-
gas
>Paragraf 3 przeczytaj.
>
Przeczytałem, nie ma tam mowy o rozwiązywaniu umów drogą elektroniczną przez użytkownika (jest tylko wspomniane, że grono sobie może).
>I tak jest - piszesz do Support i konto jest kasowane.
Po jakim czasie? Po wysłaniu zapytania? Czy w okresie do 7 dni roboczych? Bo skoro regulamin nie mówi o okresie wypowiedzenie, to rozwiązanie musi być natychmiastowe. -
>gas napisał
>>David napisał
>>Oczywiście, że możliwość jest.
>>Trochę w innej formie, bo należy zgłosić taką chęć
>>supportowi.
>
>Aaaa... Znalazłem. Jako pracownik przekaż do góry tą
>informację:
>
>Zgodnie z ustawą:
>
> http://www.lex.com.pl/bap/student/D...
>
>Nie ma ustaleń co do rozwiązywania umowy w regulaminie
>(Art 8). Łamiecie prawo, więc szybko poprawcie.
§2 ust.3 regulaminu Grono.net mówi o warunkach rozwiązania umowy. -
>gas napisał
>Po jakim czasie? Po wysłaniu zapytania? Czy w okresie do 7
>dni roboczych? Bo skoro regulamin nie mówi o okresie
>wypowiedzenie, to rozwiązanie musi być natychmiastowe.
Nie musi być podany dokładny termin kasacji konta.
W każdej chwili możesz poprosić o kasację konta i zostanie ona na pewno zrealizowana. -
-
>gas hat geschrieben:
>Przeczytałem, nie ma tam mowy o rozwiązywaniu umów drogą
>elektroniczną przez użytkownika (jest tylko wspomniane,
>że grono sobie może).
"Rozwiązanie umowy może nastąpić na skutek >>skasowania konta przez użytkownika<< lub w wyniku usunięcia go" [wyróżnienie moje]
>Po jakim czasie? Po wysłaniu zapytania? Czy w okresie do 7
>dni roboczych? Bo skoro regulamin nie mówi o okresie
>wypowiedzenie, to rozwiązanie musi być natychmiastowe.
Po odczytaniu wiadomości przez obsługę, wszystko zależy od ilości zgłoszeń i tego, kiedy nastąpiło wysłanie tegoż. -
gas
Pozwólcie, bo nie rozumiecie chyba. Znowu posłużę się regulaminem naszej klasy. Jest tam napisane "Rozwiązanie umowy przez Użytkownika jest dobrowolne i może nastąpić w każdym czasie, za pomocą formularza dostępnego pod adresem http://nasza-klasa.pl/profile/remov... Rozwiązanie umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną skutkuje zablokowaniem Konta. ". U Was nie ma linka i to rozumiem. Ale nie ma też informacji w jaki sposób umowa może być rozwiązana. W regulaminie powinien być opisany sposób rozwiązania umowy. Ej! Podpowiem Wam! Zacytuję fotkę.pl "Użytkownik może zażądać usunięcia swojego konta, po uprzednim skontaktowaniu się z administracją serwisu.". U Was nie ma takiej informacji (nie zmieniono tego punktu regulaminu po usunięciu opcji usuwania konta). Zgadzacie się ze mną czy dalej będziecie polemizować? -
>gas napisał
>Pozwólcie, bo nie rozumiecie chyba. Znowu posłużę się
>regulaminem naszej klasy. Jest tam napisane "Rozwiązanie
>umowy przez Użytkownika jest dobrowolne i może nastąpić
>w każdym czasie, za pomocą formularza dostępnego pod
>adresem http://nasza-klasa.pl/profile/remov... Rozwiązanie
>umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną skutkuje
>zablokowaniem Konta. ". U Was nie ma linka i to rozumiem.
>Ale nie ma też informacji w jaki sposób umowa może być
>rozwiązana. W regulaminie powinien być opisany sposób
>rozwiązania umowy. Ej! Podpowiem Wam! Zacytuję fotkę.pl
>"Użytkownik może zażądać usunięcia swojego konta, po
>uprzednim skontaktowaniu się z administracją serwisu.". U
>Was nie ma takiej informacji (nie zmieniono tego punktu
>regulaminu po usunięciu opcji usuwania konta). Zgadzacie
>się ze mną czy dalej będziecie polemizować?
Ale naprawdę nie musisz nam cytować regulamin każdego serwisu społecznościowego.
