-
Sölarfall
-
Obywatel Piszczyk
-
Rebel- Resist- Exist!
a ja pierdolę te Twoją cenzurę obyczajową, czemu katole zawsze chcą mówić innym co i jak mają robić, a czego nie wolno im robić?:> mam sprawny rozum i wolną wolę nie po to by dać sobą kierować jakiejś sekcie kurwa!:D -
Duce Spartakus Daniel
-
-
Rebel- Resist- Exist!
ten pierwszy obrazek to ma symbolizować, że Polska jest w rękach kleru tak?:>:P
natomiast jeśli chodzi o ten drugi to na co komu zbawienie i czym jest to zbawienie?:>:P -
Duce Spartakus Daniel
Ten pierwszy obrazek ma mówić, że gdyby nie Kościół, to byś teraz szprechał po dojczowemu i dymał Helgę czy inną Brunhildę. Ewentualnie
gawarił po ruski i, analogicznie, zażywał przyjemności z Tatianą.
Natomiast zbawienie z grzechów daje Ci możliwość życia wiecznego w miarę komfortowych warunkach.
Ergo - jako patriota powinieneś szanować i doceniać rolę tych panów w czarnych kieckach. Jak tego nie robisz, to bardzo Ci blisko do wyżej wspomnianych bojowników z różowego Tico ^^ -
Rebel- Resist- Exist!
he he a nie wiesz że nie nie trzeba chodzić do kościoła, żeby dostąpić "zbawienia"?:> nie księża ci go udzielają, według Twojej wiary, tylko "Bóg", więc kościół nie ma nic do zbawienia.
jako patriota doceniam i szanuje to co paru panów w czarnych kieckach zrobiło w przeszłości, ale więcej takich panów swoimi czynami, budzi we mnie wstręt i odrazę zią:) W przeszłości mogło też być paru rusków i niemców którzy się przyczynili do tego że nie mówię w wyżej wymienionych narzeczach, ale czy przez to mam szanować wszystkich niemców i rusków?:>
btw. znowu mówisz mi co powinienem,a czego nie (tym razem jako patriota) ogarnij się wariat:) -
Duce Spartakus Daniel
"he he a nie wiesz że nie nie trzeba chodzić do kościoła, żeby dostąpić "zbawienia"?:> nie księża ci go udzielają, według Twojej wiary, tylko "Bóg", więc kościół nie ma nic do zbawienia."
Łiiii tam, Biblii nie czytasz, w dupie byłeś, gówno widziałeś. :P
Jak byk stoi, że trzeba.
"ale więcej takich panów swoimi czynami, budzi we mnie wstręt i odrazę zią:)"
Nikt nie jest święty. Ale pomyśl, skąd się wywodzi Twój system wartości i kodeks etyczny.
"W przeszłości mogło też być paru rusków i niemców którzy się przyczynili do tego że nie mówię w wyżej wymienionych narzeczach, ale czy przez to mam szanować wszystkich niemców i rusków?:> "
No, nie wszystkich. Ale ja np. jako narody ich szanuję.
"btw. znowu mówisz mi co powinienem,a czego nie (tym razem jako patriota) ogarnij się wariat:)"
- Już jest nas bardzo dużo. Są tu licealiści i studenci. Będzie jeszcze więcej - zapewniał Daniel Stępkowski, lider młodzieżówki UPR łudząco podobny do młodego Adolfa Hitlera. Za nim stała grupka mężczyzn z ogolonymi głowami z flagami faszyzującego Obozu Narodowo-Radykalnego rozniecający stos pod kolumną Zygmunta.
khe khe
Różnica między "musisz" a "powinieneś" jest jak stąd do Pekinu.
-
Rebel- Resist- Exist!
"Łiiii tam, Biblii nie czytasz, w dupie byłeś, gówno widziałeś. :P
Jak byk stoi, że trzeba. "
nie pamiętam żeby istniało przykazanie "do świątyni pana swego jedynego chodź i dawaj na msze a dostapisz zbawienia" z tego co mówisz wynika że sam gówno wiesz o swojej religii...
"Nikt nie jest święty. Ale pomyśl, skąd się wywodzi Twój system wartości i kodeks etyczny. "
sam sobie tworzę system wartości...
"No, nie wszystkich. Ale ja np. jako narody ich szanuję. "
no widzisz ja wole szanować jednostki, które na to zasługują, niż szanować jakiś ogół (wykluczając z niego pare szkodliwych jednostek) dla zasady, na szacunek trzeba zasłużyć...
