Grono.net - Twój Serwis! [525074]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • GHOST

to ja CI odpowiem ......

nastaw sie na 2 czesc pytania ...... "nie dac za wygrana" .....
  • em

>to ja CI odpowiem ......

nastaw sie na 2 czesc pytania ...... "nie dac za wygrana" .....

-Nawet jeśli polityka serwisu będzie dążyła do tego, to niestety ja nie dam również za wygraną.

Administracjo?!
    Nie wiem jak postępują ludzie dorośli, mimo tego iż z racji wieku teoretycznie do tego właśnie kręgu społeczności należę, ale nawet jeśli 'gracie na czas' i Was samych nie obchodzi wasz własny regulamin to na Boga chyba wypadało by odpisać chociaż? Tyle mówiliście o tym, że użytkownicy nie mają do Was szacunku. Jeśli nawet tak jest to czy to nie działa obustronnie? Zadalam konkretne jak mi się wydaje pytania. Podałam w kilku miejscach paragrafy. Przypominam więc raz jeszcze! Nie łamcie kolejnego paragrafu (9):

''33.Użytkownikowi przysługuje prawo do odwołania się od każdej dotyczącej go decyzji administracji serwisu, poprzez złożenie reklamacji wraz z wyjaśnieniem stanu faktycznego za pośrednictwem formularza kontaktowego.

34.Po rozpatrzeniu informacji użytkownik otrzyma odpowiedź wraz z uzasadnieniem zajętego stanowiska.''
  • Anonim

mi z supportu przyszło jedynie - "twoj problem został przelkazany do odpowiedniego działu" - i nara!

wcześniej owszem odpowiadali - i to dość sprawnie.

od kiedy weszło nowe grono pewnie zstają zasypani naszymi pytaniami stąd odpowiedzi jw.
  • !~ZbYsZeK~!

>em napisała:

>''33.Użytkownikowi przysługuje prawo do odwołania się od
    >każdej dotyczącej go decyzji administracji serwisu,
    >poprzez złożenie reklamacji wraz z wyjaśnieniem stanu
    >faktycznego za pośrednictwem formularza kontaktowego.
    >
    >34.Po rozpatrzeniu informacji użytkownik otrzyma odpowiedź
    >wraz z uzasadnieniem zajętego stanowiska.''
    >

Jesli sie nie myle to tylko raz mozna - bo potem uznaje sie za spam i nekanie administracji co moze byc powodem do zbanowania z grona Wiec ten pkt jest traktowany roznie przez kazdego administratora
  • em

Jeżeli jednak nie dostanę po 7 dniach odpowiedzi, to niby co mam wtedy zrobić? Nie dostałam żadnej wiadomości, nawet tej co Ty, a wysłałam ten formularz oprócz pytań na tym forum i na ''Żądamy Starego Grona...'' No to czekam kochana administracjo. Albo mi odpowiecie albo się pogniewamy. Ciekawa jestem tylko kto za to odpowie. Ponadto nie podoba mi się to, że zamiast kary dla grona.net zdobyli reklamę niczym skandale prosto z Hollywoodu. Może trochę przesadzam, ale myślę, że to poważna kwestia, w której nie wystarczą słowa ''musicie się przyzwyczaić'' albo ''przepraszamy''. Słów takich jak -przepraszam też trzeba używać z głową.
  • em

>!~ZbYsZeK~! napisał
    >>em napisała:
    >
    >>''33.Użytkownikowi przysługuje prawo do odwołania się
    >od
    >>każdej dotyczącej go decyzji administracji serwisu,
    >>poprzez złożenie reklamacji wraz z wyjaśnieniem stanu
    >>faktycznego za pośrednictwem formularza kontaktowego.
    >>
    >>34.Po rozpatrzeniu informacji użytkownik otrzyma
    >odpowiedź
    >>wraz z uzasadnieniem zajętego stanowiska.''
    >>
    >
    >Jesli sie nie myle to tylko raz mozna - bo potem uznaje sie
    >za spam i nekanie administracji co moze byc powodem do
    >zbanowania z grona Wiec ten pkt jest traktowany roznie
    >przez kazdego administratora

No nie wiem, ale jeśli nie otrzymałam żadnej odpowiedzi no to chyba mam podstawę do tego, żeby z pełną odpowiedzialnością przyznać, iż łamany jest regulamin. A przecież tam jest napisane, że wniosek nie będzie rozpatrywany więcej niż jeden raz, a nie że jeżeli wniosek jest wysłany 2 razy to nie bedzie w ogóle rozpatrzony z tego powodu. Muszą mi dać odpowiedź. Tak wynika z ich własnego prawa.
  • em

a i jeszcze jedno! Za pośrednictwem formularza kontaktowego wysłałam tylko raz wiadomości podobnej treści (lecz nie tej samej) co na forach. A w regulaminie jest o formularzu kontaktowym.
  • Anonim

>em napisała:
    >(...) Może
    >trochę przesadzam, ale myślę, że to poważna kwestia, w
    >której nie wystarczą słowa ''musicie się przyzwyczaić''
    >albo ''przepraszamy''. Słów takich jak -przepraszam też
    >trzeba używać z głową.

