- 1
- 2
-
niezapomijanka.
Jednym z haseł reklamowych rosyjskiej produkcji z 2007 roku, która dziś ma premierę w Polskich kinach studyjnych jest "Poznaj rosyjską Amelię".
Wydaje mi się, że film osadzony w rosyjskich realiach nie może się równać z klimatycznym Paryżem. Zapowiedzi wydają mi się bardzo ciekawe Paweł Feliks w "Co jest grane" napisał, że "Rusałka"jest raczej przeciwieństwem rozkosznej i uwodzicielskiej bajki, jaką jest "Amelia". Rosyjską produkcję nazwał inteligentną grą z francuskim przebojem. Recenzent "Gazety" ośmielił się nawet napisać, że "Rusałka" od filmu Jeuneta jest po prostu lepsza.
Widział już ktoś ? Co Wy sądzicie na ten temat ?
-
donnie darko
tylko czytałam recenzję.
wybieram się, chociaż trochę przeraża mnie zamiana Paryża na Moskwę. -
Grzybek
Oglądałam.
Ale nie umiem nic wartościowego powiedzieć o tym filmie- główna aktorka jest tak... nieapetyczna, że po prostu nie mogłam patrzeć na ekran! "Rusałkę" z "Amelią" może łączyć oderwanie od rzeczywistości, ale do bajkowości rosyjskiej produkcji jest daleko. -
moni
ja widziałam wczoraj i jestem pod wielkim wrażeniem tego filmu.wszystkim go bardzo polecam! nie oceniałabym go w kategoriach lepszy czy gorszy od amelii,jest na pewno od niej prawdziwszy i bardziej odnoszący się do rzeczywistości.
i rzeczywiście do "bajkowości rosyjskiej produkcji mu daleko",bo on wcale bajką nie jest.
mnie się taka konwencja inspiracji z amelii się podoba i czekam na jej kolejne wydania, choćby chińskiej czy jakiejkolwiek innej produkcji:) -
-
niezapomijanka.
ciekawa mogłaby być wersja hiszpańska.... czeska... byle by nie hollywoodzka, bo to już zdecydowanie nie będzie to samo. a Amelia w polskich realiach ? co o tym myślicie ? -
Anonim
nieeee, po co robić jakieś podróby? zwłaszcza polskie. tak jak z brzydulą betty. ta polska zupełnie nie ma tego klimatu i w ogóle. Amelia jest tylko jedna. -
niezapomijanka.
nie chodzi o podróby, ale myślę, że takim filmem, który ukazuje rzeczywistość w krzywym zwierciadle... ale takie filmy już się ukazały, co prawda nie z jednym, głównym bohaterem, ale ujęcie Pragi w "Rezerwacie" wydaje mi się całkiem ciekawe... a może polecacie jakieś filmy w klimacie ? z dużą dawką optymizmu ? ku pokrzepieniu ? -
moni
zgadzam się,że nie chodzi o podróby,ale o czerpanie inspiracji:)
ja polecam "Slumdoga...",cuuudowny!film z serii tych o których się później długo myśli i do którego się wraca. -
moni
no i jeszcze "L'ensemble c'est tout" i "Paris, je t'aime", z tych co akurat teraz przychodzą mi na myśl. -
Tou
>maggie napisała:
>nieeee, po co robić jakieś podróby? zwłaszcza polskie.
Nie oglądałam, ale...
http://www.filmweb.pl/f182252/Emili... -
moni
-
karolina
-
Anonim
i ten bezczelnie podrobiony plakat, pfffy !
jak ktos widzial niech sie wypowiada bo ja ciekawa:P -
karolina
-
Anonim
-
Vesna
Recenzja recenzją ale samo to jak wygląda plakat i co wynika z opisu filmu sprawia, że jakoś nie mam ochoty na to patrzeć. Aż się boję.; p -
moni
-
Vesna
-
moni
i wydaje mi się,że to po prostu jakiś marny chwyt marketingowy z tym plakatem,bo z tego co czytam, to z amelią nie wiele ma wspólnego.a kysz! -
moni
szukałam na stronie z której czasami ściągam filmy i nie ma,a to zły znak. zły znak,bo tam zazwyczaj jest wszystko co chcę:p
- 1
- 2