"- Już jest nas bardzo dużo. Są tu licealiści i studenci. Będzie jeszcze więcej - zapewniał Daniel Stępkowski, lider młodzieżówki UPR łudząco podobny do młodego Adolfa Hitlera. Za nim stała grupka mężczyzn z ogolonymi głowami z flagami faszyzującego Obozu Narodowo-Radykalnego rozniecający stos pod kolumną Zygmunta.
khe khe "
to odnośnie czego?:>
"Różnica między "musisz" a "powinieneś" jest jak stąd do Pekinu. "
wiem jaka jest różnica, ale uważam że nie ty tu jesteś od mówienia co powinien patriota, a czego nie, mówić co musi tym bardziej nie masz prawa... -
Boro aka Fritz the Cat
Pierdolicie od rzeczy. Jak macie się dissować na przestrzeni religijnej to wypierdalać na inne grono. Zaraz się tu zaroi od innych katoli któzy z krzyzem w ręku będa mi mówić co mam robić a czego nie.
Człwoiek prawdziwie wolny idzie do zbawienie drogą jaka mu się podoba. I chuj.
Zamknijcie ten temat, bo mam ostatnie zdanie, a lubie to. No i dlatego, że zaczyna się zbędna rozkminka na tematy mało mięsne. -
Duce Spartakus Daniel
"nie pamiętam żeby istniało przykazanie "do świątyni pana swego jedynego chodź i dawaj na msze a dostapisz zbawienia" z tego co mówisz wynika że sam gówno wiesz o swojej religii... "
Jako iż jestem katolem ortodoksem, zapewne się nie znam i jako ateista mi wytłumaczysz pewne teologiczne zawiłości mojej wiary, ale ponieważ pewnie Ci się nie będzie chciało, podsyłm pewien ciekawy tekst.
http://www.opoka.org.pl/biblioteka/...
"sam sobie tworzę system wartości... "
No to chłopie raz, że jesteś skazany na relatywizm moralny a dwa, że za każdym razem musisz się zastanawiać czy aby wybór, którego dokonałeś jest trafny.
Ja wychodzę z założenia, że ileśtam jaskiniowców zginęło, żebyśmy teraz mieli atlasy grzybów i się z takimi śmiałymi deklaracjami nie wychylam.
"no widzisz ja wole szanować jednostki, które na to zasługują, niż szanować jakiś ogół (wykluczając z niego pare szkodliwych jednostek) dla zasady, na szacunek trzeba zasłużyć..."
Ja również, jako konserwatysta, rozpatruję każdy przypadek personalnie, a nie w sztucznie tworzonych grupach. Natomiast mi chodziło o ich dokonania w sferze kulturowej, gdzie nijak nie da się tego rozpatrzyć pojedyńczo. Ale masz prawo się czepiać, nie dopowiedziałem.
"to odnośnie czego?:> "
Tego, że masz gazetowo wyborczą, talmudyczną retorykę :P
"wiem jaka jest różnica, ale uważam że nie ty tu jesteś od mówienia co powinien patriota, a czego nie, mówić co musi tym bardziej nie masz prawa... "
Czemu nie?
-
Romanov
Żałujcie. Antyvege którzy pościli doznają 6 krotnej przyjemności z jutrzejszej kiełbaski i szyneczki; ] Spokojnych świąt i nie kłócić się, sami wiecie kto na tym korzysta; p... -
Rebel- Resist- Exist!
ależ my się nie kłócimy tylko rozmawiamy, proponuje Odi przenieść dyskusję na poziom PW żeby nie drażnić innych gronowiczów; ) -
Anonim
właśnie rozmawianie jest bez sensu. Chwalmy mieso!. Ja tam nie poszcze kurwa nie wytrzymam godziny bez jebanego miesa! -
Boro aka Fritz the Cat
Lubię te barbarzyńskie zwyczaje. To dopiero czysty w swojej klasie styl życie gnoja. -
Anonim
Hehehehe:D
Próbowałem nie zjeść raz mięsa, chciałem zobaczyć jak to jest.......zemdlałem i postanowiłem ze nigdy tego juz nie zrobie -
¡ hoℓa !
>Boro aka Fritz the Cat napisał
>Nie post na forum, ale ten, że nie wpierdalamy mięcha.
>Pozostają ryby: śledzik lubi pływać i takie inne polskie
>porzekadła.
Tya... Bo ryby to przecież nie mięso. Pogląd przeciętnego Polaka. -
Anonim