-
Tutaj prosze zadawac wszelkie pytania. Tamten temat ma byc wolny od wszelkich dyskusji, aby ogłoszenia nie zginely pod sterta innych wiadomości.
-
alexandra
1) odnośnie licencjatu - czy to oznacza, że nie będziemy pisać egzaminu pod koniec?
2) Jeśli mam dyplom C2 z hiszpańskiego, to nie muszę pisac egzaminu z lektoratów??
Z góry dzięki za odp. :) -
Anonim
"Na III roku trzeba zrobić przynajmniej jeden kurs z majora za 8 ECTS kończący się pracą semestralną!!!"
A co jeśli przyjdę na rejestrację i żaden z takich kursów nie będzie dostępny?
"Jeżeli komuś się zdarzy nie zdać tego (B2) egzaminu do końca III roku to niestety nie dostanie dyplomu zakończenia studiów i nie będzie mógł brać udziału w rekrutacji na studia II stopnia."
przyjmijmy że z jakiegoś powodu taka osoba nie zdążyła zdać B2 do końca trzeciego roku studiów. Nie dostaje dyplomu. Czy jeśli zda ten egzamin rok później to może przyjść, pokazać certyfikat zdanego egzaminu i wtedy dostanie dyplom (chociaż będzie oczywiście rok do tyłu)? -
Magda
Czy egzaminów B2 z języka innego niż ang i C1 z anglika nie można zdać w tej samej sesji?
Czy jest to po prostu niemożliwe ze względu na pokrywające się terminy? -
-
Magda
Mam pytanie jak to jest w końcu ze zdanymi egzaminami typu CAE, czy CPE.
Czy można sobie przepisać ocenę jeśli chodzi o egzamin na poziomie C1 i go nie zdawać?
Na stronie SJO jest takie info, ale czy nadal aktualne i czy dotyczy naszego kierunku?... -
BaSiA
nie wiem czy soobom nie z samorzadu wolno odpowiadac takze najwyzej usuncie to...
zuza- moja kolezanka na innym kierunku UW ma dokladnie taka sytuacje, jak zda b2 dostanie swoj licencjat (a raczej przystapi do obrony swojej pracy licencjackiej-nie dotyczy IA bo tu nie ma takiej pracy) bo wtedy wypelni wszystko przewidziane programem studiow, jednak studia skonczy z rocznikiem rok mlodszym wiec musi tez zrobic ewentualne roznice programowe ale szczerze watpie by takie byly na anglistyce bo Instytut przeszedl przeciez 2 lata temu gruntowna reforme programu i poki co 1 rok ma to co my mielismy.
Pytanie; czy wiadomo juz co z dwoma(do wyboru) obowiazkowymi kursami dla studiow licencjackich? czy podjeto jakies kroki (typu zabronienie innym rocznikom rejestrowania sie na nie) aby kazdy student obecnego 2 roku zdazyl taki kurs zrobic przed koncem 3 roku?dzieki za odp
-
Anonim
>BaSiA napisała:
>Pytanie; czy wiadomo juz co z dwoma(do wyboru)
>obowiazkowymi kursami dla studiow licencjackich? czy podjeto
>jakies kroki (typu zabronienie innym rocznikom rejestrowania
>sie na nie) aby kazdy student obecnego 2 roku zdazyl taki
>kurs zrobic przed koncem 3 roku?dzieki za odp
>
>
Tak, kierownik zakladu (prof. Rubach) zapowiedzial, ze te kursy pojawia sie w duzo wiekszym nakladzie, tak aby wystarczylo dla wszystkich. Sprawa jest znana i w zakladzie i dyrekcji. -
Kasia
Odpowiedzi są w wątku: Informacje, zeby wszysto było łatwiej znaleźć;) -
Sunrise...
Wydawało mi się, że gdzieś już widziałam takie pytanie, ale coś nie mogę go znaleźć, więc zadam jeszcze raz: co z praktykami? Kiedy wreszcie będzie coś wiadomo? Jest połowa maja, za miesiąc wakacje i przydałoby się wiedzieć w końcu, czy np. iść do pracy koniecznie tam, gdzie będą praktyki podbijać, czy iść tam, gdzie się chce, czy leżeć sobie całe lato na plaży... -
GRIMA
Mam 3 pytania:
1. Jak i do kiedy należy wystosować do p. dyrektor Foltyńskiej podanie o naliczenie punktów z oguna do othera?
2. Chcę się upewnić, że nie obowiązują nas już stare zasady i na specjalizacji Językoznawczej nie mamy obowiązku wyrobić kursów i z językoznawstwa teoretycznego i stosowanego.
3. Czy wybierając kurs z Majora za 8ptk muszę od razu kierować się tym, czy zalicza go praca semestralna? Bo np. miałam juz kurs z tlumaczeń za 8ptk i zaliczało sie go praca przez caly semestr a nie koncowa rozprawka. Więc?
