Akademia Pedagogiki Specjalnej w Warszawie. [5136]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • anit.

już chyba czas, by założyć ten wątek - dla przyszłych studentów; p

kto będzie po jutrze na dniu otwartym?
  • Kasiek

są gdzieś informacje o studiach II stopnia, jakie kierunki , specjalności itp?
  • Monis.

Czy trudno u was dostać się na psychologię dzienną (czyt. ile trzeba mieć procent z ogólnej punktacji. Ja wiem, że to zależy od kandydatów, ale ciekawa jestem, jaki próg był w zeszłym roku) i czy warto w ogóle studiować u was ten kierunek, czy studneci obecni są zadowoleni, czy jest tak beznadziejnie, że warto zainwestować i pójść na swps?
  • Baranek1989

Watro bo nie płacisz :P a poziom masz wymagań masz taki sam a ze społecznej na pewno trudniejszy :) czasami jest lajtowo a czasami trzeba się nauczyć; ) :P z tego co wiem to na dzienne ciężko jest się dostać :)
  • sylwia

A czy ciężko jest się dostać na pedagogikę wczesnoszkolną ZAOCZNIE ? Jakie przedmioty będą brane pod uwagę ? ile jest miejsc ?
  • anit.

na irk już wszyściutko opisali. wejdźcie tylko na http://irk.aps.edu.pl/index.php i tam jest z wierzchu i harmonogram, i wymagania. a kierunki i specjalności są wypisane (limity miejsc i inne szczegóły) tylko trzeba kliknąć w zakładkę "Katalog".

jeśli chodzi o te "progi" to faktycznie... ciężko się dowiedzieć...
    pamięta ktoś może przypadkiem, ile miała punktów ostatnia osoba przyjęta na p. specjalną?; >
  • anit.

patrzcie co znalazłam ^^

liczba kandydatów: 1421
    liczba miejsc: 370
    liczba kandydatów na jedno miejsce: 3,8
    maksymalna liczba punktów: 300
    liczba punktów ostatniego przyjętego kandydata:148

dane są pewnie przestarzałe :P bo teraz podobno ma być 400 miejsc na p. specjalną.
  • doti

Hej, chciałabym sie dowiedzieć jak ciężko jest się dostać na dzienną p.specjalną na aps? A w razie co: ile kosztuje semestr zaocznie? :] Szukałam tego na stronie apsu, ale tam są dane na zeszły rok.. Moze cos się zmieniło?
    Bede wdzieczna za odpowiedz :]
  • anit.

mi mówili, że dość łatwo. ale różnie być może...
    w tej książeczce jest napisane, że 3100, ale na irce że 3200 xDDD
  • kasia

ej, słuchajcie, bo ja nie ogarniam, ocb z tą całą rekrutacją od marca?
  • doti

>anit. napisała:
    >mi mówili, że dość łatwo. ale różnie być może...
    >w tej książeczce jest napisane, że 3100, ale na irce że
    >3200 xDDD

Mhm, byłoby fajnie jakbym się dostała. Z tego co wiem to jedyna uczelnia w Warszawie, gdzie jest p.specjalna.. Więc bardzo mi zależy. Miejmy nadzieję, że nie będę musiała płacić, bo dostane się na dzienne :))
  • anit.

ja to w ogóle sobie już nie wyobrażam studiowania gdziekolwiek indziej. nigdzie nie mają takiej oferty tak naprawdę. ehhhhhhhhhhhhhhhh... pożyjemy, zobaczymy! 400 miejsc czeka
  • doti

1 miejsce będzie moje ^ MUSI.
  • anit.

nie ma sprawy :D życzę powodzenia; D
  • sylwia

A myślicie, że mam szansę się dostać na pedagogikę zaoczną z trzema podstawami czy raczej nie mam co składać papierów ? :-(
  • sylwia

Właśnie zajrzałam na stronę irk i jestem ZAŁAMANA !!! Na studia zaoczne nie biorą pod uwagę języka obcego - czyli tego egzaminu, z którego będę zapewne miała najwięcej punktów. Ale biorą matematykę - z której punktów będę miała najmniej - na prawdę mało; -( Co robić ??? Ratuuuuunku !!!
  • Karol(ina)

proponuje uczyć się i nie zaśmiecać tematu takimi postami.

mod.
  • Natalia

>syzia1712 napisała:
    >Właśnie zajrzałam na stronę irk i jestem ZAŁAMANA !!!
    >Na studia zaoczne nie biorą pod uwagę języka obcego -
    >czyli tego egzaminu, z którego będę zapewne miała
    >najwięcej punktów. Ale biorą matematykę - z której
    >punktów będę miała najmniej - na prawdę mało; -( Co
    >robić ??? Ratuuuuunku !!!

na zaoczne?
    na zaoczne dostają się wszyscy.
  • sylwia

Panna Natalia? Jesteś pewna? Serio ? A Ty jesteś na zaocznych czy dziennych ? W ogóle to dużo jest chętnych na zaoczne ?
  • Natalia

jestem na dziennych, ale to chyba żadne zaskoczenie, że na zaoczne studia przyjmują wszystkich; przecież do rekrutacji podchodzą również osoby, które maturę zdawały już dawno, więc trudniej im konkurować z obecnymi maturzystami
| |

Grono studentów i pracowników Akademii Pedagogiki Specjalnej w Warszawie. Poruszmy tematy związan...

Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (5)