-
Lanoklak
tutaj Rysiek wziął na warsztat melodyjkę z tetrisa.Ale powiedzcie skąd pochodzi oryginał tzn. słyszałem,że to jakaś rosyjska melodia ludowa ale nic poza tym, jak coś wiecie to mówcie -
Anonim
ja powiem tyle - AFX to typ ktory wypelnia pusta luke w muzyce wykorzystujac sample z gier... (Tetris, Pacman i Mario Bros). Kolejny przyklad ze mamy do czynienia z kims wielkim. Ktos zna jakies jego tego typu remixy jeszcze??
-
Anonim
tetris to chyba rob hubbard albo martin galway zrobil ale moge sie mylic -
ja tej
-
-
Anonim
-
ja tej
>Tre napisał
>ja powiem tyle - AFX to typ ktory wypelnia pusta luke w
>muzyce wykorzystujac sample z gier... (Tetris, Pacman i
>Mario Bros). Kolejny przyklad ze mamy do czynienia z kims
>wielkim. Ktos zna jakies jego tego typu remixy jeszcze??
>
>
>
>
inny remix tego typu -
Anonim
-
Anonim
"remixy tego typu" czyli chodzilo mi o remixy z uzytym samplem z gier.... te co zescie napisali to ja znam :) -
Anonim
to tak z glowy to wtedy nie pamietam :P ... na siłe to Ghost in The Shell, ale to anime, a nie serial; ] -
Anonim
-
Marcyś
-
Adrian
Najbardziej lubię jego split EP z Mozartem i Beethovenem. Widzę że jest dużo tutaj fanów remixu tetrisa i mario bros. Ja też jestem odwiecznym fanem, na jakimś forum wyśmiali mnie że to nie są utwory AFX ale ja uwielbiam go i znam jego brzmienie i wiem że TO ON.
A melodię z tetrisa napisał sam twórca tetrisa. Jak ktoś nie wierzy to niech sprawdzi.
Hej. -
Lanoklak
ja słyszałem, że to stara rosyjska melodia ludowa i nazywa się "Korobyelniki" czy jakoś tak.