Amelia [1083]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ola W.

A prawdę powiedziawszy mi się całkiem podoba jej styl. To odzwierciedla jej charakter. Ja np.czepiałam się już różnych stylów. Tak poprostu, żeby dojrzeć. I byłam jakiś czas hinduską, i Victorią Beckham, i lanserką, dresiarą(w dawnych czasach), hip-hopowcem(tak to się kiedyś - w czasach mojego liceum nazywało), i nawet ostatnio właśnie omawianą Amelią - i przyznam z całkowitą szczerością, że jej styl przypadł mi do gustu najbardziej.Niektórzy urodzili się z wrodzonym darem do tego, że już od razu mają swój styl, inni muszą go znaleźć(kiedyś pewnie im własny ubiór nie przeszkadzał, ale teraz w czasach bycia Paris Hilton albo Dodą, człowiek jest wyśmiewany albo poniżany za to jak wygląda - może nawet przysłowiowo za to "w mordę dostać"- i właśnie ktoś kto nie ma własnego stylu stara się go znaleźć).
    Przykładowo:
    Jak ktoś chce pokazać nogi - nosi mini;Jak chce pokazać piersi - nosi bluzki z dużym dekoltem;Gdy chce wyeksponować to, że np. lubi muzykę rockową nosi dredy, glany i czarne ciuchy;Gdy ma ktoś artystyczną duszę nosi artystycznie dobrane rzeczy.
    A gdy ktoś odnalazł już swoją duszę i przestał grać kogoś kim nie jest, przestał się do kogoś upodabniać - zaczął nosić to co ma w szafie bo to poprostu nie ma dla niego znaczenia co nosi(i czy to ma metkę czy nie). Nosi to co lubi i tak jak chce - aby było wygodnie(względnie jak ktoś jest romantykiem nosi materiały z falbankami albo w kwiaty, gdy ktoś się czuje nie w swoich czasach będzie nosił i ładnie dobierał ciuchy według tego jak kiedyś były noszone - np.tak modny teraz wzór w grochy).
    I uważam, że nie należy sie nikogo czepiać o nic bo to jego własna sprawa jaki jest i co na siebie włoży.A niech tam?" Niech się wstydzi ten kto widzi" i "Nie jest głupi ten co robi to co lubi i sprawia mu to radość, ale ten co patrzy i się temu dziwi".
    Poza tym noszenie rzeczy które znajdzie się w np. Avanti i kupi je sobie(czyli dokładnie to co akurat jest trendy) - też jest w pewnym sensie kopiowaniem. Bo ktoś już wymyslił taki styl, a osoba która go stosuje sama go promuje.
  • klaus

styl amelii.. niektóre stroje były mistrzowskie wręcz, a czasem zalatywało tandetą. ale cyba o to właśnie chodziło, czyż amelka nie ma być abolutnie oryginalna i wyjątkowa? :) fryzura natomiast jest genialna! gdybym miała odpowiednie włosy, już dawno biegłabym do fryzjera i robiła sobie fryzure jak am., ale niestety.. w każdym razie, amelii podrobić się nie da! :)
  • Ola W.

>klaudiuszowy napisała:
    >styl amelii.. niektóre stroje były mistrzowskie wręcz, a
    >czasem zalatywało tandetą. ale cyba o to właśnie
    >chodziło, czyż amelka nie ma być abolutnie oryginalna i
    >wyjątkowa? :) fryzura natomiast jest genialna! gdybym
    >miała odpowiednie włosy, już dawno biegłabym do fryzjera
    >i robiła sobie fryzure jak am., ale niestety.. w każdym
    >razie, amelii podrobić się nie da! :)

popieram.
  • ~.~

gdzie tandetą gdzie?

• Anonim

> Glany? Mogą być prześliczne ale bywają okropne.

