-
Galadriela
>Wolfchen napisał
>>Galadriela hat geschrieben:
>>5. I wreszcie pytanie do Ciebie Wszechwładny Moderatorze
>>Wolfchen - dlaczego twoim zdaniem moje posty były
>niezgodne
>>z regulaminem?
>
>Skasowałem jedynie te posty, które nie były merytoryczne
>(na przykład: widzę, że nikt mi nie odpowiedział),
>natomiast otrzymałaś ode mnie kartkę jako załącznik do
>kasacji posta, w którym umieściłaś korespondencję
>prywatną.
>
>
Dziękuję serdecznie za zauważenie pytania jak również za odpowiedź na choć jedno z nich - może kiedyś wreszcie ktoś zainteresuje się pozostałymi... Było by bardzo miło....
Poza tym mam jeszcze jedno pytanie: czy tylko mnie denerwuje ta wszechobecna reklama na której jedna półnaga baba ssie cycka drugiej? -
Galadriela
Wyrażam głębokie podziękowanie za usunięcie reklamy z pół gołą babą :) -
adzia
Mam pytanie, nigdzie nie moge znalezc tej opcji. jak mozna zmienic glowny adres e-mail??; ) -
-
.
Witam.
1.Tez chcialabym dowiedziec sie jak zmienic adres mailowy.
2. czy polecane linki wroca czy tez bezpowrtonie przepadly?
mialam ich wiele, czesc z nich przepadla. (nie zapisywalam ich gdzie indziej, nie sadzilam, ze grono sie ich pozbedzie bez uprzedzenia)
-
adzia
ja wlasnie chcialam skasowac stary adres i podac nowy tylko nie wiem jak, a poza tym jakbym skasowala stary adres to sie boje, ze mnie grono nie zaloguje na niego bo juz nie bedzie istnial. heh dajcie znac prosze. waaaazne. z gory dzieki; ) -
blue
Prośby o podmianę maila w systemie, proszę póki co podsyłać do supportu (zakładka Kontakt na dole strony). Jeżeli sprawa jest pilna - zapraszam do mnie na priv. -
Daegurth
-
Galadriela
>Daegurth napisał
>Który punkt 4 regulaminu jest tym obowiązującym?
Mnie zastanawia raczej dlaczego na obecnym regulaminie jest napisane że wchodzi 20 marca skoro po 20 marca go zmieniali... -
K.
jako mogę usunąć poszczególne piosenki? szukam szukam i znaleźć nie mogę :/ - aaa i mam wykupionego gronka (jakby miało ta jakieś znaczenie) -
Agusialek:-)
Przepraszam ale czy bedzie pasek z fotkami tak jak byl na stronie głownej bo tak to wogule nie wiem co i gdzie... te fotki...
-
>Agusialek:-) wrote:
>Przepraszam ale czy bedzie pasek z fotkami tak jak byl na
>stronie głownej bo tak to wogule nie wiem co i gdzie... te
>fotki...
Fotki, jak sama nazwa wskazuje, można znaleźć pod zakładką "fotki" na stronie głównej. Tam każdy znajomy ma oddzielną listę najnowszych fotografii.
-
Doman
Piszę w sumie w 2 sprawach:
1. Mało kto zdaje sobie sprawę, ale w internecie prawie nic nie ginie:
http://web.archive.org/web/20061231...
To jest wersja regulaminu z 31.12.2006, czyli dnia poprzedzającego rejestrację Galadrieli. BTW, szczególnie ciekawy w kontekście bieżącej dyskusji jest paragraf 8. punkt 1. ustęp 6)
2. Obie strony sporu doszły do momentu różnic w interpretacji prawa. Podsumowując: czy do regulaminu stosuje się przepisy wspominanego artykułu KC oraz czy umieszczenie opublikowanego regulaminu na stronie jest równoznaczne z powiadomieniem użytkowników o zmianie. W tym momencie możecie wytoczyć sprawę w sądzie i zobaczyć kto wygra. Bez tego każdy może co najwyżej krzyczeć, że moja racja jest mojsza. -
Karwas »
>Doman napisał
>Piszę w sumie w 2 sprawach:
>
>1. Mało kto zdaje sobie sprawę, ale w internecie prawie
>nic nie ginie:
> http://web.archive.org/web/20061231...
>To jest wersja regulaminu z 31.12.2006, czyli dnia
>poprzedzającego rejestrację Galadrieli. BTW, szczególnie
>ciekawy w kontekście bieżącej dyskusji jest paragraf 8.
>punkt 1. ustęp 6)
Żadna nowość, że w internecie nic nie ginie :> Ale ten regulamin jest nie ważny, więc powoływanie się na niego w tym momencie nie ma sensu.
-
-
>Doman hat geschrieben:
>1. Mało kto zdaje sobie sprawę, ale w internecie prawie nic nie ginie:
> http://web.archive.org/web/20061231...
>To jest wersja regulaminu z 31.12.2006, czyli dnia poprzedzającego rejestrację Galadrieli.
>BTW, szczególnie ciekawy w kontekście bieżącej dyskusji jest paragraf 8. punkt 1. ustęp 6)
Który mówi, że User jest zobowiązany w szczególności do śledzenia zmian w Regulaminie. Jako, że tamten Regulamin nie jest już Regulaminem obowiązującym, to jednak Galadiera wplątała się we własną pułapkę. Zwłaszcza, że korzystała dalej z Serwisu, a więc w świetle §10 ust. 3 zaakceptowała wszystkie zmiany.
