AP Kraków [268]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

jak prawidłowo przetłumaczyć na j. angielski nazwę AP ?
  • Anonim

PATOLOGICAL ACADEMY
  • Anonim

już sprawdziłam- Pedagogical University; )
  • shell

moja matka filolog anglista w cv wmalowała "Academy of Pedagogics" :]

Katiczek nie wiem czy dla english speakersów university i academy to to samo? :] hmmm. nawet nie wiem czy dla nas to jest to samo; )
  • Anonim

Na stronie Ap, gdy się kliknie na INGLISZ to wyskakuje właśnie taki headline jak napisałam.
    a ja właśnie komponuję eng_CV i szukałam 'approved' odpowiednika nazwy.
  • shell

oby ze strona nie było jak ze wszystkimi tramwajami w krakowie- "cancel your ticket"- cóż za żenada :/
  • Anonim

anglistą nie jestem, ale też mnie to nurtowało...
  • Anonim

Shelliz, no własnie dziś miałam w tramwaju nr 15 takie zdarzenie, że wsiadł chłopak z wielkim plecakiem, dorwały go kanary, okazało się, że jest zagraniczniakiem, i ma 2 bilety- dla siebie i za bagaż, ale ich nie skasował po wejściu do tramwaju, bo nie wiedział, że trzeba. Kanarom oczy się zaświeciły, i zaczęli go molestować, a chłopak nie wiedział czego od Niego chcą. Podeszłam, żeby przetłumaczyć (bo kanary przecież angielskiego nie znają) i powiedział mi, że myślał, że ktoś mu skasuje ten bilet tak, jak konduktor w pociągu, a 'cancel' rozumie jako 'wyrzucić' bilet..
    Ponegocjowałam z kanarami i mój (jak się okazało) Holender zapłacił 'tylko' 100 zł kary, zamiast 170 zł. W zasadzie to była łapówka (mandatu nie wypisali)... ale beze mnie zapłacił by 70 zł więcej :/
  • shell

a to chamy- w ogóle nie powinien płacić, bo cancel to kasowania się ma jak żubr do telegazety :)
  • Anonim

A ja myślałem że 'Educational University' :/
  • t3hp4ss1on

Prędzej cancel, niż delete :F
  • shell

validate i wszystko stałoby się jasne :]
  • [sic!]

No z tego co wiem to powinno pisac 'punch your ticket',bo 'to punch' podobno odnosi sie do kasowania biletow...
| |

Akademia Pedagogiczna im. KEN w Krakowie

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (0)