Alternatywny Białystok [3934]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

az normalnie nie moglem wytrzymac - przeczytajcie te info
    http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll...
    krew mnie zalewa jak czytam takie rzeczy i doprawdy nie ogarniam czasami meandrow polskiego wymiaru sprawiedliwosci...Wyroków nie wypada komentowac ze az sie prosi...
  • P.

uzasadnienie conajmniej komiczne, a raczej niedorzeczne
  • M. Kułak

Kij w mrowisko - a jakby ktoś malował podobiznę Che Guevary i został osądzony tak samo, to jakbyście zareagowali?
  • CYRYL

jak kto nosi czegeware to taki sam glab jakby hitlera nosil
  • Marchew.

>CYRYL napisał
    >jak kto nosi czegeware to taki sam glab jakby hitlera nosil

bez przesady
  • Anonim

zadna przesada
    bo debil jest debil i tyle i nie wazne w imie jakich wartosci morduje
    i mnie tyz irytuje ze np dziala cos takiego jak komunistyczna partia polski
    ino to temat nie ten
  • SwojSKA

>P. napisał
    >uzasadnienie conajmniej komiczne, a raczej niedorzeczne

A co spodziewałeś się, że autorytarna władza skarze miłośników autorytaryzmu na wieloletnie kary pozbawienia wolności? Swój swojego nie ruszy ( :
  • Marchew.

Nie mówię, że Che Guevara był człowiekiem bez skazy, nie mniej jednak jest to postać w Polsce demonizowana ponad miarę i na prawdę nie ma tu porównania z Hitlerem, stwierdzam to po dowiedzeniu się tego i owego w temacie, a nie, bo np. wszyscy noszą jego mordę to mi się podoba. Komunistyczna patria Polski to jakiś margines, który ma poparcie stu osób na kraj, co innego skrajna prawica i naziolstwo, które się szerzy nieco bardziej i stanowi skromnym mym zdaniem większe zagrożenie.
  • SwojSKA

>Marchew. napisała:
    >Nie mówię, że Che Guevara był człowiekiem bez skazy,
    >nie mniej jednak jest to postać w Polsce demonizowana ponad
    >miarę i na prawdę nie ma tu porównania z Hitlerem,
    >stwierdzam to po dowiedzeniu się tego i owego w temacie, a
    >nie, bo np. wszyscy noszą jego mordę to mi się podoba.
    >Komunistyczna patria Polski to jakiś margines, który ma
    >poparcie stu osób na kraj, co innego skrajna prawica i
    >naziolstwo, które się szerzy nieco bardziej i stanowi
    >skromnym mym zdaniem większe zagrożenie.

Zgadzam się, postacie związane z lewicą i to zarówno tą autorytarną jak i nie autorytarną są demonizowane na potęgę przez ludzi niemających zielonego pojęcia o temacie, na który się wypowiadają. Ot tak dla przykładu czytając klasyka gatunku zwanego Marksem szybko można odkryć, że pojęcia „państwo” i „komunizm” się wykluczają a ileż to razy słyszy się pojęcie „państwa komunistycznego”. Co ciekawe ostatnio majstrowano ustawowo przy kodeksie karnym czyniąc przestępstwem noszenie emblematów lewackich jak i prawackich, jednakże nie zdefiniowano co jest symbolem komunistycznym. A co do tematu, co gorsze... dyskusja jest bezsensowna nikt nikogo nie przekona, jeden widzi wszędzie lewaków, drugi prawaków, trzeci hipisów, czwarty gejów, piąty zomowców i tak dalej i tak dalej.
  • Padre

Mnie to ciągle dziwi,że dla pismaków skin=naziol,kiedy się oni nauczą historii?
  • Anonim

a ja bym zamknął ten temat.
  • Padre

Jw
  • don Witos Corleone

jwp, brws, chcwd i smdvq
  • Anonim

nie trzeba byloby zamykac gdyby gadka byla w temacie
    jest proste i zwiezle prawo, w konstytucji nawet jest o tym ze zakazane jest propagowanie tresci takich i takich (musi 13 art to jest)
    Prawo we polszy jest ino jakos nawet sady nie potrafia sadzic zgodnie
    Sam bym chcial poczytac co konkretnie bylo w papierach z prokuratury i jaki byl dokladnie wyrok z uzasadnieniem...
  • kazimiera

Tak, w 13 jest mowa o zakazu istnienia partii i organizacji odwołujących się do metod totalitarnych; faszyzmu, nazizmu i komunizmu, ale też tych dopuszczających nienawiść rasową i przemoc w celu zdobycia władzy.

Art. 31/2 "(...) Nikogo nie wolno zmuszać do czynienia tego, czego prawo mu nie nakazuje."
    Art. 178/1 "Sędziowie w sprawowaniu swojego urzędu są niezawiśli i podlegają tylko Konstytucji oraz ustawom."
    Art. 8/1 "Konstytucja jest najwyższym prawem Rzeczypospolitej Polskiej."
    paradoks :D

• Marchew.

Dlatego ja jestem zwolenniczką wyroków precedensowych, żeby nie było, że jeden sąd orzeka w ten sposób a drugi w inny, nie tylko w tej sprawie, ale i w kilku innych podstawą wyroku jest nie tyle co prawo i paragraf, lecz prywatne poglądy sędziego.
  • SwojSKA

>Art. 8/1 "Konstytucja jest najwyższym prawem
    >Rzeczypospolitej Polskiej."
    >paradoks :D

Jakoś tak na początku tej nieszczęsnej konstytucji jest prawdo do czystego powietrza i jak się ono ma do pojazdów spalinogennych na ulicach? hehehehe Prawo to taka bryndza której nikt normalny nie pojmie.
  • Anonim

prawo jest po to aby je łamać, hehehehe; d
  • Anonim

>Marchew. napisała:
    >Dlatego ja jestem zwolenniczką wyroków precedensowych,
    >żeby nie było, że jeden sąd orzeka w ten sposób a drugi
    >w inny, nie tylko w tej sprawie, ale i w kilku innych
    >podstawą wyroku jest nie tyle co prawo i paragraf, lecz
    >prywatne poglądy sędziego.

ta, tylko ze jeden sedzia spierdoli sprawe i caly precedens jest spierdolony tworzac furtke przestepcom :)
  • szlomo

zamykaj temat admin. to temat o alternatywnym bialymstoku. pozdro!
  • 1
  • 2