Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Xymena

Biorę Yasminelle czwarty dzień i wydaje mi się,że pojawiły mi się dwa malutkie pajączki na piersi ?:/ Nie ma tego w skutkach ubocznych.Czuję się ok...Czy powinnam przestać brać, czy czekać aż się pajączki powiększą../yyy?/

czy to w ogole możliwe,żeby tak szybko to nastapiło?
    Sesja właśnie mi się zaczyna,nie mam za bardzo czasu latać do lekarza :(a szkoda by przerywać tak od razu..
  • marti.

na pewno nie powinnas sama przerywac nagle brania pigułek.
  • ɹóʍʇod ʎʍoʞzɔǝʇsɐıɔ

Nawet gdyby te pajączki były spowodowane pajączkami, to nie jest to aż tak poważny powód, żeby odstawić tabletki przed upływem 3 miesiąca.
  • nibi

może palisz? z tego co wiem wtedy mogą się właśnie pojawiać..
  • Anonim

A może ostatnio wystawiłaś to miejsce na słońce? Może masz skłonności do pajączków, może coś cię tam udziabało?
  • Anonim

moze to tez wina biustonosza? ja wczesniej nie mialam problemow, az tu nagle zaczely mi sie robic na udach, kiedy z wielka radoscia zaczelam nosic ponczochy samonosne.
  • Xymena

staniki od miesiecy te same....skonnosci do pajaczkow owszem mam,powiedzialam o tym ginekolozce,pokazalam moja lydjke z pajaczkami..lae ona poiwedziala ze to nie jest wyrazne przeciwwskazanie
    nie palę i nie wsytawialam sie na słonce,bo kulam przez te dni do sesji ,w domu; ]
    No czy powazny powod,jesli ma sie zwiekszyc ich rozmiar/powierzchnia,to jest to oszpecenie:( po 3 dniach i juz?no coz,poczekam kilka di,poobserwuję.
  • ɹóʍʇod ʎʍoʞzɔǝʇsɐıɔ

Ula, miałam na myśli, że poważnym powodem do odstawienia natychmiast jest np zakrzepica, dusznośći i inne tego typu:)
  • mgr Małgosia

Myślę, że pajączki raczej nie wystąpiły od pigułek i nie wydaje mi się, że "mogły wystąpić po 3 dniach". Pewnie robiły się już wcześniej tylko nie zauważyłaś.
    Ja niestety też mam ten problem i zamierzam zacząć stosować na to kremy. Zastanawiam się tylko jakie stosować własnie do biustu, bo z tego co widziałam to robią raczej do nóg i do twarzy, więc będę wklepywać ten do twarzy :P
  • i z uuuuuu

mi sie pojawily pajaczki, ale to moja wina....tablettki i sloneczko to niezbyt dobre zestawienie...

pozostaje isc tylko po cudowny krem dla naczynkowcow:)
  • Xymena

hm a mzoesz polecic jakies kremy małgosiu?

ja nie wiem czy to nie sklonnosc do zylakow objawiajaca sie pajaczkami...no ale nie na cyckach:/.
  • Anonim

>i z uuuuuu napisała:
    >mi sie pojawily pajaczki, ale to moja wina....tablettki i
    >sloneczko to niezbyt dobre zestawienie...
    >
    >pozostaje isc tylko po cudowny krem dla naczynkowcow:)

też mam problem z pajączkami...

jestem pod obserwacją flebolaga

i nawet miałam zabieg na ich usunięcie

mój lekarz powiedział że nie ma kremów czy żelów które usuną pajączki to tylko wymysł producentów;]
    natomiast polecił brać codziennie 1 tabletkę rutinoscorbinu lub cerutinu;)
  • mgr Małgosia

>mój lekarz powiedział że nie ma kremów czy żelów
    >które usuną pajączki to tylko wymysł producentów;]
    >natomiast polecił brać codziennie 1 tabletkę
    >rutinoscorbinu lub cerutinu;)

to prawda, wit c i jakies tam inne dodatki uszczelniają naczynia krwionośne i dobrze na nie wpływają, ale nie sądzę, żeby dobrym pomysłem było jedzenie rutinoscorbinu bez przeziębienia itp

ja jestem konsultantką avonu i narazie zaczne od tych kosmetyków (wyjdzie mi najtaniej), slyszalam, ze do twarzy są ok, mi bardziej zalezy na nogach, bo na udach juz jest niefajnie, dekolt tez ciagle zarózowiony
    poza tym przestałam sie opalac, no coz, wiadomo, ze ladniej sie wyglada jak sie jest opalonym, ale po pierwsze: i tak zawsze sie meczylam, po solarium to juz w ogole dramat, bo piekla mnie buzia, czulam sie jakbym miala goraczke, po drugie z reszta z pigulkami ponoc sie nie powinno, po trzecie starzeje sie skora :P (duzo sobie mozna znalezc wytlumaczen)
    wracajac do kremow, slyszalam, ze najskuteczniejsza jest firma vichy
  • ɹóʍʇod ʎʍoʞzɔǝʇsɐıɔ

>MartaM. napisała:
    >mój lekarz polecił brać codziennie 1 tabletkę
    >rutinoscorbinu lub cerutinu;)

ale na leży pamiętać, że rutinoscorbin może uzależniać;]
  • Anonim

a jesli pajaczki szpeca, na czas kuracji (moze przeciez kogos poratuje jakis lek) mozna sie maskowac zielonymi bazami (bo kto lubi chodzic z czerwonym dekoltem) - niweluje zarozowiony kolor.
  • Anonim

>ɹóʍʇod ʎʍoʞzɔǝʇsɐıɔ napisała:
    >>MartaM. napisała:
    >>mój lekarz polecił brać codziennie 1 tabletkę
    >>rutinoscorbinu lub cerutinu;)
    >
    >ale na leży pamiętać, że rutinoscorbin może
    >uzależniać;]

?
  • ɹóʍʇod ʎʍoʞzɔǝʇsɐıɔ

tak, brzmi zaskakująco, ale są przypadki uzależnień od rutinoscorbinu;]
  • Xymena

hmma taki zabieg duzo kosztuje?i czy mozna go zrobic latem?
  • mgr Małgosia

czy to chodzi o zamykanie naczynek?
    jest to dosyc drogi zabieg (kilkaset zlotych) i w zaleznosci od tego jak ich duzo, trzeba powtarzac
  • mgr Małgosia

wobec tego - ja narazie decyduje sie na kremy
| |

JEŚLI JESTEŚ TU PIERWSZY RAZ, przeczytaj REGULAMIN JEŚLI CHCESZ ZAŁOŻYĆ NOWY WĄTEK, spraw...

Fotki

Miejsca grona (0)