jako takiej.
    W szkołach typu Labirynt nauczą Cie rysunku stricte architektonicznego, opartego na zbiegach, liniach, wszystko ołówkiem i czysto "technicznie". Farby zobaczysz może ze 3 razy kiedy Ci każą chmury zrobić na rysunku. Jeśli wybierasz się na Politechnikę to świetnie, ale o ASP po takim kursie nie a co nawet marzyć.
    Na wnętrza wymaga się bardziej artystycznego podejścia, więc powinnaś znaleźć kurs który zawrze w sobie nauke umiejętności układana poprawnej kompozycji, kolorystyki, posługiwania się róznymi technikami typu węgiel, ołówek, akwarela, akryl, będziesz rysować przede wszystkim martwą naturę i malować modela. Poza tym żeby dostać się na wnętrza na ASP trzeba interesować się projektowaniem, w teczce skłądasz szkice koncepcyjne które o tym świadczą. Nie wspominając o rzeczach typu zdjęcia [obowiązkowy fotoreportaż z miejsca zamieszkania], rzeźby itd. - nie jest to takie proste jak się wydaje; ]

hmm :] wiem wiem bylam na stronie asp... gdyby to bylo takie proste to nie umieszczałabym tu tego tematu... a tak na samym wstępie zaznaczyłam ze milo by bylo gdyby ktos cos polecił :) bo ze wymagania są jakie sa to wiem, trzeba sie interesowac wszystkim po trochu od teorii po szeroko rozumiana praktyke dlatego tez zwracam sie głownie do tych ktorzy juz sa na a.w i moga powiedziec cos konkretnego, ale za wszystkie wskazówki jestem wdzieczna :)
  • Anonim

heheh, no wiesz,ja chodziuam do labiryntu i na normalne malarstwo i jakos sie dostauam. i kursy w labiryncie przydaly mi sie na egzaminie, bo np. wazna jest umiejetnosc prawidlowego kreslenia perspektywy tudziez cieni. i akwarelowe podmalowki tez sie przydaja. dobra znajomsc bryl itp. + oczywiscie artystyczne podejscie:) a do teczki nie skladalam zadnych szkicow koncepcyjnych, fotoreprtaz mialam, ale jakos dziwnym trafem okazal sie wcale nie byc obowiazkowym, bo sporo osob go nie mialo.
  • Anonim

i powiem ci jeszcze,ze wcale nie jest najwazniejszy model i martwa,bo to tylko jedna z czesci egzaminu, poza tym jest tez rzezba, oraz dwa zadania projektowe + teoria.
  • figazmakiem

hello, ale dostałaś sie na malarstwo a nie na wnętrza nie? a teraz na wnętrza oddajesz obowiązkowo fotoreportaż; ]
    poza tym widać że dostawałaś sie ileśtam lat temu, czy nawet w zeszłym roku - bez róznicy. teraz nie ma teorii, tylko rozmowa kwalifikacyjna; ]

ok ok a dziś sądny dzień czyli wyniki teczek; /
  • Anonim

no nie,dostauam sie na architekture wnętrz i jestem na drugim roku. W zeszłym roku też był obowiązkowy fotoreportaż, kturego nie miauam co druga osoba,to tyle. jak ja zdawauam to byua i teria i rozmowa kwalifikacyjna.
  • Anonim

ja wiem ze wciaż smece o tym samym;) al enaprawde jestem troche przerazona;) mozesz powiedziec na czym polegal egzamin z projektowania?
  • Anonim

trzeba bylo zaprojektowac plac i zorbnic takom jego mini makiete z materialuw kture dostajesz, a drugie zadanie bylo z btylami,ze trzeba zrobic kompozycje dynamico i statico i rysunki z cieniami do jednej z nich
  • Anonim

acha dziekuje bardzo:) ale po co wtedy brzeszczot.. noz .. listewki? bo ja myslalam ze te makiety to z papieru;]
  • Anonim

włąsnie ten brzeszczot mnie przeraża:> po co jest?!
  • R H

brzeszczot jest do rzezbienia w glinie
  • agata

nie jest to konieczna rzecz, ja wogole nie wiedziałam jak się nim posłuzyc, ale antoni lubi brzeszoty...ważne żeby mieć jakiś nóż(niekoniecznie szewski), bo glina to nie plastelina i sie nie lepi tylko rzeźbi, ale to tez antoni powie na egzaminach
  • R H

ja wszystko lepilem lapami i mialem max za to, i mlotek moze sie przydac zeby rozbic grudy w glinie...

ale antoni ma zajebista wystawe e w tym roku, ciekawe czy palant pereplys znowu mial zawal :D
| |

projekty wnętrz . aranżacje wnętrz .. SZTUKA Tematy podchodzące pod wątki podpięte - a umies...

Fotki

Miejsca grona (0)