-
Galadriela
Na wstępie proszę o nie zamykanie tego wątku i nieprzenoszenie go do bajzlu gdzie jest 20000 postów w chaosie...
Chciałabym zapytać jaką mam teraz (wiem że żadną ale chcę uzyskać potwierdzenie) kierowania swoją galerią zdjęć...
Dlaczego mogę tylko blokować komentarze pod fotkami. Nie chcę by każdy miał prawo wglądu do mojej galerii ... Zbulwersowałam się gdy na jednej z wyskakujących reklam zobaczyłam automatycznie ładującą się moją fotkę główną! Nie godzę się na takie wykorzystywanie moich danych !
Pytam zatem kto i jakim prawem do tego dopuścił... Oraz dlaczego nie można tak jak dla całości profilu ustawić widoczności tylko dla siebie lub znajomych ! -
madzia
Tylko Ty widzisz swoja fotke, a dokladnie avatar u siebie. Nikt inny. Kazdy kto nie ma zagblokowanych reklam widzi swoj avatar :) -
Galadriela
Co nie zmienia faktu że nie życzę sobie wykorzystywania moich zdjęć do reklam i nigdy nie wyrażałam na coś takiego zgody nawet jeśli widzę je tylko ja. Nie wyrażałam na to zgody w momencie zakładania profilu na gronie i nikt mnie nie pytał o to. Moim zdaniem takie wykorzystanie jest bezprawne.
-
-
Regulamin Serwisu Grono.net
§7
24. Umieszczając materiały w serwisie Grono.net użytkownik wyraża zgodę na ich wykorzystanie
w ramach emitowanych przez Grono.net na zlecenie innych podmiotów, niewykraczających poza serwis Grono.net, spersonalizowanych form reklamowych. Wykorzystanie materiałów użytkownika, w tym w szczególności wizerunku użytkownika oraz innych osób utrwalonych w materiałach utrwalonego w materiałach, w spersonalizowanych formach reklamowych widoczne jest jedynie dla danego użytkownika, po zalogowaniu się w serwisie Grono.net. Wykorzystanie materiałów użytkownika nie jest związane w żaden sposób z przekazaniem materiałów na rzecz podmiotu zlecającego emisję formy reklamowej. -
Anonim
to czemu w googlach jak wpiszę usera + grono wyskoczą mi posty o nim, jego zdjęcia etc? -
Galadriela
A) kiedy został wprowadzony ten regulamin grona
b) dlaczego nie można już normalnie usunąć swojego konta?
-
Daegurth
>Wolfchen napisał
>Regulamin Serwisu Grono.net
To ja bym prosił o linka do aktualnego regulaminu, bo ten na dole każdej strony do niego na pewno nie prowadzi.
-
mhmmarti
>Galadriela napisała:
> Nie chcę by każdy miał prawo wglądu do mojej galerii ...
>
dokładnie. można teraz jakoś ustawić widoczność galerii? wystarczy wpisać nick+grono usera w googlach i widoczna jest galeria, jak to mogę zmienić? -
Galadriela
a) kiedy ustalono TEN regulamin
b) nadal nikt mi nie odpowiedział czemu wszyscy mogą oglądać moje zdjęcia -
Galadriela
>Galadriela napisała:
>a) kiedy ustalono TEN regulamin
>
>b) nadal nikt mi nie odpowiedział czemu wszyscy mogą
>oglądać moje zdjęcia
Boże... naprawdę nikt z administracji tego nie wie? (załamuję się) -
>Daegurth hat geschrieben:
>To ja bym prosił o linka do aktualnego regulaminu, bo ten
>na dole każdej strony do niego na pewno nie prowadzi.
Aktualny Regulamin Serwisu jest dostępny pod linkiem: http://grono.net/pub/rules/grono/
-
Galadriela
>Wolfchen napisał
>>Daegurth hat geschrieben:
>>To ja bym prosił o linka do aktualnego regulaminu, bo ten
>>na dole każdej strony do niego na pewno nie prowadzi.
>
>Aktualny Regulamin Serwisu jest dostępny pod linkiem:
> http://grono.net/pub/rules/grono/
>
mhm i wchodzi w życie z dniem 20 marca 49 roku? ja pytałam OD KIEDY a nie gdzie jest regulamin nawet w tym chaosie nowego grona umiem go znaleźć...
