Grono.net - Twój Serwis! [532094]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • bla.

Tym razem dotyczący szkoły. Sprawdź swoją pozycję w klasie, dowiedz się co tak na prawdę myślą o Tobie koledzy i nauczyciele, oraz do jakich przedmiotów musisz się w tym roku szkolnym bardziej przyłożyć.

Wejdź tu: http://grono.net/psychotest/ , poświęć 5 minut na zrobienie testu a na pewno nie pożałujesz :)
  • TS Turos

Pytanie 4 i 7 jest dosyć dziwne, nie bardzo wiadomo o co chodzi i na co się zdecydować :P
    Hehe, mi wyszło, że nie mogę się zdecydować czy jestem humanistą czy umysł ścisły, a przecież inżyniera będę robić w tym roku :P
  • bla.

>TS Turos napisał
    >Pytanie 4 i 7 jest dosyć dziwne, nie bardzo wiadomo o co
    >chodzi i na co się zdecydować :P
    >Hehe, mi wyszło, że nie mogę się zdecydować czy jestem
    >humanistą czy umysł ścisły, a przecież inżyniera
    >będę robić w tym roku :P

posiadanie inżyniera wcale nie oznacza, że jesteś tylko i wyłącznie umysłem ścisłym :)
  • TS Turos

Ale mnie nigdy polski nie bawił i nie miałem talentu do pisania wypracowań, streszczeń etc.
  • Lily.

humanista to nie tylko człowiek mający zdolności do nauki polskiego, historii itp. Humanistami nazywa się też czasem ludzi otwartych na obcowanie z innymi; )
  • TS Turos

>Lily. napisała:
    >humanista to nie tylko człowiek mający zdolności do nauki
    >polskiego, historii itp. Humanistami nazywa się też czasem
    >ludzi otwartych na obcowanie z innymi; )

Z jakiej definicji "humanisty"? Chyba otwartość nie ma z tym nic wspólnego. W takim razie każdy z nas (no 95% ludzi) łapało by się do tej definicji i byłoby humanistami.
  • Lily.

humanista (łc. humanus ‘ludzki’) 1. nauk. specjalista w dziedzinie nauk humanistycznych, zajmujący się zawodowo m.in. kulturą, językiem, literaturą. 2. znawca kultury i literatury antycznej. 3. nauk., hist. przedstawiciel humanizmu (1); uczony okresu Odrodzenia. 4. przen. osoba dbająca o wartości ludzkie, godne życie człowieka.

Hasło opracowano na podstawie „Słownika Wyrazów Obcych” Wydawnictwa Europa, pod redakcją naukową prof. Ireny Kamińskiej-Szmaj, autorzy: Mirosław Jarosz i zespół. ISBN 83-87977-08-X. Rok wydania 2001.

http://portalwiedzy.onet.pl/101906,...
  • Ritter von Nałęcz

Jestem pozytywnie zaskoczony, wynik całkowicie zgodny z tym, co o sobie sądziłem; )

Dobra robota!
  • korsarz

Wyszło mi, że jestem umysłem ścisłym. No dobra. Nie mam co prawda problemów z logicznym myśleniem (nawet wolę, gdy coś można wywnioskować zamiast wykuć na pamięć), tak co do zdania "Nie straszne Ci długie, skomplikowane matematyczne wzory" miałbym pewne obiekcje (matematyka nigdy nie była moją mocną stroną, statystykę na studiach poprawiałem kilka razy po przedłużeniu sesji poprawkowej. Nie kojarzę niektórych symboli (trochę to zajęło, zanim pojąłem, że to przewrócone "M" oznacza sumę - dopiero na studiach spotkałem się z tym symbolem), nie potrafię dostrzec zależności między liczbami. Jak czasami mamy w testach IQ ciąg liczb i mam wskazać następną - nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie, bo nie widzę żadnej zależności między liczbami. Mogę co najwyżej określić, czy ciąg jest rosnący, czy malejący, nic ponad to)...

"Nie do końca lubisz swoją klasę." - w przypadku klasy z liceum to bardzo łagodne określenie. Trudno lubić ludzi, którym sprawia przyjemność nabijanie się z ciebie i obrażanie ciebie i twojej rodziny. I którzy wręcz domagają się, byś się zabił. Na szczęście na studiach było już o niebo lepiej.
    "Dobrze radzisz sobie z nauką, także nie potrzebujesz spisywać prac domowych ani kserować ściąg." - na studiach to się zmieniło, głównie dzięki wykładowcom wyświetlającym slajdy na wykładach szybciej, niż jestem w stanie pisać. + dysgrafia, chwilami miałem poważny problem z odczytaniem własnych notatek przy powtarzaniu materiału.

"Chodzisz do szkoły, bo każdy musi i tak trzeba" - trudno, żebym chodził do szkoły dla przyjemności (patrz: klasa).
    "ściąga czy odpisywanie od czasu do czasu nie jest niczym złym" - pomijając fakt, że to był jedyny sposób, by zaliczyć systematykę roślin...
    "szkoła to podobno najfajniejszy okres w życiu!" - Are you f***ing kidding me?

• bartkiller

>Ritter von Nałęcz napisał
    >Jestem pozytywnie zaskoczony, wynik całkowicie zgodny z
    >tym, co o sobie sądziłem; )
    >
    >Dobra robota!

Nie wiem czym się ekscytować :-) Przecież te opisy, tak samo jak w poprzednim teście są chyba najogólniejsze jak tylko można sobie wyobrazić, więc trudno żeby nie były trafne :)

Nie żebym marudził - fajna zabawa oczywiście, można poklikać :)
  • TS Turos

Tylko niektóre obrazki i pytania są tak zrobione/napisane, że nie wiedziałem za bardzo o co chodzi.
    Ale poklikać można :P
  • AntyUE

Ha HA wyszło mi, że jestem klasowym stolcem. To dobrze czy źle?
  • -=R@DZI0=-

LOL, kto jak kto, ale chyba mi samemu nie potrzeba robic zadnych testów zeby poznac swoją osobowość. Bez sensu. Dajcie poznac kogos innego osobowosc np jakis fajnych lachonow. :P
  • MajorTom Tompson

no cóż, według testu jestem białym krukiem, tylko 6% gronowiczek jest podobnych mnie, chyba nikogo tu nie poznam eee.....
| |

Grono Administracyjne, na którym: - dowiesz się wszystkiego o Gronie, - zasięgniesz porad ...

Fotki

Miejsca grona (1)