Daj człowiekowi palec to będzie chciał całą rękę. Zamiast się cieszyć, że dobrzy ludzie, którzy stworzyli grono dają Wam możliwość korzystania z tego serwisu to jeszcze domagacie się przeprosin?
    Nie, no, to jest skandal!!! Jak ktoś Wam pożycza samochód, w którym nie działa hamulec ręczny to jesteście mu wdzięczni czy też macie do niego pretensje, że nie miał prawa pożyczać Wam samochodu w takim stanie tymbardziej, że pożyczał Wam tydzień temu i wszystko było ok?

Ludzie!!! Trochę pokory i wdzięczności może, co?
  • !~ZbYsZeK~!

BOCIN porownanie ktroe uzywasz jest malo adekwatne
    prawda jest taka ze jestesmy potencjanymi konsumentami na ktorych zarabiają rozne korporacje
    nikt nie tworzy takiego serwisu dla idei i altruizmu
  • Anonim

>!~ZbYsZeK~! napisał
    >BOCIN porownanie ktroe uzywasz jest malo adekwatne
    >prawda jest taka ze jestesmy potencjanymi konsumentami na
    >ktorych zarabiają rozne korporacje
    >nikt nie tworzy takiego serwisu dla idei i altruizmu

Co nie znaczy, że nie należy być im wdzięcznym.
  • !~ZbYsZeK~!

Moge docenic starania i wysiłek wlozony w rozwoj serwisu
    ale wdziecznosc powinna byc obopulna bo beznas ten serwis by nie istniał
    dlatego szacunek do userow powinien byc .... prawda
    to tyle
  • Wolf

>Galadriela hat geschrieben:
    >vice versa - czytałam regulamin obowiązujący dwa lata
    >temu którego z racji awarii twardego dysku nie posiadam i
    >którego grono nie chce mi udostępnić.

Hipotetyczna awaria Twojego dysku nie jest zawiniona przez Serwis. Przyjmując postawę roszczeniową, sama nie dotrzymujesz postanowień KC, na który się powołujesz.

>Co do usunięcia
    >konta - nie wiem czy zauważyłeś ale opcja usunięcia
    >konta zniknęła. A w przypadku zamknięcia konta zgodnie z
    >bezprawnym obowiązującym obecnie regulaminem moje dane
    >stanowią własność grona na co na pewno nie wyrażałam
    >zgody...

Proszę, zacznij czytać ze zrozumieniem. Odpowiedź udzielałem wielokrotnie, a Ty nadal powtarzasz swoje.

>Co do tego że widziałam swoją fotkę na reklamach jest to
    >najmniejszy z problemów...

Reklama spersonalizowana to obecnie najpopularniejsza forma reklamy.

>A zmiany w regulaminie były o czym nie wiesz bo ciebie też
    >o nich nie informowano.

Wystarczającą informacją jest opublikowanie nowego Regulaminu. Na tej samej zasadzie następuje zmiana Ustaw - nikt przecież nie wysyła listem poleconym do każdego obywatela pisma, iż np. w Ustawie budżetowej środki z ministerstwa X przekazano na taki a taki cel.

Niniejszym rezygnuję z prób wyjaśnień, bo to jak grochem o ścianę. I jednocześnie dziękuję tym, którzy wzięli konstruktywny udział w tej dyskusji.
  • !~ZbYsZeK~!

ale swoja droga niegdzie serwis grono.net dokonujac zmian w regulaminie nie zaznaczal jakie pkt ulegly zmianie i jak sie zmienił regulamin od 1 wydania
    czy mozna sie dowiedziec jak sie dokonywaly zmiany reg i jakie pkt sie zmienily ?
  • Anonim

>Wolfchen napisał

>Wystarczającą informacją jest opublikowanie nowego
    >Regulaminu. Na tej samej zasadzie następuje zmiana Ustaw -
    >nikt przecież nie wysyła listem poleconym do każdego
    >obywatela pisma, iż np. w Ustawie budżetowej środki z
    >ministerstwa X przekazano na taki a taki cel.

Bardzo Cię proszę o to byś uważnie i ze zrozumieniem czytał napisane przez nas posty. Czy rozumiesz za tem, że porównywanie regulaminu nijak ma się do Ustawy? I czy rozumiesz, że poinformowanie użytkowników o zmianach w regulaminie jest waszym obowiązkiem? Nie sądzisz chyba, że każdy ma czytać codziennie regulamin, żeby sprawdzić czy został on zmieniony i czy aby napewno się na niego zgadza. Proszę nie mów mi, że wystarczy publikacja, ponieważ to nie prawda. Mam prawo wiedzieć jakie zmiany zostały naniesione i że w ogóle zostały naniesione jakieś zmiany a wasz obowiązek to poinformowanie mnie, że takowe zmiany nastąpiły. Więc proszę przyjmijcie to w końcu do wiadomości i zacznijcie nas traktować jak ludzi a nie jak, za przeproszeniem, bydło.
    Powtórzę jeszcze raz WASZYM OBOWIĄZKIEM JEST POINFORMOWANIE NAS O ZMIANACH W REGULAMINIE.