Poza tym ile razy od momentu założenia grona regulamin był zmieniany? -
>Poza tym ile razy od momentu założenia grona regulamin
>był zmieniany?
Nie jestem upoważniony do udostępniania takich informacji, to są dane wewnętrzne. -
-
Galadriela
>Wolfchen napisał
>>Daegurth hat geschrieben:
>>Poza tym ile razy od momentu założenia grona regulamin
>>był zmieniany?
>
>Nie jestem upoważniony do udostępniania takich informacji,
>to są dane wewnętrzne.
:) a czy użytkownik jest nie jest uprawniony o byciu poinformowanym o zmianie regulaminu?! Jak to może być do *********** (wstaw dowolne przekleństwo) "danymi wewnętrznymi"
I czy to jest zgodne z prawem że nie mamy dostępu do takich informacji? -
>:) a czy użytkownik jest nie jest uprawniony o byciu
>poinformowanym o zmianie regulaminu?! Jak to może być do
>*********** (wstaw dowolne przekleństwo) "danymi
>wewnętrznymi"
We własnym zakresie może się dowiedzieć, korzystając z odnośnika na dole strony.
>I czy to jest zgodne z prawem że nie mamy dostępu do
>takich informacji?
Polecam lekturę §10 Regulaminu Serwisu. -
Galadriela
Ponawiam pytanie kiedy powstał aktualny regulamin? I czy jest to zgodne z prawem aby zmieniać regulamin ? Godzę się na to co widzę w chwili założenia konta w gronie... Zmiany które zastępują później uważam za bezprawne. -
>Galadriela hat geschrieben:
>Ponawiam pytanie kiedy powstał aktualny regulamin? I czy
>jest to zgodne z prawem aby zmieniać regulamin ? Godzę
>się na to co widzę w chwili założenia konta w gronie...
>Zmiany które zastępują później uważam za bezprawne.
Serwis Grono.net ma prawo zmienić Regulamin, nie są to zmiany bezprawne.
§10
34. Serwisowi Grono.net przysługuje wyłączne prawo ustalania zawartości serwisu,
w tym także prawo do jednostronnego, w każdym czasie, usunięcia i modyfikacji treści oraz funkcji serwisu, uniemożliwienia użytkownikowi dostępu do serwisu, zaprzestania prowadzenia serwisu,
a także każdej z jego usług, przeniesienia praw do serwisu oraz podjęcia wszelkich dozwolonych przez prawo czynności związanych z serwisem. -
Galadriela
nadrzędna jest ustawa o ochronie danych osobowych...
Proszę o przedstawienie mi regulaminu obowiązującego w dniu 1 stycznia 2007 roku -
>Galadriela hat geschrieben:
>nadrzędna jest ustawa o ochronie danych osobowych...
Dlatego w celu założenia konta należy zaakceptować Regulamin.
>Proszę o przedstawienie mi regulaminu obowiązującego w
>dniu 1 stycznia 2007 roku
Proszę o okazanie ustawowych uprawnień do dostępu do dokumentacji archiwalnej. -
Galadriela
>Wolfchen napisał
>>Galadriela hat geschrieben:
>>nadrzędna jest ustawa o ochronie danych osobowych...
>
>Dlatego w celu założenia konta należy zaakceptować
>Regulamin.
>
>>Proszę o przedstawienie mi regulaminu obowiązującego w
>>dniu 1 stycznia 2007 roku
>
>Proszę o okazanie ustawowych uprawnień do dostępu do
>dokumentacji archiwalnej.
Przepraszam bardzo... podpisywałam ten regulamin a nie obowiązujący obecnie... Odmowa okazania obowiązującego w tym czasie regulaminu potwierdza tylko moje przypuszczenie iż dopuszczono się tu naruszenia moich praw.
Proszę mi udowodnić że zgodziłam się na udostępnianie swoich danych..
poza tym nigdzie nie widziałam w regulaminie obecnym że regulamin grono net jest tajny i niedostępny dla użytkowników korzystających z serwisu