-
Bartosz
Witam!
Mam pewnien problem ze zrozumieniem. Mam nadzieje, że ktoś z Was mi pomoże.
Czytam sobie o warunkach przyjecia na University of Southampton. Chciałbym tam studiować medycyne. Obecnie studiuje na AM w Gdańsku.
Oni tam po swojemu mówią o A grades z 2 przedmiotów. Jak to się ma do naszej polskiej matury?
Ludziom chcącym udzielić pomocy daję link:
http://www.som.soton.ac.uk/internat...
Z góry dziękuje! -
Back To Basics
-
Bartosz
to wiem, ale ja mając nową mature mam % - a w wikipedii jest brytyjskich podziałów % na A grade więcej niż rozbójników Alibaby.
Poza tym oddzielne informacje na temat nostryfikacji dyplomu ukonczenia szkoły średniej w europie ma prawie każdy kraj tylko nie Polska >sic!< -
Back To Basics
to chyba najlepiej ci bedzie sie w takim razie skontaktowac ze student services na uniwersytecie na ktory aplikujesz. -
-
Anonim
A levels jest zupelnie inne niz polska matura. kazdy uniwerek w Anglii powinien miec osobne kryteria co do polskiej matury, tylko przewaznie na ich stronach sie nie chwala- trzeba sie indywidualnie zglosic i zapytac, to wtedy ci powiedza. nam Polakom jest sie w miare latwo dostac do Anglii na uniwerek poniewaz oni nadal nie maja zielonego pojecia jak ta polska mature przeliczac, wiec spokojnie mozna sie na dobry uniwerek dostac z np 60% z matury:P -
Bartosz
czyli przy średniej 75,6% z rozszerzonej fizyki, chemi i biologi nie powinienem się martwić zbytnio?
W sumie to będe się musiał zgłosić jakoś tam - nomen omen nie ma kontaktu poza prospektem albo wydziałem narodowym.
Ale spróbuje - dziękuje wielce za pomoc! -
Użytkownik usunięty
jak chcesz tu studiować to pewnie angielski masz niezly to po prostu napisz im mejla. pewnie już widzieli polską maturę, to coś będą wiedzieć. a jak nie to napisz tu jeszcze raz, to może ktoś w anglii zadzwoni albo może nawet ktoś z tego miasta się przejdzie jak będzie mu się nudziło. chociaż takich chyba w anglii mało. albo sam możesz zadzwonić np skajpem, gg chyba też ma taką usługę. płacisz za cenę połącznia lokalnego tylko że naładować za jakieś minimum. -
Bartosz
tyle, że z wydziałem international nie ma bezpośredniego kontaktu poza właśnie telefonicznym.
narazie działa jeszcze mój znajomy więc do usyłyszenia niebawem; -) -
Anonim
>Hejże gawejże napisał
>czyli przy średniej 75,6% z rozszerzonej fizyki, chemi i
>biologi nie powinienem się martwić zbytnio?
>
>W sumie to będe się musiał zgłosić jakoś tam - nomen
>omen nie ma kontaktu poza prospektem albo wydziałem
>narodowym.
>
>Ale spróbuje - dziękuje wielce za pomoc!
no sadze ze z takim wynikiem problemu nie bedzie:] np: kobita na uniwerku mojej kolezanki ostatnio sie jej zapytala czy jesli napisza, ze przyjmuja od 60% z polskiej matury to czy to nie bedzie za duzo;) dopiero jak sie dowiedzieli od niej jak to wyglada z ta polska matura to podwyzszyli do 65%:) -
Bartosz
haha, no to może jeszcze stpednium naukowe; -))))))
no to git, gorzej będzie pewnie z dofinansowaniem - ale to jeszcze będe kręcić