Mam do Ciebie jedno, zasadnicze pytanie - czy jesteś prawnikiem, że tak usilnie starasz
się pokazać, że prawnicy grona nie znają prawa i na pewno popełnili błąd?
Edit: Jeszcze dodam, co śmieszniejsze, że gdybyś chciał zwrócić się
o to bezpośrednio do supportu to zobaczyłbyś podczas wyboru kategorii
opcję kasowania/ przywracania konta, co chyba rozwiałoby Twoje wątpliwości
gdzie trzeba tego dokonać.
A skoro zacząłeś już porównywać grono do innych serwisów, to proszę, powiedz mi
czy jakikolwiek inny ma tak rozbudowaną platformę kontaktową jak ten? (chodzi mi właśnie o grono administracyjne, gdzie z każdym pytaniem, problemem, wątpliwością możesz się zwrócić, a osób odpowiadających na Twoje posty jest około 150, oczywiście nie licząc użytkowników, którzy często nam pomagają). -
Adzia
co się dzieje (albo co powinno się wydarzyć) jesli nie mam mozliwosci edycji swoich danych osobowych,które udostępniłam serwisowi grono.net logując sie do niego ? powinnam mieć taką mozliwość. -
Galadriela
Ponieważ serwis nie raczył nas (znowu) o tym poinformować donoszę iż dniu dzisiejszym dokonali
KOLEJNEJ ZMIANY REGULAMINU
-
blue
>Galadriela napisała:
>Ponieważ serwis nie raczył nas (znowu) o tym poinformować
>donoszę iż dniu dzisiejszym dokonali
>
>KOLEJNEJ ZMIANY REGULAMINU
>
>
A ja donoszę, że nie zdążył, bo zajęłaś się tym Ty. Cieszy mnie to bardzo, ale postaraj się nie wyręczać mnie w tym w przyszłości. Prosiłabym również o powstrzymanie się od ironizowania, zaczepnych komentarzy, wyzłośliwiania, słowem - prowokowania scysji, bo do takowej tu nie dojdzie, niezależnie od Twoich starań. Lojalnie ostrzegam, że jeżeli zobaczę kolejne tego typu zagrywki, zmuszona będę wysłać Cię na urlop od tego forum. -
blue
>Adzia napisała:
>co się dzieje (albo co powinno się wydarzyć) jesli nie
>mam mozliwosci edycji swoich danych osobowych,które
>udostępniłam serwisowi grono.net logując sie do niego ?
>powinnam mieć taką mozliwość.
napisz mi proszę na priv o jaką dokładnie sytuację chodzi i czego nie możesz zedytować. postaram się pomóc. -
Adzia
konkretnie mam na mysli brak mozliwosci edycji mojego nazwiska panienskiego (pojawia sie po wyswietleniu moich danych podstawowych),ale ja nie mam mozliwosci edycji. miałam tez problem z edycja miasta,ale zdaje się,że został cudownie usunięty :-) -
blue
>Adzia napisała:
>konkretnie mam na mysli brak mozliwosci edycji mojego
>nazwiska panienskiego (pojawia sie po wyswietleniu moich
>danych podstawowych),ale ja nie mam mozliwosci edycji.
>miałam tez problem z edycja miasta,ale zdaje się,że
>został cudownie usunięty :-)
Zgłosiłam to do sprawdzenia. Proszę o chwileczkę cierpliwości. -
Anonim
>blue napisała:
>A ja donoszę, że nie zdążył, bo zajęłaś się tym Ty.
>Cieszy mnie to bardzo, ale postaraj się nie wyręczać mnie
>w tym w przyszłości. Prosiłabym również o powstrzymanie
>się od ironizowania, zaczepnych komentarzy,
>wyzłośliwiania, słowem - prowokowania scysji, bo do
>takowej tu nie dojdzie, niezależnie od Twoich starań.
>Lojalnie ostrzegam, że jeżeli zobaczę kolejne tego typu
>zagrywki, zmuszona będę wysłać Cię na urlop od tego
>forum.
Chciałbym zaznaczyć że nie każdy użytkownik ma obowiązek zaglądania do tego tematu dlatego nie wiem co miało oznaczać "nie zdążył, bo zajęłaś się tym Ty".
Komentarz nie był zaczepny tylko zwracał uwagę na ważną rzecz. Mianowicie to jak serwis traktuje użytkowników. Rozumiem że zmiana była dość ważna jednak chciałbym by w przyszłości pojawiał się komunikat że dokonaliście zmian.