No, proszę, tylko nie śliczne! Jak można tak cukierkowo o glanach??!
  • sprite'ówa

Mi się bardzo podoba jej styl. Nie ulega jakimś chwilowym modom. Wykreowała swój własny styl i to jest piękne :)
  • RudaGośka.

mi bardzo podoba się styl ubierania się amelii
    podkreśla ona nim swoją kobiecość a za razem tymi jej ciężkimi "buciorami" pokazuje że umie zawalczyć o swoje
  • Baryton z katakumby

Mi sie styl Amelii bardzo podoba, takie słodkie, naiwne dziewczątko.
    I te monstrualne buciory, sam takie noszę;)
  • klaus

>~.~ wrote:
    >gdzie tandetą gdzie?
    >
    >

hm.. jest jedna scena, słabo ją pamiętam, ale miała na sobie mnóstwo kolorów i dłuższą rozszerzaną spódnicę i słynne ogromne buty(biło jeszcze bardziej oczy niż zwykle). to była tandeta, artystycznego polotu w tym nie widziałam:) ale właśnie w tym cały urok amelki..
  • ruda paskuda

lubię kobiece, długie spódnice, sukienki do kolan, ale zwykle nie zakładam ciężkich butów - chociaż nie, zdarzają mi się glany, ale tych nie można porównać do charakterystycznych pantofli Amelii; ) ten styl jest uroczy i - można powiedzieć - ameliowy, ale nie dla każdego.
  • Milena

Wszystko super, tylko te buty... jestem zwolenniczką delikatnych, subtelnych bucików, a tamte były po prostu STRASZNE! Ale spódniczki i sweterki śliczne. I ta parasolka...
  • Ola

Wszystko super prócz butów.
    Fryzurka była cudna, gdy miała troszkę po bokach spięte włoski- wtedy miała takie urocze loczki z tyłu; ]
  • Szatanek

O tak, wlasnie ciezkie buty do zwiewnych sukienek. Boskie :D
  • Em

Tutaj czepiacie się tych butów. Ale to coś co ja wyróżnia, co pokazuje jej dwie strony charakteru, tą słodką i delikatną wyrażaną spódnicami i sweterkami i tą odważną oraz waleczną dzięki tym właśnie butom.
    Takie jest moje zdanie.
  • Szatanek

Tak wlasnie. pokazuje kontrast. Jak caly film :)
  • Ola

Ale chyba rozmawiamy luźno o ubraniach a nie o postaci Amelii, prawda? Wiadomo, że dzięki butom jej ubrania stają się wyrazistsze i pokazują jej nietuzinkowośc i oryginalnośc. Co nie zmienia, że ja bym takich butów do sukienki nie założyła :P
  • Aleksandra

bo te buty po prostu nie pasują, koniec kropka.
    ona sama nie jest dzięki nim BARDZIEJ WYRAZISTA tylko niegustownie ubrana, choć pozostaje mimo to urocza
  • Em

Nie możemy mówić że jest niegustownie ubrana bo są gusta i guściki. Co się nie podoba jednemu może zachwycać drugiego.
  • Aleksandra

no niby masz rację, ale wychowano mnie w duchu pewnych zasad ubierania których raczej nie można łamać => paski z kratką albo skarpetki plus sandałki...a te buciory to wbicie mi noża w serce i przekręcenie go :)
  • Stokrotka

"wychowano mnie w duchu pewnych zasad" .. moda nie rządzi się zadnymi prawami, dlatego pewnie nie potrafisz "poczuć" stylu jaki wymyślili Amelii na potrzeby filmu. Ja oglądając Amelię patrzę na całość, nie skupiam się na "niepasujących" butach tylko zauważam jak integralnie wtapia się w całość filmu.
    P.s Wczoraj miałam na sobie jedną część garderoby w paski a drugą w kratkę i wcale nie czuję się jakbym coś złamała; )
    Pozdrawiam
| |

ogladal ktos? a moze jeszcze sie w dodatku zachwycil tym dzielem tak jak ja?? jesli mtak to wpisujci...

Fotki

Miejsca grona (0)