Wystarczająco kulturalnie?:)
  • Anonim

>Anika napisała:
    >>Wolfchen napisał
    >
    >>Wystarczającą informacją jest opublikowanie nowego
    >>Regulaminu. Na tej samej zasadzie następuje zmiana Ustaw
    >-
    >>nikt przecież nie wysyła listem poleconym do każdego
    >>obywatela pisma, iż np. w Ustawie budżetowej środki z
    >>ministerstwa X przekazano na taki a taki cel.
    >
    >
    >Bardzo Cię proszę o to byś uważnie i ze zrozumieniem
    >czytał napisane przez nas posty. Czy rozumiesz za tem, że
    >porównywanie regulaminu nijak ma się do Ustawy? I czy
    >rozumiesz, że poinformowanie użytkowników o zmianach w
    >regulaminie jest waszym obowiązkiem? Nie sądzisz chyba,
    >że każdy ma czytać codziennie regulamin, żeby sprawdzić
    >czy został on zmieniony i czy aby napewno się na niego
    >zgadza. Proszę nie mów mi, że wystarczy publikacja,
    >ponieważ to nie prawda. Mam prawo wiedzieć jakie zmiany
    >zostały naniesione i że w ogóle zostały naniesione
    >jakieś zmiany a wasz obowiązek to poinformowanie mnie, że
    >takowe zmiany nastąpiły. Więc proszę przyjmijcie to w
    >końcu do wiadomości i zacznijcie nas traktować jak ludzi
    >a nie jak, za przeproszeniem, bydło.
    >Powtórzę jeszcze raz WASZYM OBOWIĄZKIEM JEST
    >POINFORMOWANIE NAS O ZMIANACH W REGULAMINIE.
    >
    >Wystarczająco kulturalnie?:)

Bez jaj. Napiszcie mi szczerze: kto z Was zakładając konto na gronie przeczytał wcześniej cały regulamin? Chyba nieliczni. Więc po co teraz tak walczycie, żeby Was informowano o każdej zmianie? I tak byście przeczytali ze 2 pierwsze zmiany, a potem już byście to olewali.

Na moje oko to walczycie tylko dla idei.

• GHOST

kazdy lubi szabelka machac :D ...

a ze wiosenne przesilenie nadciaga to moze byc jeszcze weselej :D

czekam na kolejne potyczki :D
  • Jahlove

>Na moje oko to walczycie tylko dla idei.
    >
    >

Moje zainteresowanie wzbudzilo juz dawno temu to ze grono uzurpuje sobie prawo do materialow z profili nawet po skasowaniu konta, jesli udaloby sie to zmienic, uwazam ze byloby to dobre. To ze nikt nie czyta regulaminu jest raczej powszechne, co nie znaczy ze nie mozna wprowadzic zwyczaju informowania o zmianach i wtedy troche wiecej osob zwroci na to uwage. Wykorzystywanie tego ze nikt nie czyta regulaminu w celu jego zmieniania po cichu nie przynosi wielkiej chluby.
  • . . .

co Ty chcesz... tylko Ty to widzisz x.X
  • Anonim

>Bella Cullen napisała:
    >co Ty chcesz... tylko Ty to widzisz x.X

O właśnie! Ty nie widzisz, bo Ty nie zdajesz sobie sprawy z konsekwencji...

Czy ktoś z administracji/osoba pisząca regulamin wzięła pod uwagę osoby nieletnie i to że te nie rozumieją w pełni regulaminu?
  • Piotrek Grzegorski

Zacznijmy może od tego, że nieważne, kiedy został wprowadzony regulamin, skoro i tak mało kto go czytał. W tej chwili mogę stwierdzić, że obecny regulamin zawsze był w takim kształcie, nie jestem w stanie powiedzieć, czy i co się zmieniło.

Niewątpliwie jednak regulamin stanowi jasno, że serwis ma prawo zmiany regulaminu w dowolny sposób. Udostępnianie go publicznie na głównej stronie jest równoznaczne z obwieszczeniem (tak jak plakat obwieszający na ścianie w Biedronce: masz do niego dostęp, to Twoja sprawa, czy przeczytasz). Sprawa jest zamknięta.

Jeśli nie podobają Wam się zapisy regulaminu (a wiem, że mogą się nie podobać, np. §7 podpunkt 23 ), możecie umowę rozwiązać - usuwając konto. Nikt Was nie zmuszał do podpisywania umowy, jak może niektórzy stwierdzą, niekorzystnej dla siebie. Pod względem prawnym serwis jest "czysty".
| |

Grono Administracyjne, na którym: - dowiesz się wszystkiego o Gronie, - zasięgniesz porad ...

Fotki

Miejsca grona (1)