Z góry dziękuję za odpowiedzi:) -
Helena 'Elbereth' Sobol
O to ja się jeszcze dołączę. Czy koniecznie ta praca semestralna to musi być esej? Bo specyfika pewnych kursów językoznawczych powoduje, że np. będzie to tłumaczenie, nawet spełniające wymogi co do liczby słów. -
Litwa
a ja chciałabym ponowić pytanie o to, czy certyfikat CPE może nas zwolnić z naszego egzaminu w IA na poziomie C1 -
GRIMA
Dzięki a wcześniejsze odpowiedzi:) Jeszcze jedno pytanie mnie się nasuwa, na które w Sekretariacie nie potrafiono mi odpowiedzieć. Czy ten exam C1 to jest nasz wewnętrzny egzamin Anglistyki, czy ogólny uniwersytecki, na który trzeba zarejestować się na żetoniarni? -
http://rejestracja.usos.uw.edu.pl/c...
http://rejestracja.usos.uw.edu.pl/c...
To chyba powinno odpowiedzieć na ostatnie pytanie.
Jeśli mnie pamięć nie myli, to w poprzednim roku test był u nas i przeprowadzał go pan Gozdawa-Gołębiowski, al najwyraźniej w tym roku jest inaczej :p -
Magda
No i właśnie chyba jesteś w błędzie. Mam nadzieję, że ktoś to potwierdzi.
Mamy 2 żetony i one są na egzamin z lektoratu + jego ew. poprawkę. Gdyby była rejestracja żetonowa na angielski to mielibyśmy 4 żetony. Tak mi powiedziała pani w komisji ds. certyfikatów.
Sama się zapisałam na C1 przez żetony i widziałam, że sporo osób z naszego roku też chce go zdawać...
Może takie pytanie, czy ten egzamin ogólny dla UW również zalicza poziom C1 od nas wymagany?
Panie w sekretariacie nie znają jeszcze terminu naszego egzaminu C1, ale jest to wewnętrzny egzamin, który odbędzie się chyba w czerwcu za rok. Można by się dowiedzieć o dokładniejsze info, by rozwiać wątpliwości. I oby się nie pokrywała data z innymi egzaminami z lektoratów...
-
A ja swoje słyszałem od prowadzących egzaminy językowe, z którymi miałem zajęcia. No cóż, najlepiej poczekać na oficjalną odpowiedź od samorządu, to raczej będzie najbardziej wiarygodna informacja.
-
Anonim
Nie jestem tego pewien na 100% ale na moje to jednak troche inna bajka. Nasze C1 przeprowadza centrum ds. certyfikacji jezyk. pod kierownictwem. prof. GG, natomiast egzaminy z lektoratow przeprowadza SJO. Studen anglistyki nie moze zapisac sie na angielski w systemie zetonowym, bo to nasz jezyk wykladowy - moze za to zaliczyc wczesniej, w centrum, ang na c1. Teraz te egzaminy (c1 z centrum) i tak beda co rok bo sa jednoczesnie egz. wstepnymi dla ludzi z zewnatrz na magisterskie. Mozliwe jednak, ze jesli np. ktos na innym kierunku zdal 'zetonowy' c1 to ma go juz z glowy... To tak na moje, jestem pewien na 80%; ) -
Helena 'Elbereth' Sobol
>Sultan of Swing wrote:
>Nie jestem tego pewien na 100% ale na moje to jednak troche
>inna bajka. Nasze C1 przeprowadza centrum ds. certyfikacji
>jezyk. pod kierownictwem. prof. GG, natomiast egzaminy z
>lektoratow przeprowadza SJO. Studen anglistyki nie moze
>zapisac sie na angielski w systemie zetonowym, bo to nasz
>jezyk wykladowy - moze za to zaliczyc wczesniej, w centrum,
>ang na c1. Teraz te egzaminy (c1 z centrum) i tak beda co
>rok bo sa jednoczesnie egz. wstepnymi dla ludzi z zewnatrz
>na magisterskie. Mozliwe jednak, ze jesli np. ktos na innym
>kierunku zdal 'zetonowy' c1 to ma go juz z glowy... To tak
>na moje, jestem pewien na 80%; )
?????????????????????????????? ???????? A ja od początku myślałam, że wystarczy się zapisać na jeden z trzech terminów C1 żetonami. WTF?; -( -
Anonim
dlaczego takie kwiatki wychodza dopiero teraz? wczesniej kazdy bebnił o egzaminie C1 ze musimy zdac i sie zarejestrowac zetonowo etc. jestem juz zarejestrowana na ten egzamin, koniec tury jest 31maja i jezeli sprawa niewyjasni sie do tego dnia a potem nagle okaze sie ze ten egzamin mam niewazny i tak musze zdawac cos kolejnego za rok to mnie szlag trafi.
uwazam ze w naszym wypadku 2 zetony sa odpowiednio po jednym na egzamin c1 z ang i b2 z drugiego jezyka.
ale aktualnie juz nic nie wiem. cy wisi w IA gdzies jakas informacja ze mamy nie zdawac zetonowo i czekac potulnie na koniec 3 roku na jakis wewnetrzny? -
Kapitan Zajebistość