Chciałbym też zaznaczyć iż ani trochę nie łamał regulaminu więc nie wiem za co mogłabyś wysłać Galadrielę na urlop.
Blue napisałaś kiedyś "Będziemy Was o nich informować stosownym komunikatem". Czy wiesz może kiedy coś takiego się pojawi? Nie chodzi mi oczywiście o dokładną datę ale jakieś przybliżenie np. tydzień, miesiąc. -
-
!~ZbYsZeK~!
-
Anonim
Osobiście uważam że lepszy by był komunikat na głównej ale wiadomość na poczcie to bardzo dobry pomysł i jestem jak najbardziej za. -
>Jezus hat geschrieben:
>Chciałbym zaznaczyć że nie każdy użytkownik ma
>obowiązek zaglądania do tego tematu dlatego nie wiem co
>miało oznaczać "nie zdążył, bo zajęłaś się tym
>Ty".
>Komentarz nie był zaczepny tylko zwracał uwagę na ważną
>rzecz. Mianowicie to jak serwis traktuje użytkowników.
>Rozumiem że zmiana była dość ważna jednak chciałbym by
>w przyszłości pojawiał się komunikat że dokonaliście
>zmian.
A ja bym chciał zaznaczyć, iż nie każdy ma możliwość co 5 sekund patrzeć na to, czy nowy Regulamin się już pojawił na serwerze, czy też nie.
A mogę się założyć, że jak by komunikat został opublikowany rano, to by Wam nie pasowało, bo od razu byłyby wpisy typu: "komunikat jest, a regulamin stary, który jest obecnie ważny, robicie sobie jaja", etc...
-
Galadriela
Ja ze swej strony chciałabym powiedzieć że od jakiegoś już czasu zwracam uwagę na to że zmiany w regulaminie powinny być podawane z wyprzedzeniem w stosunku do wejścia w życie, tak aby każdy z użytkowników miał czas i możliwość ustosunkowania się do tych zmiana a zmiany te powinny być wyszczególnione aby użytkownik nie musiał załamywać się próbując je wychwycić w tak długim i zawikłanym dokumencie tekstowym, ponadto w moim odczuciu serwis powinien wysyłać wiadomość o zmianie regulaminu do wszystkich użytkowników, w tym okienko akceptacji nowego regulaminu po zapoznaniu się z nim, gdyż wedle obecnego rozwiązania użytkownik logując się do systemu akceptuje te zmiany "w ciemno" a potem zbywany jest argumentem że "logując się do systemu zaakceptowałeś zmiany".
Zasugerowałam to już do supportu kilka dni temu.
Jak widać bezskutecznie. -
Anonim
>Wolfchen napisał
>A ja bym chciał zaznaczyć, iż nie każdy ma możliwość
>co 5 sekund patrzeć na to, czy nowy Regulamin się już
>pojawił na serwerze, czy też nie.
Nie wiem do czego zmierzasz.
>A mogę się założyć, że jak by komunikat został
>opublikowany rano, to by Wam nie pasowało, bo od razu
>byłyby wpisy typu: "komunikat jest, a regulamin stary,
>który jest obecnie ważny, robicie sobie jaja", etc...
1 Lepsze to niż brak komunikatu
2 Można dać komunikat "Dzisiejszego dnia zostanie wprowadzony nowy regulamin" a po wprowadzeniu komunikat uaktualnić.
-
>Jezus wrote:
>>Wolfchen napisał
>>A ja bym chciał zaznaczyć, iż nie każdy ma
>możliwość
>>co 5 sekund patrzeć na to, czy nowy Regulamin się już
>>pojawił na serwerze, czy też nie.
>
>Nie wiem do czego zmierzasz.
Podejrzewam, że do stwierdzenia, że niektórzy traktują wytykanie błędów gdzie tylko się da, jako sport. Kto będzie szybszy - user czy administracja? To pewnie daje im ten dreszczyk emocji. -
Adzia
>blue napisała:
>>Adzia napisała:
>>konkretnie mam na mysli brak mozliwosci edycji mojego
>>nazwiska panienskiego (pojawia sie po wyswietleniu moich
>>danych podstawowych),ale ja nie mam mozliwosci edycji.
>>miałam tez problem z edycja miasta,ale zdaje się,że
>>został cudownie usunięty :-)
>
>Zgłosiłam to do sprawdzenia. Proszę o chwileczkę
>cierpliwości.
oki,dziękuję.
mam nadzieję,że chwila nie będzie miesiącem :-)