Akrobatyka Sportowa [3486]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • -ania--z--:))

cześć wszystkim :))
    mam do was do osob doswiadczonych jesli chodzi o akrobatyke sportowa pytanko. w jakim wieku najlepiej jest zapisac dziecko na takie zajecia? mam siostrzenice u ktorej widze bardzo dobre warunki i predyspozycje do uprawiania tej dyscypliny sportu, tylko nie wiem kiedy najlepiej bedzie ja zapisac i oczywiscie gdzie? chodzi mi o warszawe. czy pałac jest dobrym miejscem czy lepiej zapisac gdzies indziej bo np w palacu bedzie miala bardzo ciezko i treningi tam nie beda dawaly efektow i bedzie nimi bardziej zmeczona?
  • Chmielas5

Mam siostre cioteczna ktroa od 4 roku zycia trenowala gimnastyke sportowa. Teraz juz nei trenuje bo stawy nie dawaly rady. Nic juz nie umie i nie ma takiej sprawnosci jak kiedys. JA zaczalem uprawiac ta dyscypline pod koniec mojego 16 roku zycia. I to był idealny moment. Poniewaz sam wiedzialem czego chce, rozbudzilem w sobie zapał, ktroego byłem świadom, stalem sie zawziety aby dazyc do doskonalosci. Jak mialem 7 lat i trenowalem Judo to nie mialem takiej swiadomosci przez co efekty były mierne - Bo byłem dzieckiem i pajacowałem. Fakt byly klopoty z rociaganiem ale sie udalo. Teraz robie sznurek ale szpagatu nie; p. Male dziecko przede wszystkim powinno sie regularnie rozciagac tak na przyszlosc a pozniej bedzie mu latwiej w jakimkolwiek sporcie (no moze za wyjatkiem brydża; p) No ale to moje zdanie. Poprostu widze po sobie jak było i po mojej kuzynce i innych znajmoych ktorzy keidys trenowali.

Pozdrawiam
  • Anonim

Hmmm Pałac Kultury to dobre miejsce, prawdą jest, że treningi są żmudne, ale efekty są:) żeby być naprawdę dobrym z akrobatyki trzeba ją trenować wiele lat. Dziecko nie wie czego chce, ale czy zaszkodzi mu rozwój fizyczny? Najwyżej będzie tak jak z judo; )
  • Marek Biliński

Chmielas, no ok, ale tu nie jest mowa o rekreacji tylko o wyczynowej akrobatyce; [
    Ja to odradzam w ogóle zmuszania dziecka do czegoś takiego :< To nie musi być to, co ono pokocha.

ja wcale nie mowie o zmuszaniu dziecka bo wiadomo ze jezeli chce to niech chodzi jednakze ktos musi pokierowac dzieckiem zapisac na jakiekolwiek zajecia dodatkowe i chcialam sie zapoznac z waszymi opiniami co uwazacie na ten temat bo ja tak samo chodze na akro typowo rekreacyjnie tak dla siebie i wciagnelam w to mojego siostrzenca ale on jest za sztywny na trenowanie tego wiem ze efektow by nie bylo natomiast mloda ma predyspozycje. wiem ze mam jeszcze czas na co mloda powinna chodzic ale tak myslalam o akrobatyce sportowej. wiadomo ze dzieci do lat 7 to tylko sie bawia na takiej akrobatyce chyba jakis ostrych treningow nie ma?!

a teraz odskocznia Chmielas swiat jest maly w sumie to my mielismy przyjemnosc sie poznac kiedys tam przez Pauline vel Polke; p
  • Chmielas5

haha faktycznie :D

>Marosław napisał
    >Chmielas, no ok, ale tu nie jest mowa o rekreacji tylko o
    >wyczynowej akrobatyce; [

spoko, rozumiem. Jednak jest racją to ze warto wyslac malucha na jakeis zajecia ruchowe by nei byl sztywny. W przyszlosci bedzie mial na pewno latwiej podjac sie jakiegokolwiek sportu. Wymarzonego. Nie jestem specjalista w tej sprawie ale to moje zdanie.
  • Aneć.