>2. Obie strony sporu doszły do momentu różnic w
>interpretacji prawa. Podsumowując: czy do regulaminu
>stosuje się przepisy wspominanego artykułu KC oraz czy
>umieszczenie opublikowanego regulaminu na stronie jest
>równoznaczne z powiadomieniem użytkowników o zmianie. W
>tym momencie możecie wytoczyć sprawę w sądzie i
>zobaczyć kto wygra. Bez tego każdy może co najwyżej
>krzyczeć, że moja racja jest mojsza.
Podanie do publicznej wiadomości jest jednoznaczne z opublikowaniem. Na tej samej zasadzie prowadzona jest na przykład rejestracja przedpoborowych: pojawia się obwieszczenie i trzeba iść. Nie ma obowiązku stosowania imiennego wezwania. -
Galadriela
>Wolfchen napisał
...
>Podanie do publicznej wiadomości jest jednoznaczne z
>opublikowaniem. Na tej samej zasadzie prowadzona jest na
>przykład rejestracja przedpoborowych: pojawia się
>obwieszczenie i trzeba iść. Nie ma obowiązku stosowania
>imiennego wezwania.
Tylko że w tym wypadku żadnego "obwieszczenia" nie było. Gdyby była jakakolwiek informacja o zmianie regulaminu to wtedy można sobie wejść i poczytać i wtedy można było by to od biedy uznać za obwieszczenie. Ale waszym zdaniem trzeba codziennie wchodzić na stronę regulaminu i czytać codziennie ten sam regulamin żeby sprawdzić czy gdzieś nie nastąpiła zmiana? - i oczywiście z fotograficzną pamięcią te zmiany wychwycę prawda? Nawet teraz jest maksymalny błąd w regulaminie - bo jest napisane że wchodzi on w życie 20 marca 2009.... Jest to NIEPRAWDA bo od czasu poruszenia kwestii regulaminu został on zmieniony i to nie jest już ten regulamin który został zamieszczony 20 marca... zatem gdy wejdę na stronę i widzę taką datę to nie spodziewam się zastać w nim zmian - A ZMIANY TE MIAŁY MIEJSCE, sam fakt że wcześniej nie było podanego roku w dacie jest do wychwycenia - poza tym regulamin wprowadzony (chyba) 20 marca (choć nie mam zielonego pojęcia kiedy go faktycznie wprowadzono) był jakieś 3 razy krótszy a teraz wmawia się nam że obecny wprowadzono go 20 marca. Skoro chcecie od użytkowników egzekwować przestrzeganie regulaminu najpierw sami dopilnujcie aby nie było przy nim wątpliwości.
Aczkolwiek nadal nie wiem gdzie widzicie problem w wysyłaniu do użytkowników indywidualnych informacji o zmianie regulaminu.
I w dalszym ciągu nie dostałam odpowiedzi z supportu (po 9 dniach od zadania pytania) dlaczego nie ma informacji o zmianie regulaminu... Sama zmiana regulaminu choć podanego do publicznej informacji nie jest informacją o jego zmianie... Bo niby z jakiego powodu i jakimi telepatycznymi zdolnościami mamy się posługiwać żeby to odkryć? Tym bardziej, że nikt normalny nie wchodzi 40 razy dziennie na grono żeby przeczytać regulamin. Czy to takie trudne wyświetlić informację o zmianie regulaminu na stronie startowej i zrobić przycisk "akceptuję" po którym dopiero można było by logować się do serwisu? W ten sposób robicie użytkowników w konia bo przeczytają regulamin po zalogowaniu może nawet kilka tygodni po jego zmianie lub w ogóle - i jak to ma się do punktu w którym mówi się że korzystanie z serwisu jest równoznaczne z akceptacją zmiany regulaminu? Jak można zaakceptować coś czego istnienia nawet się nie przeczuwa? :/
(i proszę bez indywidualnych wycieczek do mojej osoby - mówię ogólnie z punktu widzenia użytkowników którzy czują się pokrzywdzeni takim traktowaniem). -
inż. Althais :)
To nie nowość, że administracja traktuje użytkowników w sposób bardzo lekceważący. Potrafią tylko nabierać wody w usta. Tyle pytań, pozostało bez odpowiedzi w temacie " Grono V3 - wasze opinie", że przypomina to walkę z wiatrakami. Naczytałem się sporo tego wszystkiego i na prawdę mi już to zbrzydło. Zarówno cały nowy wygląd jak i podejście władz gronowych do użytkowników. -
Karwas »
>inż. Althais :) napisał
>To nie nowość, że administracja traktuje użytkowników w
>sposób bardzo lekceważący. Potrafią tylko nabierać wody
>w usta. Tyle pytań, pozostało bez odpowiedzi w temacie "
>Grono V3 - wasze opinie"
Jak sama nazwa wskazuje jest to temat do wyrażania swoich opinii. Temat do zadawania pytań/uwag/propozycji, znajduje się pod tym adresem.
http://grono.net/forum/topic/173103...
-
Daegurth
-
Galadriela
>Karwas » napisał
>>inż. Althais :) napisał
>>To nie nowość, że administracja traktuje użytkowników
>w
>>sposób bardzo lekceważący. Potrafią tylko nabierać
>wody
>>w usta. Tyle pytań, pozostało bez odpowiedzi w temacie "
>>Grono V3 - wasze opinie"
>Jak sama nazwa wskazuje jest to temat do wyrażania swoich
>opinii. Temat do zadawania pytań/uwag/propozycji, znajduje
>się pod tym adresem.
> http://grono.net/forum/topic/173103...
>
tu również parę pytań padło na które nikt nie odpowiedział ...
-
Daegurth