Aphex Twin [615]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Lanoklak

tutaj Rysiek wziął na warsztat melodyjkę z tetrisa.Ale powiedzcie skąd pochodzi oryginał tzn. słyszałem,że to jakaś rosyjska melodia ludowa ale nic poza tym, jak coś wiecie to mówcie
  • Anonim

ja powiem tyle - AFX to typ ktory wypelnia pusta luke w muzyce wykorzystujac sample z gier... (Tetris, Pacman i Mario Bros). Kolejny przyklad ze mamy do czynienia z kims wielkim. Ktos zna jakies jego tego typu remixy jeszcze??

• Anonim

tetris to chyba rob hubbard albo martin galway zrobil ale moge sie mylic
  • ja tej

star wars theme :D..heh
  • Anonim

>ja tej napisała:
    >star wars theme :D..heh

??
  • ja tej

>Tre napisał
    >ja powiem tyle - AFX to typ ktory wypelnia pusta luke w
    >muzyce wykorzystujac sample z gier... (Tetris, Pacman i
    >Mario Bros). Kolejny przyklad ze mamy do czynienia z kims
    >wielkim. Ktos zna jakies jego tego typu remixy jeszcze??
    >
    >
    >
    >

inny remix tego typu
  • Anonim

hmmm .. O fortuna ?

Popcorn ?

Terminator 3 z Fatboyslimem :P
  • Anonim

"remixy tego typu" czyli chodzilo mi o remixy z uzytym samplem z gier.... te co zescie napisali to ja znam :)
  • Anonim

to tak z glowy to wtedy nie pamietam :P ... na siłe to Ghost in The Shell, ale to anime, a nie serial; ]
  • Anonim

film swoja droga a epizdody swoja oo !
  • Marcyś

AFX ruszał chyba Super Mario Bros. theme.
  • Adrian

Najbardziej lubię jego split EP z Mozartem i Beethovenem. Widzę że jest dużo tutaj fanów remixu tetrisa i mario bros. Ja też jestem odwiecznym fanem, na jakimś forum wyśmiali mnie że to nie są utwory AFX ale ja uwielbiam go i znam jego brzmienie i wiem że TO ON.
    A melodię z tetrisa napisał sam twórca tetrisa. Jak ktoś nie wierzy to niech sprawdzi.
    Hej.
  • Lanoklak

ja słyszałem, że to stara rosyjska melodia ludowa i nazywa się "Korobyelniki" czy jakoś tak.