ej, a np. jak ktoś ma 15 lat i chce zacząć trenować czy już nie bardzo.?
  • Splinter

właśnie miałem powiedzieć, że 15 lat to kozacki wiek na akro.
  • Suszin

>-ania--z--:)) napisała:
    >cześć wszystkim :))
    > mam do was do osob doswiadczonych jesli chodzi o akrobatyke
    >sportowa pytanko. w jakim wieku najlepiej jest zapisac
    >dziecko na takie zajecia? mam siostrzenice u ktorej widze
    >bardzo dobre warunki i predyspozycje do uprawiania tej
    >dyscypliny sportu, tylko nie wiem kiedy najlepiej bedzie ja
    >zapisac i oczywiscie gdzie? chodzi mi o warszawe. czy pałac
    >jest dobrym miejscem czy lepiej zapisac gdzies indziej bo np
    >w palacu bedzie miala bardzo ciezko i treningi tam nie beda
    >dawaly efektow i bedzie nimi bardziej zmeczona?

najlepszy wiek na zapisanie dziecka na akrobatyke to jest 7 lat. osobiscie polecam klub DKS Targowek, a palac odradzam bo zbyt wiele to sie tam nei nauczy z akrobatyki. a zmeczenie po treningu to cos naturalnego :) zanim miesnie przyzwyczaja sie do godzinnego stania na rekach to musza troche pobolec i swoje zakwasy trzeba przejsc.
  • Suszin

odnosnie sztywnego siostrzenca to taka akrobatyka moze mu tylko pomoc. nawet i z Pinokia da sie zrobic swiatowej klasy zawodnika. to tak samo jak sa grube dzieci - nie bede go zapisywac na zaden sport bo jest za gruby wlasnie trzeba go gdzies zapisac zeby przynajmniej przerobil ile sie da tluszczu na miesnie a im blizej 7 roku zycia tym latwiej to osiagnac - ale nie wczesniej niz 7 rok bo to jest glupota.
  • Suszin

>.Aneć. napisała:
    >ej, a np. jak ktoś ma 15 lat i chce zacząć trenować czy
    >już nie bardzo.?

w zawodach raczej juz nie postartujesz ale na rekreacyjne trenowanie nie jest nigdy za pozno wiec na zajecia mozesz smialo przychodzic i uczyc sie wszystkiego.. :)
  • Aneć.

no nie chodzi mi o zawody. xP

no, a jest jakaś taka grupa wiekowa dla początkujących.? xd

>najlepszy wiek na zapisanie dziecka na akrobatyke to jest 7
    >lat. osobiscie polecam klub DKS Targowek, a palac odradzam
    >bo zbyt wiele to sie tam nei nauczy z akrobatyki. a
    >zmeczenie po treningu to cos naturalnego :) zanim miesnie
    >przyzwyczaja sie do godzinnego stania na rekach to musza
    >troche pobolec i swoje zakwasy trzeba przejsc.

o to mi wlasnie chodzilo. dzieki wielkie :) co prawda mam jeszcze czas ale wole juz wczesniej to zaplanowac. podzielam poglady Suszina zajecia dodatkowe sa dla wszystkich bez wyjatku. a dzieci maja o tyle lepiej ze moze im sie to spodobac i dluzszy czas moga cwiczyc by stawac sie coraz lepszym.
  • Suszin

sa zajecia wieczorne naktore moga uczeszczac praktycznie wszyscy ktorzy maja ochote sie poruszac i zalapac jakies podstawy akrobatyki bo generalnie to "grupy wiekowe" w akrobatyce to juz nie sa poczatkujacy; )
  • Aneć.

a te 'podstawy' to jest szpagat, sznurek, stanie na rękach , na głowie itd.? x=]
  • Suszin

tak plus jakies przewroty, wychwyty, gwiazdy, fiflaki, salta..; )
  • Aneć.

a. no to tak: przewroty umiem, szpagat też, gwiazdę, stanie na głowie nie do końca, fiflaków chciałabym się nauczyć, a wychyły to w jakim sensie.? =]
  • Marek Biliński

W sensie wychwytów.

Hop na rączki hop na nóżki.

• Aneć.

a. xd no to spoko.
  • .ann..

właśnie też byłam zapisana ale chyba zostaną odwołane bo za mało osób się zgłosiło :( tak to już jest jak się mieszka na zadupiu
  • 1
  • 2
| |

Akrobatyka sportowa - dyscyplina sportowa, która polega na wykonywaniu układów ćwiczeń gimnasty...

Fotki

Miejsca grona (0)